Ezo

A konyhában is kövesd a csillagokat!

A Bika a zsíros ételeket, a Kos a csípőset szereti. Tűz, Víz, Föld vagy Levegő jegyű vagy? Megmondjuk, mit egyél...

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Mi mást ehetne az energiától majd kicsattanó tüzes jegybe tartozó Kos, Oroszlán és Nyilas, mint igazán fűszeres ételeket. Fokhagyma, gyömbér és csili paprika, amit ne hagyj ki az ételeidből, ha tüzes vagy, imádni fogod ezeket az intenzív ízeket! A Kosok, Oroszlánok és Nyilasok egyenek sok friss zöldséget és gyümölcsöt, nekik aztán tényleg kellenek a nagy energiatartalmú ételek. persze húsra is szükségük van a tüzeseknek, a benne lévő vasra, hogy végigpöröghessék a napot, aztán még este is lemehessenek bulizni.

Föld jegyek: Bika, Szűz, Bak

A Föld jegyeknek nem könnyű, mert náluk az evés és az érzelmek bizony összekapcsolódnak. A Bika imádja a hasát, szívesen jutalmazza vagy kárpótolja magát szénhidrátokkal és zsíros ételekkel.  A Szűz különösen ügyel az egészségére, nagyon vigyáz a készételekkel, nem az a konzervkaja-evő típus. A Bakot sem kell félteni, ha étel közelébe kerül, csak arra kell vigyázni, hogy igazán tápanyagdús ételeket egyen, mert lassan emészt.

Levegő: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Na, ők pont a Föld jegyek ellentéte. Nekik sokszor szólni kell, hogy egyenek egyáltalán valamit, mert maguktól bizony néha elfelejtik. Szóval ha Ikrek, Mérleg vagy Vízöntő vagy, figyelj oda jobban – enni jó és kell is! Egyél többször keveset, és nem muszáj marhapörköltet. Sokszor valami könnyű étel, mondjuk egy saláta igazán kedvére való lehet a Levegő jegyeknek.

Víz jegy: Rák, Skorpió, Halak

A Víz jegyeknél mindent elárasztanak az érzelmek, így a Rák, Skorpió és a Halak igazi „érzelmi evő”. Ha jókedve van, akkor szívesen ül össze egy vacsorára a barátaival, ha pedig szomorú, valami finomsággal próbálja legyűrni a bánatát. Itt az ideje, hogy ne étellel kúráld magad, pontosabban a lelked. Keress természetes kedélyjavítókat az evésen kívül, például egy kis mozgás vagy egy jó masszázs is sokat segíthet, hogy jól érezd magad!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top