Ezo

Decemberi holdnaptár

A Hold vándorlása és a különböző bolygókkal való találkozása optimista decembert ígér!

2012. december 1–2.
Fogyó hold a Rákban

Ragyogó ez a hétvége arra, hogy a szerelmeddel, a kedveseddel találkozz, és több időt töltsetek egymással, különösen ha friss a szerelem. Ha nem új a kapcsolatotok, akkor is tervezzetek közös programokat, mert nagyon jót tesz a viszonyotoknak, ha éppen ezen a két napon több időt szenteltek egymásra. De pompás ez a hétvége arra is, hogy nagytakarítást végezz, amolyan igazi nagytakarítást, ami szinte már az ünnepre készülődést jelzi. Ha shoppingolsz, főként lakással, otthonnal kapcsolatos tárgyak dolgok jöhetnek most be. Ezek a tárgyak különlegesek lesznek, megérik az árukat, és lehet, hogy még ajándékba is veszel belőlük.

Decemberi holdnaptár2012. december 3–5.
Fogyó hold az Oroszlánban

Az a fontos, hogy ne légy basáskodó ebben a három napban. Próbáld meg tudatosan visszafogni magad, mert észre sem veszed, hogy mások hátán felkapaszkodva érsz el sikert, amiért később nagy árat fizethetsz. Lelki, spirituális fejlődésed érdekében végre-valahára megtanulhatnál meditálni, és talán filmet nézhetnél vagy könyvet olvashatnál, ami lelkileg emelkedettebb hangulatba hoz.

2012. december 6–7.
Fogyó hold a Szűzben

Arra ügyelj, hogy ne ess túlzásokba, és arra, hogy figyelmetlenségedben ne tégy olyasmit, amivel másnak bosszúságot okozol. Még annak is adj valami csekély Mikulás-ajándékot, akit nem igazán kedvelsz! Meglátod, ez annyira meglepi őt – nem az ajándék, hanem az, hogy gondoltál rá –, hogy megváltozik a viselkedése, és lassan a kettőtök viszonya is. Ha valaki most ünnepel valamilyen évfordulót, akkor ne felejts el gratulálni neki, és ha buliba mész, vagy netán a munkahelyeden szervezik a karácsonyi ebédet vagy vacsorát, ne finnyáskodj, hanem lelkesedj.

2012. december 8–9.
Fogyó hold a Mérlegben

Teljesen mindegy, esik-e vagy fúj, tölts ezen a két napon több időt a szabad levegőn. Sétálj vagy kocogj, vagy csak egyszerűen menj el a lakóhelyedhez közeli főtérre az adventi vásárra. És ha már ott vagy, akkor elkerülhetetlen a jó kis forralt bor, lángos és hasonló ételek, italok fogyasztása, de csak mértékkel. Az értéktárgyaidra ezen a két napon sokkal jobban vigyázz, mint máskor. Ha dolgoznod kell, jó formában leszel, és mindent el tudsz végezni, amit terveztél.

2012. december 10–11.
Fogyó hold a Skorpióban

Ha orvosi vizsgálatra mész, akkor ne idegeskedj, maradj türelmes, várd ki a sorodat – ami valószínűleg hosszú lesz –, és a vizsgálat után olyan eredményt fogsz hallani, aminek örülni fogsz. A környezetedben sajnos valaki nem mond igazat, ezért a legjobb, ha ezen a két napon nem kérsz tanácsot, és ha vannak titkaid, azokra nagyon vigyázz. Ha valakivel korábban nagyon jó viszonyban voltál, szinte minden titkát rád bízta, ám már egy ideje furcsán viselkedik veled, akkor ezen a két napon olyan érzésed támad, hogy teljesen eltávolodott tőled. Mindezt a viselkedésével is alátámasztja. Ne kérdezd meg tőle, hogy miért, mert nem mondaná meg az igazat. A Hold szerint azért, mert túl sokat tudsz róla…

2012. december 12.
Fogyó hold a Nyilasban

Ezen a napon hullámzó lesz a hangulatod. Délelőtt még váratlan dolgokra vagy képes, és ezzel megleped a környezeted. Délben hajlamos vagy a túlzásokra, nyugtalan vagy, és képes lennél talán az egész világot átölelni és szeretni. Este pedig már gondolkodóba esel, hogy vajon jó irányban halad-e az életed, sőt fel is teszed magadnak a kérdést: vajon ez a te utad? És előfordulhat, hogy látsz egy filmet vagy olvasol egy könyvet, vagy beugrik egy mondat az emlékezetedbe, ami a kétségeidre, a kérdéseidre választ ad. Kiváló különben ez a nap a jótékonykodásra is.

2012. december 13.
Újhold a Nyilasban

Luca napja van, a varázslatok, a boszorkányok éjszakája. A sok régi varázslat közül legalább egyet próbálj ki, például egy kívánságteljesítő varázslatot. Este állíts az asztalra egy fehér mécsest vagy gyertyát, és tegyél köré kör alakban fenyőgallyakat! Egy-egy kis papírra írd fel a 12 leghőbb kívánságodat, és karácsonyig minden este égess el a Luca-gyertya lángjában egy-egy papírt anélkül, hogy megnéznéd, mit írtál rá. A 12. estén, karácsony napján ismét gyújtsd meg a Luca-lángot, de ne égesd el az utolsó fecnit, hanem nyisd ki, és olvasd el. A hagyomány szerint ez a kívánságod teljesülni fog… Ha nincs hozzá kedved vagy időd, akkor ezen az éjszakán legalább sóhajtsd el egy kívánságod, és bízz benne, hogy hamarosan teljesülni fog.

Decemberi holdnaptár

2012. december 14–15.
Növő hold a Bakban

Agytekervényeid az ötödik sebességbe kapcsolnak, egyszerűen mindent előbb tudsz, már korábban megérzed, ki mit fog mondani, szinte belelátsz másokba. Ez a rendkívüli gyorsaság jellemző rád, elég, ha csak rápillantasz egy teleírt papírlapra, azonnal tudod, hogy mi a lényeg, vagy egyszeri elolvasás után az egész a fejedben marad. Lesznek új ötleteid, és előfordulhat, hogy nem a munkával kapcsolatosak ezek az ötletek, hanem éppen a közeledő ünneppel, például a karácsonyfa díszítésével, vagy éppen az ünnepi menüvel. Írd le a felvillanó gondolatot, nehogy elfelejtsd, mert ezen a napon szinte ihletett formában vagy, és amikor eljön az ideje, akkor váltsd valóra.

2012. december 16–17.
Növő hold a Vízöntőben

A mostani pozitív, optimista hangulatod ragadós. Talán nem is tudod megmagyarázni, hogy mi lehet az oka, de jó a kedved, és ez a környezetedben másokra is jó hatással van. Fantasztikus a humorérzéked, és ha saját magadról van szó, képes vagy az öniróniára, amitől népszerűségi indexed egyre magasabbra emelkedik. Viszont a pénztárcádra, értéktárgyaidra fokozottan vigyázz. A szerelemben akkor érhet csalódás, ha nem figyelsz a partneredre, csak valami elejtett mondattöredékből kezdesz kombinálni. Mielőtt még a partnerednek esnél és számon kérnél rajta bármit, jobban figyelj rá, és beszéld meg vele, mi nyomja a lelked. Így elkerülheted a csalódást, a félreértést, és hogy a jókedvből rossz hangulat legyen.

2012. december 18–19.
Növő hold a Halakban

Meglepetésekben lesz részed, találkozol olyan emberekkel, akik teljesen másként viselkednek, mások a nézeteik, mint a tiéd. De ez nem fog bosszantani, hanem inkább érdekesnek és elgondolkodtatónak találod mindazt, amit mondanak, vagy ahogyan élnek. Ráadásul ha még nem vagy szerelmes, akkor az is megtörténhet, hogy éppen most jössz össze valakivel. Vagy éppen most teljesül egy régi vágyad, amitől szinte madarat lehetne fogatni veled. Ha párkapcsolatban élsz, akkor mind a ketten úgy érezhetitek, hogy a viszonyotok egy újabb fejezethez érkezett.

2012. december 20–21.
Növő hold a Kosban

Érzékenyebb vagy az átlagosnál, vágyakozol a gyengédségre, az ölelésre, a szeretetre, a simogatásra. Ha párkapcsolatban élsz, és úgy érzed, hogy a partneredtől nem azt kapod, amit szeretnél, akkor beszélj vele, ezen a két napon nyitott fülekre találsz nála. Fizikai energiáid most kicsit alacsonyabbak, ami arra jó, hogy meditálj, vagy legalább elmélkedj, gondolkodj bizonyos dolgokon. Most sokkal nyitottabb vagy mások felé is, olyan dolgokat is képes vagy a magadévá tenni, mint a spiritualitás vagy okkult témákkal való foglalkozás.

2012. december 22–24.
Növő hold a Bikában

Kellemes napok várnak rád, ha párkapcsolatban élsz, akkor nyugalom lesz és béke. És ha még kellő önmérsékletet is tudsz tanúsítani, vagyis semmit sem viszel annyira túlzásba, hogy azt rögtön meg is bánd, akkor tényleg csodás lesz ez a három nap. Ha kiruccansz az ország határán túlra, nagyon jól sikerül az út, maradandó élményeket szerezhetsz.

2012. december 25–27.
Növő hold az Ikrekben

Váratlanul felbukkanhat valaki, akiről régen hallottál, és valahogy ideges leszel tőle. Az is előfordulhat, hogy olyan téma kerül éppen az év legszebb ünnepén terítékre, amiben a családoddal vagy a pároddal teljesen különböző nézeteket vallotok, és ez – ha nem figyelsz – akár sértődéshez is vezethet. Ha utaznod kell e három nap valamelyikén, akkor nagyon figyelj oda, mert fokozottan balesetveszélyes ez az időszak. Egyébként úgy érzed, hogy az „erő” veled van, mert ha visszatekintesz az évre, és elgondolkodsz azon, hogy mennyi minden történt, akkor valahogy erősnek érzed magad, és kevésbé letörtnek vagy gyengének.

2012. december 28.
Telihold a Rákban

Egy hullámhosszra kerülsz a környezeted tagjaival. Nagyon jó ez a mai nap arra, hogy a barátnőiddel vagy a barátaiddal találkozz, vagy hogy felhívd azt, akire már egy ideje gondolsz, de valahogy mindig elodáztad a hívását. És lehet, hogy egy régóta halogatott kötelességed teljesítésére éppen ezen a napon kínálkozik lehetőség, úgyhogy tedd meg azt, amit várnak tőled. Te magad is tudod, hogy túl kell rajta esni, tehát ezen a napon ne tétovázz!

2012. december 29.
Fogyó hold a Rákban

Nem kell paranoiássá válnod, de most tényleg jobb lenne, ha elkerülnéd a kimondottan rossz kinézetű, esetleg kellemetlenkedő alakokat vagy azokat a helyeket, ahol nem érzed magad biztonságban. Amennyiben dolgoznod kell, akkor extra türelemre lesz szükséged, mert annyi lesz a karácsonyi ajándékot visszacserélő és ingerült ember, hogy téged is kikészíthetnek.

Decemberi holdnaptár

2012. december 30–31.
Fogyó hold az Oroszlánban

Képes vagy a részletekre koncentrálni, semmi sem kerüli el a figyelmedet, és ez különösen akkor jó, ha a szilveszteri buli nálad zajlik. Minden tökéletes lesz, és a társaság, a barátaid, akiket vendégül látsz, fantasztikusan fogják érezni magukat. Ha a kedveseddel kettesben töltöd a szilvesztert, és nem akarod senki mással búcsúztatni az idei évet, akkor a kapcsolatotok még inkább megerősödik, minden együtt töltött percet élveztek, és olyan szerelmesek lesztek, hogy ez sugárzik majd rólatok. Ha az utcán fogsz trombitálni és konfettit szórni, koccintani, akkor vigyázz magadra, ne idd magad pocsolyarészegre, mert előfordulhat, hogy a detoxikálóban kötsz ki, ráadásul még elveszted/ellopják a pénzed vagy valamit, ami fontos neked, és nálad volt. Ha egyedül búcsúztatod az óévet, vegyél ki egy vagy két jó filmet, és persze küldj majd sms-t azoknak, akiket szeretsz, de ne pityeregj, mert nem lesz ez mindig így…

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top