Ezo

Februári holdnaptár

Az éjszaka fényforrása ebben a hónapban növeli az intuíciónkat.

Februári holdnaptár

2013. február 1.
Fogyó hold a Mérlegben

Optimizmus jellemez a mai napon, mert valaki megkeres téged és beszél valamiről, ami lehetővé teszi, hogy kitörj abból a helyzetből, amibe úgy érzed, hogy be vagy szorítva. Ráadásul a párkapcsolatodban – ha van – jobban alakul minden, és ez a hangulatváltozásodnak köszönhető. Viszont kiderül, hogy amitől napok óta félsz, teljesen alaptalan, és ugyan pénzedbe fog kerülni, de hozzájutsz ahhoz, amihez szeretnél.

2013. február 2–4.
Fogyó hold a Skorpióban

A hét végén lazíts, szórakozz, bulizz, vagy pihend ki a hét fáradalmait! Ha társaságban töltöd valamelyik napot, akkor nagyon érzékeny és nyitott leszel mások problémáira, és tökéletes tanácsot tudsz adni nekik. Vasárnap este és hétfőn kissé lehangoltnak érzed magad, vagy csak úgy egyszerűen „másnak” – minden különösebb ok nélkül. Azt tanácsolom, ne kezdj bele semmi újba, ne hozz fontos döntést, várj még vele egy kicsit.

2013. február 5–6.
Fogyó hold a Nyilasban

Még az is megtörténhet, hogy a kedvesed – nem is számítasz rá – olyan meglepetésben részesít, hogy még a szavad is elakad. Újdonságok és izgalmak várnak rád ezekben a napokban, amit élvezni fogsz, csak a pénztárcára vigyázz jobban, mert előfordulhat, hogy ezek az újdonságok sokba kerülnek, és lehet, hogy nem engedheted meg magadnak. Ezeken a napokon kipróbálhatnál valami egészen új dolgot, akár testmozgás terén, akár a konyhában…

2013. február 7–8.
Fogyó hold a Bakban

A külső körülményekre azonnal reagálsz, nem veszíted el fejed, hanem józan maradsz, és ugyan olykor a romantika és a szenzibilitás előtör belőled, de a rendíthetetlen józanság és visszafogottság győzedelmeskedik. Ami azért jó, mert például a munkádat vagy egyéb fontos dolgokat mindenféle érzelmek nélkül tudod látni, és ennek fényében tudsz dönteni, arról nem is beszélve, hogy az a döntés, amit akkor hozol, az a lehető legjobb lesz.

2013. február 9.
Fogyó hold a Vízöntőben

Az önfegyelem a mai napon nem az erősséged, például hajlamos lehetsz szertelenül költekezni. Ha azonban fékezni tudod magad, akkor nem adsz ki teljesen felesleges dolgokra pénzt, különösen ha ezt már akkor is tudod, amikor épp a kosárba tennéd a terméket és a kassza felé haladnál. Fogd vissza magad, és ez a mai napon akár a sportra is vonatkozik; csak mindent mértékletesen – ez legyen a jelszavad.

2013. február 10.
Újhold a Vízöntőben

Az a fontos, hogy maradj tudatában önmagadnak és cselekedeteidnek, mert hajlamos lehetsz másokkal szemben parancsolóan és erőszakosan fellépni. Ezt persze senki nem veszi jó néven és problémáid adódhatnak belőle most vagy a későbbiek során. És azt is tudd, ha dühös vagy valakire, akkor sajnos elpocsékolod az energiádat, és még a rutinosnak számító dolgokat sem tudod elvégezni, pedig igazán nem kellene hozzá nagy fizikai vagy szellemi teljesítmény.

2013. február 11–12.
Növő hold a Halakban

Előfordulhat, hogy hétfőn úgy ébredsz, hogy az álmod nem volt kellemes, vagy valamiféle szorongást érzel, de talán te sem tudod megmondani, hogy miért. Aztán persze gyorsan kiderül, hogy a munkahelyeden vagy a suliban valami nem stimmel, de a helyzet magaslatán állva nem történhet veled semmi rossz. A kommunikáció és a memória bajnokának is lehetne nevezni, mert mindenre tudod a választ, és mindenre emlékszel, amit valaha valahol hallottál, bár úgy hitted, elfelejtetted, de most a tudatalattidból előkúszik, természetesen a lehető legjobbkor. Ha valamit meg akarsz tanulni vagy vizsgázol, felvételizel, utazol, ezek a legprímább napok.

2013. február 13–14.
Növő hold a Kosban

Valentin-nap lesz csütörtökön, 14-én, ezért már 13-án szerelem- vagy szeretetlázban éghetsz. Ha van partnered és utálja a Valentin-napot, akkor ezt egyáltalán ne emlegesd fel, hanem valami szexis fehérneművel lepd meg magad – no és persze őt is. Ha a partnereddel nagy Valentin-rajongók vagytok, akkor azt vedd neki, aminek te is örülnél. És mivel ez nemcsak a szerelmesek napja, hanem a szereteté is, ezért ne feledkezz meg a szívedhez közel állról sem.

2013. február 15–17.
Növő hold a Bikában

A lehető legjobb alkalom, hogy egy hosszú hétvégét beiktass és lazíts. Elmehetnél – akár a családoddal vagy a kedveseddel – egy hosszú hétvégére, és az együtt töltött napok még szorosabbá tennék közöttetek a kapcsolatot. Ráadásul pompásan éreznének magatokat, a teljes ellazulás garantált. Ha erre nincs lehetőséged, akkor próbálj meg több időt tölteni a természetben, és olyan dolgokkal foglalkozni, amelyekre eddig nem jutott időd. Például a kezedbe vehetnéd végre a karácsonyra kapott könyvet, vagy megnézhetnéd azt a filmet, amiről környezetedben mindenki áradozik. Ha bulizol, számíts rá, hogy olyan leszel, mint a láng, ami vonzza a pillangókat, vagyis a nőket, férfiakat egyaránt.

2013. február 18–19.
Növő hold az Ikrekben

Ezen a két napon nincs az életben olyan probléma, amit ne lehetne megoldani – gondolod ezt. Logikus gondolkodás jellemez, a kapcsolatteremtésben pedig verhetetlen vagy, és ez a kettő együtt tényleg azt is jelenti, hogy kerülj bármilyen helyzetbe, abból győztesen jössz ki. Viszont azt is, ha mások fordulnak hozzád a bajukkal, akkor azokon úgy tudsz segíteni, hogy nekik tátva marad a szájuk, mert fogalmuk sem volt róla, hogy ez ilyen könnyen megy – persze azt nem tudhatják, hogy csak neked…

2013. február 20–22.
Növő hold a Rákban

Sokkal érzékenyebbé válsz a környezeti hatásokra, mint általában. Még az is lehet, hogy gyógyszerérzékenység, vagy valamiféle allergia is felléphet ezekben a napokban. Annyira rá leszel hangolódva másokra, hogy szinte magadról is megfeledkezel, és igyekszel segíteni. Szinte ki sem kell hogy mondják, mit szeretnének, te már tudod, és ha módodban áll, akkor megteszed úgy, hogy nem vered nagydobra – pontosabban nem vársz érte hálát. Tulajdonképpen magadért is teszed. A fizikai energiád ezekben a napokban alacsonyabb, ezért ügyelj arra, hogy semmiben se erőltesd túl magad.

2013. február 23–24.
Növő hold az Oroszlánban

Lelki nagyvonalúság, nemes büszkeség és pozitív tartalmú, vigasztalásteli hangulatvilág jellemez, amellyel másnak örömet tudsz szerezni. Erős az önbizalmad, remek a szervezőkészséged, a fantáziavilágod pedig igen színes. Hódító jelenség vagy, ezért ne csodálkozz azon, ha mindenki körülötted „ugrál”, és azt lesik, hogy mi a titkod, vagy éppen mi van a mosolyod mögött, és egyáltalán, hogy csinálod.

2013. február 25.
Telihold az Oroszlánban

Kissé feszült a mai nap, számíts rá, hogy olyan dolgokat mondanak, vagy olyasminek leszel a szemtanúja, ami mélyen felkavar. Állj készen arra is, hogy veszekedések robbanhatnak ki, és te legyél az, aki leszereled a feleket, nyugalmat biztosítasz a számukra. Lehet, hogy belül te is tombolsz a dühtől, de ez ne látszódjon rajtad. És nagyon figyelj, hogy a mai napon senkinek ne ígérj meg semmit, mert nagyon gyorsan rá fogsz jönni, hogy nem tudod teljesíteni. A szerelemben légy kezdeményező, ha szakítófélben vagytok és szereted őt, akkor adj ennek hangot.

2013. február 26–27.
Fogyó hold a Szűzben

Csak semmi idegeskedés, indulj mindenhova egy kicsit korábban, mert így biztosan nem késel le semmit, ráadásul nem kell azon idegeskedned, hogy a késés miatt miről maradsz le, vagy netán ki, milyen arcot fog vágni a partnered, ha csak egy picit is későn érkezel. Mielőtt valamiről véleményt mondasz, ezt úgy tedd, hogy alaposan fontold meg a szavaid, hogy ne bánts meg vele senkit. És úgy tedd, hogy azért csempéssz a kritikába némi elismerést is.

2013. február 28.
Fogyó Hold a Mérlegben

Megszáll ma az ihlet – magad elé képzelsz egy másik valóságot, és azt művészi módon adod elő. De az is lehet, hogy olyan romantikus hangulatban leszel, amikor arra tudsz csak koncentrálni, hogyan tudnád a kedvesed elkényeztetni. A realitásérzéked ma meglehetősen hiányos, éppen ezért a pénztárcádat, bankkártyádat mélyre süllyeszd, mert sajnos ilyenkor hajlamos vagy őrültségekre pénzt pazarolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top