Ezo

Megtermékenyítő újhold

2013. április 10-én, szerdán különleges újhold lesz az égen: nemcsak a Nap és a Hold fog együtt állni a Kos jelében, hanem a Mars és a Vénusz is.

Ez egy valódi megtermékenyítő bolygóállás: ugyanis a Nap az apa, a Hold az anya jelölője. Ráadásul a Mars szimbolizálja a kezdeményezést és a hímivarsejtet, míg Vénusz a befogadást és a petesejtet. Ezek együttállása/találkozása gyermekfogantatást jelenthet. Olyan babák foganhatnak meg, akiket évek óta várnak a szülők. És olyanok is, akiket most nem terveztek.

Szerencsére az asztrológiai előrejelzés segít mindkét esetben: akik vágynak babára, azok sikerre számíthatnak; akiknél épp nem aktuális az utódkérdés, azoknak viszont meg kell tenniük a szükséges óvintézkedéseket. Az asztrológia úgy működik, mint egy komód: egy adott bolygóállás több szinten is értelmezhető, vagyis nemcsak fizikai síkon, hanem lelki, szellemi, kapcsolati, egészségi stb. jelentése is van. Ez igaz erre a különleges újholdra is:

Megtermékenyítő Újhold

Kreativitás: Ez egy „múzsa” bolygóállás: ihletet, ötletet kapunk. Főleg ha valamilyen alkotótevékenységben tehetséggel rendelkezünk. Olyan lendületet vesz a kreativitásunk, amit nem elégít ki az asztalnál ülés, tervezgetés. Aktív alkotásra késztetnek a bolygók, különösen az előadóművészeket, szobrászokat, festőket stb., de nem az eddig megszokott volumenben, hanem sokkal nagyobban: például a festő óriási freskóba kezd, a zenész egész szimfóniát ír, vagy tanul meg.

Kapcsolatok: Minden ember új, izgalmas, kedvező hatással van ránk. Ennek előfeltétele, hogy nyitottak és kíváncsiak legyünk. Ez utóbbi azt jelenti, hogy érdeklődve hallgatunk meg másokat, és mindaz, amit hallunk, ötletet adhat a saját gondjaink megoldásában. Itt is működik a mondás: „Az okos más kárából tanul.” Persze nem kell, hogy a másik bajba kerüljön, de igenis el lehet lesni, hogy a másiknak mi vált be.

Szerelem: A szenvedély, a vágy, az erotika eddig nem tapasztalt intenzitással „támad”. Nem kell elfojtani szexuális igényünket, ha van partnerünk, akkor a teljes Káma-szútrát végigpróbálhatjuk. A kielégülés kölcsönös gyönyört ad, ettől a szerelem új magasságokba emeli a párt. Ha nincs állandó partnerünk, akkor „beeshet” egy egyéjszakás kaland. Ebből a fellángolásból nem biztos, hogy tartós kapcsolat lesz, de az garantált, hogy az élmény mindkét fél számára emlékezetes lesz.

Pénzügyek: Most igaz lehet, hogy 1+1 nem egyenlő 2-vel, vagyis befektetéseink megsokszorozzák a pénzünket. Érdemes szakember tanácsát kérnünk, de még jobb, ha többet is meghallgatunk, és azt választjuk, aki fellelkesít. Ez a bolygóállás mindennek kedvez, amibe „beleszeretünk”, és ez igaz a pénzügyekre is.

Egészség: Életerő, sőt életkedv jellemző most ránk. Egészségesnek érezzük magunkat. Ha bármilyen krónikus bajunk van, az szinte tünetmentessé válik, kiderülhet, hogy nincs baj, vagy legalábbis nem olyan súlyos a helyzet. A jókedv és az optimizmus gyógyító hatással van mindenre.

Utazások: Ha utazást tervezünk, akkor itt az ideje nekifogni a szervezésnek. Most olyan emberekkel, szervezetekkel, cégekkel találkozhatunk, amelyek felgyorsíthatják a kivitelezést. Ha nem terveztünk utazást, akkor se lepődjünk meg, ha váratlanul bejön valami lehetőség a képbe! Nem érdemes sokat töprengeni. Bele kell vágni, mert ilyen esély nem sűrűn adódik.

Tanulmányok: Befogadókészségünk szuper. Szivacs módjára fog az agyunk, de nem az asztalnál ülve. Lehet, hogy új, szokatlan módon tudunk tanulni: futópadon, biciklizés közben, vagy kinn a szabadban. Ha épp nem tanulunk semmit, akkor feltámadhat a vágy, de nem elméleti, hanem gyakorlati tudásra vágyunk. Amennyiben vizsgáznunk kell, érdemes gyorsan túlesnünk rajta. Ne húzzuk, ne halogassuk!

Otthon: Ez a bolygóállás kedvet csinálhat arra, hogy valamit újítsunk, átrendezzünk, szépítsünk az otthonunkban. Engedjük el a fantáziánkat, és nézzünk körül a pincében a régi holmik között. Találni fogunk olyan „kincset”, amit átfestve, felújítva új színfoltot varázsolhatunk bármelyik helyiségbe. A növényekkel is csodát tehetünk, ha átültetjük, színes kaspóba tesszük őket. A függönyöket mosás után kössük össze színes szalagokkal, és rögtön több fény fog beömleni otthonunkba!

Ingatlanügyek: Akár eladni, akár venni, akár kiadni, akár bérelni akarunk, most olyan emberekkel találkozhatunk, akik átlendítik ügyünket a holtponton. Ehhez elég nyitottnak lennünk, és észre fogjuk venni, hogy kik azok.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top