Ezo

Csináld magad: nyugtató testradír

Nap végén nincs jobb egy kiadós, forró tusnál – hát még akkor, ha a házi készítésű testradír is a fürdés részévé válik.

A hétköznapok során gyakran érezzük, hogy átragadnak ránk a másik ember rezgései, rossz energiái, mintha valami negatív töltetű felhőt vonna körénk, amitől valahogy szabadulni szeretnénk. Ilyenkor ösztönösen sokan a zuhany alá menekülnek, és a forró víz, a gőz és a szappan segítségével próbálják megtisztítani magukat. Sokan vizes bőrükön egy marék tengeri sót is szót szétdörzsölnek, úgy hiszik ugyanis, hogy a só megszabadít a negatív töltéstől – spirituális gondolkodó szerint még az átkot is leszedik. Akárhogy is, egy biztos, a sós testradír jótékony és egészséges, ráadásul olcsó is, ha otthon, magunk készítjük el. Íme egy a sok recept közül:

Csináld magad: nyugtató testradír

 Fotó: deliciouslyorganized.blogspot.com

Hozzávalók:
• 1 pohár nádcukor
• 1/3 pohár tengeri só
• 1/2 pohár kókuszolaj
• 2-3 evőkanál mandulaolaj
• 1 evőkanál E-vitaminolaj
• néhány csepp levendulaolaj

Elkészítés:
Az összetevőket egyszerűen csak össze kell keverni, majd a kész masszát a nedves testbőrre felhordani. A cukor- és a sószemcséknek köszönhetően az elhalt hámréteget könnyen ledörzsölhetjük, a bőr vérkeringése beindul, a tápláló olajak könnyen felszívódhatnak, a levendula pedig megnyugtat. A massza ajándéknak is tökéletes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top