Ezo

Az élet mérlege és a szívmágnes

Ha valami nagyon jelentős esemény történt az életedben, de nem tudtál rendbe hozni vagy befejezni valamit az abban érintett személlyel, olyan embereket fogsz magadhoz vonzani, akik megadják neked ezt a lehetőséget. Így működik a mágnesed, gondoskodik róla, hogy fejlődj és gyógyulj, és végre befejezd elkezdett feladataidat.

Ha például hagytad, hogy egy korábbi partnered kihasználjon, és mindig te voltál a gyengébb a kapcsolatban, addig fogsz olyan társakat magadhoz vonzani, akik ugyanígy viselkednek veled, amíg egyiküknek egyértelműen ki nem nyilvánítod, hogy véget akarsz vetni ennek. A lélek szempontjából az illető azért kerül majd melléd, hogy végre megtapasztalhasd a gyógyulás folyamatát. Ezután már nem fogsz ilyen partnereket magadhoz vonzani.

Természetesen a másik fél is sokat fejlődhet ebben a kapcsolatban, hiszen az ő szívmágnese szintén olyan partnereket vonz, akik által fejlődni és gyógyulni tud. A mérleg serpenyőinek játéka ezáltal folytatódik, emberről emberre, életről életre szállva.

Az élet mérlege és a szívmágnes

 

Az élet mérlegének egyensúlya a kapcsolatokban

Valahányszor valami konkrét dolgot szeretnél megváltoztatni, szükséged lesz egy „állapotra” és egy célra. Ezt a szabályt a kapcsolataidban is bátran alkalmazhatod. Vizsgáld meg közelebbről, mi történt eddig a pillanatig, majd döntsd el,hova szeretnél eljutni.

Felderítés: Milyen esetekben kellett az életedben és/vagy a kapcsolataidban szenvedned?  Milyen esetben okoztál saját magadnak szenvedést? Meddig jutottál akkor a szenvedés átélésében? Az a bizonyos kapcsolat úgy ért véget, hogy elmenekültél belőle? Mi az, amit szívesen végigvittél volna? Mi az, amit szívesen kimondtál vagy megtettél volna? Jegyezd fel ezeket a helyzeteket, mert a jövőben is találkozol majd velük. De ha legközelebb időben észreveszed őket, másképp cselekedhetsz. 

Felismerés: Ha egy kapcsolat nincs rendben, azt meg fogod érezni – ez lesz a gyakorlat egyszerűbb része. Azt azonban már nehezebb lesz kiderítened, hogy mi az, ami nincs rendben. Talán nincs egyensúly az adok és a kapok között. De miben? És mikor kezdődött? Hol a forrása, amely máig is hat?

Ha két ember lelkileg szenved egymás mellett, azt az is okozhatja, hogy valamikor „anyagi természetű hiba” történt a kapcsolatban.  Keresd meg azt az időpontot, amikor boldogtalanul forrtatok össze egymással. Mikor láncoltátok egymáshoz magatokat, akár kölcsönösen, akár egyoldalúan? Mikor keletkezett közöttetek olyan kötelezettség, amellyel párhuzamosan felbukkant benned az érzés, hogy meg akarsz szabadulni valamitől? Bár eleinte talán úgy tűnt, hogy a kötelezettség a szeretet jele, az idő múlásával hatalmas nyomást jelenthet, vitákat és szenvedést okozhat. Ha a felek nem szabadok, mindketten boldogtalanok lesznek. 

Az élet mérlege és a szívmágnes

 

Megvalósítás: A kapcsolatokban jelentkező egyenlőtlenségek csak ritkán csapnak le olyan gyorsan, mint a villám; általában szépen lassan osonnak be az életünkbe. Akkor érnek minket villámcsapásként,  ha észrevesszük őket és elkezdünk beszélni róluk. Ha szeretnél hosszú távon boldogító, mindenféle kényszertől mentes, könnyed és szeretetteljes kapcsolatban élni, kezdettől fogva ügyelj az anyagi erők egyensúlyára. Ha úgy érzed, hogy túl sokat kapsz, próbáld meg viszonozni, ha pedig te vagy az, aki túl sokat ad, fogd vissza magad, máskülönben az egyenlőtlenség egyre inkább tönkreteszi a kapcsolatot. Nem minden adok-kapok vezet egyenlőtlenséghez, feltéve hogy a kettő időről időre kiegyenlítődik. Csak azokkal a kapcsolatokkal kell óvatosabban lenned, amelyekben hónapokra vagy akár évekre felborul az egyensúly. 

A legtöbb embert úgy nevelték, hogy azt higgye, ha csendben eltűri vagy ő maga idézi elő az egyenlőtlenségeket, azt szeretetnek hívják. Ne hagyd, hogy veled is ez történjen, kezdettől foga legyél nagyon óvatos. Mesélj például a partnerednek az erők egyensúlyáról és arról, hogy a szeretet csak szabadságban tud megfelelően kibontakozni. Beszélj arról, amiről eddig a szeretetre hivatkozva nem akartál beszélni, a mélyebb kötődés és a nagyobb boldogság ugyanis pontosan ezekben rejlik. Találjatok közösen olyan megoldásokat, amelyek mindkettőtöket megszabadítanak a kölcsönös függőségtől. Így minden reggel őszintén azt mondhatjátok egymásnak: „Tökéletesen szabad vagyok, és így is téged választalak.”

Az írás Ruediger Schache Szívtanácsadó című könyvéből való. (Édesvíz Kiadó)

Az élet mérlege és a szívmágnesHa felismerted, hogy kapcsolataid nem véletlenül alakulnak úgy, ahogyan alakulnak, hanem meghatározott erők és mechanizmusok befolyásolják őket, felmerülhet a kérdés: Hogyan tudnám úgy megváltoztatni ezeket az erőket, hogy megtapasztalhassam a valódi szerelmet, az élet értelmét és a boldogságot?

Ruediger Schache hét felismerésen keresztül vezet el ezekhez a rejtett erőkhöz. A felismerések világossággal töltik meg az életed, és segítenek, hogy elengedd a régi és nem szeretett dolgokat, hogy meghalld szíved vallomását, s így megteremtsd életedben az igaz szeretet lehetőségét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top