Ezo

Tudod, kiben bízhatsz? – A számmisztika elárulja

Vajon kiben bízhatsz meg? Kinek mondhatod el a bizalmas dolgaidat? Kire bízhatod rá a titkodat? Hasznos lenne tudni a választ. A számmisztika segíthet ebben.
Tudod, kiben bízhatsz? – A számmisztika elárulja

1-es típus (mindenki 1-es, aki 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án született):
Az öntudatos 1-es kellően okos, hogy átlásson a pletykákon. Nem megy bele olyan csapdába, hogy ellenőrizhetetlen forrásból származó hírt adjon tovább. Ügyesen utánajár, hogy mi igaz és mi az, ami rosszindulatú pletyka. Ő biztosan nem talál ki pletykát. Ha valaki egyértelműen kéri, hogy őrizzen meg egy titkot, akkor azt szigorúan betartja. Sőt el tudja játszani a tudatlant, ha olyan szituáció alakul ki, amiben egy harmadik személy arról beszél, amiről ő már korábban tudomást szerzett. Ha szükséges, pókerarccal hallgatja végig a sztorit, közben levonja a megfelelő következtetéseket. Pontosan tudja: „Aki neked, az rólad is pletykál”.

Tudod, kiben bízhatsz? – A számmisztika elárulja2-es típus (mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született):
Hiába befolyásolható a 2-es, ráérez, hogy mikor kell csendben maradnia. Különösen akkor, ha valamelyik szívéhez közel állóról van szó. A családja, a párja, a gyerekei szentek. Őket mindig mindenáron megvédi. A pletykától is. A titoktartásban akkor gyengül el, ha a másik fél meggyőzi, hogy mindenkinek jobb, ha elárulja a titkot. Óvatosnak kell lennie, mert sajnos nem minden ember jó szándékú. De ahogy mindenki, úgy a 2-es is önmagából indul ki. Tőle távol áll a rosszindulat és az, hogy bárkinek kárt okozzon. Talán neki a legfontosabb, hogy mit gondolnak, mit mondanak róla mások, és ő is igyekszik csupa szépet, kedveset mondani.

3-as típus (mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született):
A 3-as észre se veszi, hogy elszólta magát. Észnél kell lennie, ha nem akarja kínos helyzetbe hozni saját magát. Nem szándékosan kotyog ki dolgokat. Egyszerűen neki belső „kényszere”, hogy meséljen. Számára mindennél fontosabb, hogy tájékozott legyen, és erről tudjon a környezete is. Ebből kifolyólag olykor elárul néhány titkot, amit hallott, és amiről azt hiszi, ártalmatlan infó. Ő is abba a csapdába esik, hogy nem feltételezi a beszélgetőpartneréről, hogy az irigységből, féltékenységből hozzáad vagy elvesz a hallottakból, és továbbadja. A 3-as típusnak nagy önfegyelemre van szüksége ahhoz, hogy tartani tudja a száját. Ez szinte erején felüli próbatétel, de ki kell bírnia.

Tudod, kiben bízhatsz? – A számmisztika elárulja4-es típus (mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született):
Akinél talán a legjobb helyen van a titkunk, az a 4-es. Ő végtelenül becsületes és szavahihető. Ha azt ígéri, hogy nem adja tovább az infót, akkor erre szó szerint mérget lehet venni. Utálja, sőt elítéli a pletykát. Őt a tények érdeklik, és az, ami hasznos, illetve praktikus. Az ő titkairól alig lehet tudni. Csak keveseket enged be a belső világába. Valójában arra törekszik, hogy ne kelljen semmit sem titkolnia, mert feleslegesnek tartja a titkolózást. Szerinte az, aki tisztességes életet él, „átvilágítható”. Az információt csak személytelenül és ítélkezés nélkül használja. Ez kicsit ridegen hangzik, de ez az ő egyenes jellemének a „titka”.

5-ös típus (mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született):
Az 5-ös meglehetősen harsány. Néha túlzásokba esik, ilyenkor dicsekvésből elárulhat titkokat. Lehet, hogy ezt nem véletlenül teszi, elképzelhető, hogy indokolt az, ami miatt így látja helyesnek. Ez nem pletykálkodás, hanem a másik, mások tesztelése. Kíváncsi arra, hogy egy meglepő hírre hogyan reagálnak a többiek. Ebből sok mindent képes leszűrni. De vigyáznia kell, mert áteshet a ló túloldalára, és olyan szituba kerülhet, amiből nehéz kimászni. Viszont ha ügyes, akkor „cserébe” értékesebb információkhoz juthat hozzá. Ő vallja és képviseli, hogy a tájékozottság, sőt a naprakészség óriási hatalom, mindegy, hogy átlagemberről vagy tőzsdeügynökről van szó.

6-os típus (mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született):
Sok minden elmondható a 6-osról, de hogy pletykás lenne, az nem. Édes, hízelgő stílusa miatt sokan beavatják a titkaikba. De ő jó érzékkel szelektál, és az, ami bizalmas, ami intim, azt el-, illetve bezárja. Ugyanakkor számára kényelmetlen a titkolózás. Nem szereti, ha egy beszélgetés közepette folyamatosan mérlegelnie kell, hogy mit mesélhet el, és mit nem. Ez őt fárasztja, frusztrálja, ezért inkább kimarad a pletykákból. De ez nem jelenti azt, hogy ne imádna szűk baráti körben vagy párkapcsolatban kibeszélni másokat. Ez az egész sokkal ártalmatlanabb, mint ahogy az elsőre hangzik. Sokat tanul mások hibáiból, és a tapasztalatok levonása után szívesen segít.

7-es típus (mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született):
A titkolózás kontra pletykálkodás a 7-esnél csúcsosodik ki. Ő az, aki tudatosan távol tartja magát mindenféle pletykától. Abban hisz, hogy nem kell továbbadni, véleményezni, az is „vétkes”, aki csak végighallgatja. Szerinte már a jelenlét is bűntárssá teszi a fültanút. Ezek az ő kemény szavai. Ennek ellenére vagy ezzel együtt az emberek megérzik, hogy nála jó helyen van a legféltettebb titkuk is. Így első látásra elmesélnek olyasmit, amit a közelállóknak nem tennének. A 7-es ezt természetesnek és megtisztelőnek tartja. Az tuti, hogy tőle senki sem fogja megtudni. Az rejtély, hogy ő kire meri rábízni élete intim részleteit. Lehet, hogy egy másik 7-esre.

Tudod, kiben bízhatsz? – A számmisztika elárulja8-as típus (mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született):
A 8-as nem naiv, nem hiszékeny, mégis előfordul, hogy továbbad egy pletykát. Ez a figyelmetlenségéből eredhet. Sokszor indulatosan nyilatkozik: vagy meg akar védeni valakit, vagy ismerve a másik oldalt, elmesél titkokat. Ennek a hátterében az áll, hogy nem bírja elviselni az igazságtalanságot, se jó, se rossz értelemben. A szenvedélyes hozzáállás nem segíti őt abban, hogy befogja a száját. Utólag már késő mentegetőzni. A megoldás csak az lehet, hogy higgadtságát megőrizve gondolja át, mit mondhat és mit nem! Közben lehet ő megmentő, ugyanis ez az, ami motiválja, vagyis hogy hősként megvédje az elesetteket és azokat, akik képtelen kiállni önmagukért.

9-es típus (mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született):
A legőszintébb típus a 9-es, emiatt nehezen titkolózik. Ő azt szereti, azt szeretné, ha mindig mindenki elmondana mindent. De ez idealisztikus világkép. Ahogy ő maga is. Sajnos egy furfangos ember könnyen kiszedheti belőle azt, amit tud. Hízelgéssel, hazugságokkal, sajnálatkeltésével becsaphatja a naiv 9-est. Ezt csak kellő éberséggel ismerheti fel időben. Elég okos ahhoz, hogy átlásson a szitán, persze csak akkor, ha erre felkészül. Mert alapállásból eszébe se jut, hogy a másik rosszindulatú, pletykás és/vagy irigy. A 9-es gondolkodásától teljesen idegen a könyöklés, a manipuláció, a fúrás. Emiatt nem érti, ha valaki ilyen szándékkal gyűjt vagy gyárt híreket.

11-es típus (mindenki 11-es, aki 11-én vagy 29-én született):
A 11-es mesterszám. Ő egy más szemszögből vizsgálja/látja az embereket, a viszonylatokat és a pletykákat. Számára izgalmas kérdés, hogy valaki miért torzít el egy hírt. Érteni szeretné a háttérben meghúzódó érdekeket. Inkább a 11-esről pletykálnak, és nem ő pletykál másokról. Mivel mesterszám, ezért nem érdekli, hogy az átlagos emberek mit tartanak illőnek, így olykor megbotránkoztatja a többieket. A 11-es élvezi, ha pletyka terjed róla. Szívesen visszahallgatja ezeket, és jót nevet rajtuk. Valóban viccesnek tartja az emberi ostobaságot, ami fél mindattól, ami eltér a normálistól, ezért a szájára veszi. Még jó, hogy ez a 11-est totál hidegen hagyja.
   
22-es típus (mindenki 22-es, aki 22-én született):
A 22-es egy mesterszám, emiatt hiába próbál, nem tud elbújni. Képtelen átlagos lenni. A külseje kihívó, a gesztusai feltűnőek. Ezzel igencsak megosztja az embereket. Van, akinek ez tetszik, és van, akinek nem. Az előbbiek feltétel nélkül megbíznak benne, és elárulják a titkaikat. Jól tudják, hogy a 22-es nem pletykál. Számára szent a titok, ami nem játék, ahogy a mindennél értékesebb bizalom se. Azonban fordulhat a kocka. Ha valaki maga ellen fordítja a 22-est, az jogosan félhet attól, hogy kibeszéli őt. Persze ez erősen függ az intelligenciától és a másik stílusától. A 22-esnek nem szabad elfelejtenie, hogy nem az a nagy dolog, ha bosszút áll és megalázza a másikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top