Ezo

A Nap győzelme – Nyári napforduló van ma

A Nap június 21-én éri el az égi egyenlítőtől való legnagyobb távolságát, az év ezen napján a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. A magyar népi szokások Szent Iván éjjeléhez kötik a nyári napfordulót.

„A nyári napforduló és Szent Iván napja évszázadokig egybeesett, aztán a naptárreformok következtében egy kicsit szétcsúsztak: a nyári napforduló június 21-ére esik, Szent Iván napja pedig június 24-ére, igaz, a mágikus praktikákra ennek a napnak az előestéje a legalkalmasabb, azaz június 23-a. Tehát ezen a héten péntektől vasárnapig tart ez a varázslatos, nyári napfordulós, Szent Iván-os, szerelmes nyárközépi időszak” – írja a Nők Lapja Café asztrológusa, R. Kövér Balázs.

A Nap győzelme – Nyári napforduló van ma
 
Virágeszencia-készítés Fotó: Öbölkút

Szent Iván-napi megtisztulás

Szent Iván tüze eléget mindent, amire már nincs szükségünk, és ami nem szolgál bennünket. Épp ezért a hétvégén szánj rá egy kis időt, hogy leltározd az évedet, mindazt, amit eddig tettél (vagy nem tettél) 2013-ban, és mindazt, amit elértél az idén (vagy csak ezután akarsz megvalósítani). Ez a leltár segíteni fog abban, hogy tisztábban lásd az életedet, és abban is, hogy a jövő héttől újult erővel dolgozz céljaid elérésén. Ha szeretnél megszabadulni a haragodtól, az aggodalmaidtól vagy a fájdalmaidtól, ezeket írd fel egy-egy papírszeletre, és égesd el őket vasárnap este, tehát Szent Iván előestéjén. Miközben elégnek a papírdarabok, vizualizáld magadban, hogy a gondjaid, aggodalmaid és félelmeid is elégnek. Ugyanígy elégetheted a körülötted lévő összes akadályt és negatív helyzetet is Szent Iván előestéjén, így megtisztíthatod az életedet minden nehézségtől és kellemetlenségtől. 

Készíts virágeszenciát!

Menj ki a természetbe, és keress virágokat. Hangolódj rájuk: nézd őket a szemeddel, fogd meg meg, szagold meg, használd minden érzékszerved, hogy finoman ráhangolódhass a virágok energiájára! Érdemes egyetlenegyet kiválasztani, és csak azzal dolgozni. Használd tehát a megérzéseidet, az intuíciódat, melyik is legyen az. Majd gyűjts be néhány maréknyit a virágokból, tedd bele egy szép üvegtálba, melyet forrásvízzel töltöttél meg előtte… Tovább >>>

A néphit szerint…

Aki Szent Iván napján pillangót fog, az egész évben szerencsés lesz: a fehér lepke nagy szerencsét hoz, a sárga pénzt, a tarka lepke boldog szerelmet, de a szürke, barna vagy fekete pillangót hagyni kell, mert csak bajt hoz, de a kora reggel fogott szentjánosbogár az egészségvarázslás része.

A gyermekáldásra vágyók vagy épp várandósok, ha szép gyermeket szeretnének, szedjenek cseresznyét vagy almát, és este a tűz mellett egyék meg – a tűzben megsütött gyümölcsök gyógyító erejűek. S ha már a tűznél tartunk, a néphit szerint a Szent Iván-éji tűz maradványa amulettként szolgál a következő nyárig.

Amennyiben a tűzbe dobott anyag lángra lobban, és nem fröcskölődik szét az egész tűzfelületre, az a dolgok jóra fordulását jelenti. Az egyetlen csomóban nagy lánggal, szikrák nélkül égő zsír vagy olaj azt jelzi, a szerelmesek összetartoznak, és sokáig együtt maradnak. Sajnos ha nagy szikrát vet az olaj, és a szikrák a tűz körén kívülre szállnak, akkor a dolgok rosszabbra fordulnak, és a szerelmesek hamarosan külön mennek. Vigyázni kell, mert ha a tűzbe dobott anyag eloltja a lángot, akkor valaki (lehet, hogy pont az, aki a tüzet rakta) megbetegszik. Ha virágkoszorút dobnak át a tűz felett a szerelmesek, és a másiknak sikerül elkapni, biztos a boldogság. Viszont ha a koszorú a tűzbe pottyan, hamarosan véget ér a kapcsolat.

Tábortűz helyett gyertyát is lehet gyújtani: piros és fehér gyertyát kell használni szerelmi varázsláshoz. A fehérbe a saját, a pirosba a meghódítandó ember nevét kell belekarcolni. Amennyiben hűtlen kedvesét szeretné valaki visszaszerezni, akkor a fehér gyertya mellé jobbról és balról két pirosat kell meggyújtani. A pénz és bármilyen más javak megszerzéséhez zöld gyertyát kell gyújtani. Egészségvarázsláshoz kék gyertyát kell gyújtani, a karriertervek támogatásához sárgát vagy aranyszínűt.

Ha érdekel, milyen varázslatokat végeznek a modern boszorkányok ilyenkor, nézd meg ezt a régebbi cikkünket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top