Ezo

A nagy anyóshoroszkóp

Legyen bár szeretetteljes vagy konfliktusos, egy biztos: meghatározó a viszonyunk anyósunkkal. De vajon mitől függ, hogy hogyan alakul?
A nagy anyóshoroszkóp


A nagy anyóshoroszkópKOS

A Kos anyós energikus és szociális típus, szeret adni, adakozni, és mindig tele van izgalommal és feszültséggel. Nagyon szereti gyermekét – és legalább ennyire szeret irányítani is. Soha nem fogja vissza magát, pláne ha arról van szó, hogy saját akaratát, elképzeléseit keresztülvigye – lelkes harci szellemmel vívja kis harcait. Gyakran konok, mindig mindent jobban tud. Elég egy rossz szó, egy gyanús pillantás, a veszekedős kedvű anyós csak arra vár, hogy lecsaphasson – s hogy aztán az egész család ellene fordulhasson. Valahogy nehezére esik megérteni, hogy fiacskája a feleségét is szereti, nemcsak az édesanyját.
Tipp: Az ellenszegülés vele szemben semmi jóra nem vezet, engedd, hogy neki legyen igaza!

A nagy anyóshoroszkópBIKA

A Bika anyós házias és gondoskodó, kiváló logikai érzékkel áldotta meg az ég, amihez egy jó adag szkepticizmus is társul. Családon belül domináns és birtokló személyiség, aki nem mellesleg finomakat főz, vallja, hogy a családi béke az asztal körül születik. Ez azonban senkit ne tévesszen meg, tudja ő, hogyan kell sárkánykodni, zsémbeskedni, elégedetlenkedni is. Gyermeke jövendőbelijének biztosan a fejéhez vágja, hogy „Mi ezt nem így szoktuk!” mondatot, de tuti, hogy azzal is baja lesz, hogy gyermeke választottja nem elég tehetős. Nem árt észben tartani, a Bika anyós makacs, véleménye mellett rendíthetetlenül kitart.
Tipp: Ha jóban akarsz lenni vele, ne kritizáld, tartsd tiszteletben a véleményét, még ha az néha túl konzervatív is…

A nagy anyóshoroszkópIKREK

Az Ikrek anyós megállás nélkül csacsog, színészkedik; mókás és komolytalan stílusával állandóan a középpontban áll. Nem zavarja, hogy az egész család vele és rajta nevet, szinte lételeme a komolytalanság és a móka; nem véletlen hát, hogy a konfliktusokat nem viseli jól. Még szerencse, hogy mindennek tetejében kiváló diplomata, aki hibátlanul manőverez, képes egyszerre mindenki pártján állni. Az Ikrek anyós nem mindig veszi észre magát, így nemcsak kedves, de olykor bántó, cinikus és csipkelődő. Jellemző rá az okoskodás, ő az, aki jobban főz, jobban vasal, jobban takarít – egyszóval mindent jobban tud.
Tipp: Az Ikrek anyós szereti az intelligens és érdekes embereket, és a spirituális beszélgetéseket. 

A nagy anyóshoroszkópRÁK

A Rák anyós nagyon együtt érző, gyermekszerető, akiben nagyon erősen dolgoznak az anyai ösztönök. Ő a klasszikus nagymama megtestesítője. Számára a legfontosabb, hogy gyermekét boldognak lássa, fiacskája kezét soha nem lesz képes teljesen elengedni – pont emiatt gyakran bejelentés nélkül toppan be. Mentségére váljék azonban, hogy a gondoskodásából fia választottjának is bőven jut, akivel gyakran még akkor is tartja a kapcsolatot, ha a párkapcsolatnak rég leáldozott. A Rák anyós nem bírja megállni, hogy ne üsse bele az orrát a dolgokba – persze ezt csakis szeretetből, gyermeke érdekében teszi.
Tipp: Hallgasd őt figyelmesen, a Rák anyós nagyon szeret családi történeteket mesélni. 

A nagy anyóshoroszkópOROSZLÁN

Az Oroszlán anyós bár decens, kedves és fair nő, eltérő temperamentum esetén nem könnyű vele. Ő a karmester a családban: ő adja meg a hangot, ő vezényel, a legapróbb ügyek is az ő irányítása mellett intéződnek. Ezt a szerepet nem engedi át másnak, ebbe jobb beletörődni. Menyére örökké féltékeny lesz, nem tudja elfogadni, hogy nem ő a fia szívének királynője, nem tudja feldolgozni, hogy egy másik nő többet kap fiából, mint ő. Az Oroszlán anyós oroszlánná válik, ha fiát, unokáját bántják, s ő az, aki soha nem felejt.
Tipp: Ha meg akarod őt nyerni, amikor csak teheted, kérd ki a véleményét!

A nagy anyóshoroszkópSZŰZ

A Szűz anyós a precizitás, a rend és a fegyelem mintaképe, akinek irányítása alatt a családi élet olajozottan működik. S bár mellette az élet kiszámítható, az anyagi biztonság biztosított, ha remekművébe belerondítanak, abban nem lesz köszönet. Aki egy Szűz édesanya fiára pályázik, az tartsa észben, hogy egy klasszikus zsémbeskedővel lesz dolga, aki mindig mindent megkritizál: túl magas a sarok, túl erős a smink, túl rövid a szoknya… S bár állandóan elemez és kritizál, ezt legtöbbször nem rosszindulatból teszi, ha fia kapcsolatának azzal tesz jót, képes a háttérben meghúzni magát.
Tipp: A Szűz anyós szeret főzni, unokáira vigyázni, vedd hát igénybe a segítségét! 

A nagy anyóshoroszkópMÉRLEG

A Mérleg anyós stílusos, intelligens és kedves asszony, akinek a legfontosabb a harmónia és a családi béke, de mivel még a legprofibb diplomácia mellett is kitör néha a háború, ez nem tart sokáig, a fegyverszünetért bármire hajlandó. Gyakran figyelmen kívül hagyja saját vágyait, ő akkor van jól, ha szerettei nem szenvednek semmiből hiányt. A Mérleg anyós olykor szeszélyes hangulatú, gyakran játssza a primadonnát, aki arra vágyik a legjobban, hogy bálványozzák, csodálják és szeressék. Fia választottjától is ezt várja el, akivel mellesleg nem bánik kesztyűs kézzel, akinek stílusát örökké kritizálja – igaz, mindig csak csendben, titokban.
Tipp: Fontos számára, hogy adhasson, hogy gondoskodhasson, ne álld útját ennek!

A nagy anyóshoroszkópSKORPIÓ

A Skorpió anyós méltóságteljes, határozott, extravagáns, olykor harsány természet, aki nem bírja a langyos kompromisszumot és a félőszinte kedvességet. Ami a szívén, az a száján, nem kell félni, hogy valós érzelmeit eltitkolja. Bár gyakran nyers, ha kell, teljes odaadással és szeretettel képes családját támogatni. Skorpió anya és fia közötti érzelmi kötelék mindennél erősebb, ami még akkor sem változik, ha fia életébe betoppan egy nő. Ez mellesleg rendesen feladja a nőknek a leckét, akik gyakran hallják: „Anya így, anya úgy…”
Tipp:
Úgy érzi, családja boldogságáért ő a felelős, támogasd őt ebben!

A nagy anyóshoroszkópNYILAS

A Nyilas anyós vidám, rendíthetetlenül optimista, lelkes, támogató és gondoskodó, aki szinte mindenkivel megtalálja a hangot. Bizakodó jelleme két embernek is elegendő lenne, romantikusan hisz a sikeres és békés családmodellben. Nem mindig van tekintettel másokra, és ő az, aki mindent jobban tud, mindent próbált és csinált már – és persze mindent a legjobban. Fia kezét felnőttként sem engedi el, ezzel pedig maga akadályozza őt abban, hogy saját felelősségtudata kialakulhasson.
Tipp: Gyűlöli a civakodást, ellenben kacagni, nevetni nagyon szeret, és érdeklődik az ezotéria iránt.

A nagy anyóshoroszkópBAK

A Bak anyós egyszerű és tiszta lélek, olykor kissé maradi, a modern és harsány dolgok egyáltalán nem hozzák lázba. A tökéletességre törekszik, otthona legtöbbször olyan, akár egy múzeum, tele értékes, antik tárgyakkal. Fegyelmezett és rendszerető, aki katonásan rendreutasít, ha kell, családja gyakran úgy érezheti magát, mint a hadseregben. Ő egyszerre áldás és teher is egyben, a fiáról való gondoskodást és a felelősséget ugyanis soha senkinek nem hajlandó átengedni. Legnagyobb félelme, hogy visszautasítják, hogy nem szeretik.
Tipp: A Bak anyós ki nem állhatja, ha valami nem tökéletes; szedd össze magad, ha róla van szó.

A nagy anyóshoroszkópVÍZÖNTŐ

A Vízöntő anyós lelkes és kíváncsi, aki minden új dologra nyitott, ő az, aki a pillanatban él. Nemcsak megjelenésében, de gondolkodásában is extravagáns. Őszinte és kedves, eredeti és találékony, aki anyósnak tökéletes, ugyanis nem sok vizet zavar. Megmarad saját világában, nem avatkozik be, pláne, hogy folyamatosan mozgásban van, kísérletezget, valamit mindig kipróbál; belőle soha nem lesz klasszikus nagymama. A Vízöntő anyós mindig gondoskodik valami meglepetésről, a tekintélyelvűséget ki nem állhatja.
Tipp: Érdekli az okkultizmus, és szeret társasági életet élni. 

A nagy anyóshoroszkópHALAK

A Halak anyós együtt érző, érzékeny, adakozó természet, aki két centivel a föld felett lebeg, látszólag távol a valóságtól. De nemcsak empatikus lélekgyógyász tud ő lenni, bekeményít, ha kell, ám a gonoszságot nem ismeri. Egyetlen probléma vele: nagyon tudja, hogy fiának mire van szüksége, mire vágyik, és mi az, amiből hiányt szenved – ezen képességében senki nem tudja lekörözni, maximum egy másik Halak.
Tipp: A Halak anyós szeret jótékonykodni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top