Ezo

Egy gyógyító energiaforrás reggelre

Energikusan és harmóniában indul a nap, ha citromos meleg vízzel indítjuk azt.

A nap egyik legfontosabb része a kezdet, ez alapozza meg ugyanis a folytatást, hogy mekkora erővel, lendülettel, jókedvvel és optimizmussal ugrunk bele a napba. Ahhoz, hogy ez a nekifutás minél jobban sikerüljön, fontos, hogy minden reggel – szinte rituálészerűen – legyen pár perc, ami csak rólunk szól. Ennek egyik módja, ha egy pohár meleg vízzel indítjuk a napot, amibe egy fél lime-ot vagy citromot csavarunk. Az ajurvédikus módszer segítségével:

Egy ayurveda napindító recept

1. Erősödik az immunrendszer: A citromban található C-vitamin segít legyőzni a meghűlést, a kálium pedig stimulálja az agyat, jótékonyan hat az idegekre és a vérnyomást is szabályozza.

2. Egyensúlyba hozza a pH-t: Bármennyire is hihetetlen, a citrom a szervezetben lúgosító hatású, márpedig az egészséges szervezet lúgos, és nem savas. 

3. Segíti a fogyást: A citrom pektint tartalmaz, ami enyhíti az éhségérzetet, az pedig bizonyított, hogy aki a lúgosító diéta mellett dönt, könnyebben fogy. 

4. Segíti az emésztést: A meleg víz stimulálja az emésztőrendszert, a citromban található vitaminok és ásványi anyagok pedig segítenek abban, hogy az emésztőrendszerben megtapadt méreganyagok távozzanak a szervezetből.

5. Természetes vízhajtó: A citromlé a vesén keresztül is nagytakarítást végez, és kimossa a méreganyagokat, ennek köszönhetően a húgyvezeték is egészséges marad. 

6. Tisztítja a bőrt: A C-vitamin csökkenti a ráncokat, a szervezet folyamatos tisztulásával pedig a bőr is kitisztul. 

7. Hidratál: A kávéval ellentétben a citromos meleg víz nem von el vizet a szervezetből, sőt hidratál, márpedig a víz a szervezet számára létszükséglet, többek között a stressz, a szorulás, a méreganyagok lerakódása ellen ennek segítségével veszi fel a harcot. A reggeli citromos (lime-os) meleg víz jó hatását már egy hónap múltán érezhetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top