Ezo

Bolygótan: A szerelem, az értelem és a férfiasság bolygója

Az asztrológusok összekapcsolják a bolygókat az állatövi jegyekkel, meghatározzák, hogy melyik bolygó melyik állatövi jegyben uralkodik, és ezeket emberi tulajdonságokkal ruházzák fel. Nézzük, a belső naprendszer három bolygója mit szimbolizál!

Az égitestek jelentése minden horoszkópban más, különböző jegyekben és különböző házakban fordulnak elő – attól függően, hogy hol és mikor születünk. Most nézzük, a belső naprendszer három belső bolygója, a Merkúr, a Vénusz és a Mars mit jelölnek.

A három belső bolygó


Az értelem bolygója, a Merkúr

Az ember szövetségesének tartják, az intellektus, a gondolkodó szellem, a mentális energia bolygója, hatással van a kommunikációnkra, az információcserére, beszédünkre, gondolkodásunkra, mozgásunkra, mindennapi tetteinkre. A Merkúr tulajdonképpen a közvetítő, ahogyan kifejezzük gondolatainkat. Jegybeli elhelyezkedése mutatja meg, hogy hogyan tesszük mindezt, házhelyzete pedig azt, hogy az élet mely területein kerülünk kapcsolatba az energiáival.

Semleges bolygónak tartják, azonban a vele kapcsolatba kerülő bolygók természetétől függ, hogy a semlegesből elmozdul-e a pozitív vagy a negatív megnyilvánulási formába. A Merkúr a kíváncsi, intelligens embert szimbolizálja, akinek kommunikációs készsége kiváló szóban és írásban, könnyen teremt kapcsolatot, esze éles, gyakorlatias, logikus gondolkodású, trükkös. Negatív értelemben a ravasz, a megbízhatatlan, pletykás, hazudozós természetet jelöli. A Merkúr a római mitológiában a kereskedelem istene, de a szélhámosokat is a Merkúr szimbolizálja. Testi szinten az idegrendszer, a karok és a váll, illetve a tüdő felső része tartoznak hozzá, a családban a testvéreket, gyerekeket, rokonokat jelölheti.

A Merkúr a Naphoz legközelebbi bolygó, kicsivel nagyobb a Holdnál, fényét a Naptól kapja – megfigyelni is emiatt nehéz, mindig a Nap közelében jár. A Merkúr az állatkört 349 nap alatt járja be. Ereje és hatalma a Szűzben és az Ikrekben a legnagyobb, a Nyilasban és a Halakban azonban gyenge.

Mindig szerdán a legerősebb a hatása.
Színe: szürke
Száma: 5

A kis szerencse bolygója, a Vénusz

A Vénusz a szerelem, a szeretet, az odaadás, a zene, a harmónia, a szórakozás, a szexualitás, a kultúra és a művészetek bolygója, párkapcsolatainkban a női részt szimbolizálja. Uralja a vonzalmat, a szerelmet, a pénzt és az örömöt, de a szerencse bolygójának (Fortuna Minor) és kis jótevőnek is tartják. A Vénusz passzív, hideg, nedves, nőies, koncentrált erejű, jóindulatú planéta.
A Vénusz a kedves, barátságos, békés és jóindulatú embert szimbolizálja, aki nem veti meg az örömöket. Szeret enni, inni, szerelmeskedni, társaságba járni, zenélni. Negatív értelemben a lusta, hiú, rendetlen, züllött, egoista és harsány embert jelképezi. A férfi horoszkópban a vágyott női ideált mutatja, a nőiben pedig azt, hogy az hogyan szeret.

A Vénuszhoz tartozó szerv a vese, de a torkot, a vérkeringést, a külső testi szépséget, a
külső női nemi szerveket, a melleket és a szexuális funkciókat betöltő szerveket is hozzá sorolják. A családban a lánytestvér szimbolizálja.

A Vénusz az ötödik bolygó, a legközelebb jár a Naphoz, nehezen lehet megkülönböztetni a Marstól, az állatkört 348 nap alatt járja be. A Bikában és a Mérlegben a legerősebb a hatása, Kosban és Skorpióban a leggyengébb.

Hatása pénteken a legerősebb.
Színe: zöld
Száma: 6

A kis szerencsétlenség bolygója, a Mars

A vitalitás, a férfiasság, a szenvedély, a tetterő, a cselekvés és a lendület bolygója, amit a kis szerencsétlenség planétájának is neveznek, mivel a viták, a harc, a harag bolygója is egyben, száraz, tüzes természetű. A Marsot mindig harcias férfiként ábrázolják, a görög mitológiában Héra és Zeusz gyermeke, Árész testesítette meg, akitől mindenki félt.

A Mars a harcos, bátor, a magabiztos, olykor vakmerő embert szimbolizálja, aki könnyen dühbe jön. Negatív értelemben erős agressziót, erőszakot, elnyomást jelöl, olyan embert szimbolizál, akinek senki és semmi nem szent. A női horoszkópban az ideális férfit, a férfi horoszkópban a férfiasságot jelöli. Testi szinten az epe, az izomzat, a vér, a fej tartozik hozzá, illetve a külső férfi nemi szervek és a férfi szexuális funkciók is.

A Mars a Kosban és a Skorpióban a legerősebb, a Mérlegben és a Bikában a leggyengébb.

Hatása kedden a legerősebb.
Színe: vörös
Száma: 9

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top