Ezo

Egy tea, ami elaltat…

Az idegeket erősíti, az alvást segíti az ánizstea, ami tejjel is nagyon finom.

Sajnos egyre többen vannak azok, akik alvászavartól szenvednek, az éjszakákat zaklatottan, a plafon pásztázásával töltik. Nekik lehet nagy segítség a nyugtató gyógynövény, az ánizs, illetve az ánizsból készített tea, ami erősíti az idegeket.

Egy tea, ami elaltat...
 

Elkészítés

Az ánizs kis tojás alakú termését törd össze mozsárban, forralj vizet, majd egy bögréhez teáskanálnyi magot forrázz le! Hagyd állni 10-20 percig! Ha szereted a tejes teát, adhatsz hozzá tejet is, de sokan inkább fahéjat vagy/és narancsot facsarnak bele. Mézzel ízesíthető. 

Aki nem szereti az ánizs ízét, az készítsen ánizsolajat: 100 ml olívaolajhoz tégy 1 evőkanál összetört ánizst, majd hagyd 1 hétig érni, utána szűrd le, tedd sötét üvegbe és használd illatosítóként!

Az ánizs hatása

A gyógynövény nemcsak az alvást segíti, hanem kiváló szélhajtó, görcsoldó és emésztést serkentő szer, de köptetőként, köhögéscsillapítóként is tökéletes. A fogyasztását azonban nem szabad túlzásba vinni, mert természetes ösztrogéntartalma miatt túl nagy mennyiség esetén fejfájást, émelygést okozhat.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top