Ezo

A védikus csillagjegyek elárulnak

Anyagias, elkötelezett, hűséges vagy érzékeny: a Mesha, Vrishaba, Mithuna és a többi indiai csillagjegy meglepő pontosságú jellemzést ad rólad.

Az indiai asztrológia legfontosabb forrásai a védikus írások, ezek a hindu hitvallás legfontosabb alapkövei, amit Kr. e. 1500 körül foglaltak írásba. Az indiai asztrológiának rengeteg neve van (hindu asztrológia, védikus asztrológia vagy Jyotish), az ebben való hit pedig erős, magától értetődő. A nyugati világban alkalmazott asztrológiával nem hasonlítható össze, még akkor sem, ha mindkét esetben olyan fogalmakat használnak, mint csillagjegy, horoszkóp, állatövi jegyek… A védikus horoszkópon belül is 12 csillagjegyről beszélünk:

A védikus csillagjegyek elárulnak

Az indiai csillagjegyek

Mesha: április 13–14-től május 13–14-ig
Mesha az indiai horoszkóp első csillagjegye, a Mesha jegyében születetteket aktivitás, dinamizmus és akaratérvényesítés jellemzi. Ők valódi egyéniségek, akik elképzeléseiket feltétel nélkül érvényre akarják juttatni.

Vrishabha: május 13–14-től június 15–16-ig
A Vrishabha jegyűek elkötelezettségükkel, eltökéltségükkel és állhatatosságukkal tűnnek ki. A jegy szülötteit megfontoltság és biztonságra törekvés jellemzi, céljaik megvalósításában lassan, de alaposan haladnak előre. Nem kimondottan anyagiasak, de a luxust, adott esetben, élvezni tudják.

Mithuna: június 14–15-től július 15–16-ig
A Mithuna-személyek kiváló szellemi adottságokkal rendelkeznek, a gondolkodás és kifinomult kommunikációs képesség jellemzi őket. Barátkozóak és jól érzik magukat más emberek társaságában. Gyakran nyugtalanok, koncentrációs problémákkal küzdhetnek, nehezen hoznak döntéseket.

Kataka: július 15–16-tól augusztus 16–17-ig
A Kataka jegyűek érzelmesek, akik érzelmeiken, érzéseiken keresztül próbálják megismerni és megérteni a világot. Tapasztalásaik gyakran elbizonytalanítják őket, és ezért ők sokszor egy másik embernél keresik a biztonságot. Szociálisan érzékenyek, szívesen gondoskodnak másokról, családjukért a legnagyobb áldozatokra is készek. Életükben csak akkor találnak megnyugvást, ha már sikerült saját otthonukat megteremteniük.

Simha: augusztus 16–17-től szeptember 16–17-ig
A Simha jegyében született emberek öntudatosak, kreatívak és gyermekszeretők. Fogékonyak a hízelgésre, keresik és vágyják az elismerést. Mivel nemes lelkűek és nagyvonalúak, készek minden tréfára és szórakozásra, környezetükben általában kedveltek, szimpátiát keltenek maguk iránt.

Kanya: szeptember 16–17-től október 16–17-ig
A Kanya jegyűek általában óvatosak és körültekintők. Gyakran szenvednek saját félénkségük miatt, gyakran hajlamosak a szorongásra. Úgy próbálnak ez ellen védekezni, hogy életüket bizonyos struktúrák mentén építik fel és maguk körül rendet tartanak. Személyiségükre a kritikus és analitikus attitűd, illetve magas fokú szociális érzékenység a jellemző. Állandóan készen állnak, hogy másokon segítsenek.

Thula: október 16–17-től november 15–16-ig
A Thula jegyűekben erős az igény arra, hogy kapcsolatokat teremtsenek. Közösségorientáltak, gyengéjük a szépség és a harmónia. Kerülik a konfliktusokat, és inkább sármjukkal, illetve diplomáciai érzékükkel igyekeznek békét teremteni. Meg kell tanulniuk, hogy céljaik megvalósításáért  több kitartással küzdjenek.

Vrischika: november 15–16-tól december 15–16-ig
A Vrischika jegyűeket erős szenvedély hajtja. Életükben a hatalom/veszteség témája központi szerepet játszik. Törekvéseiket gyakran a hatalom utáni vágy hajtja. A megfoghatatlan, gyakran mágikus dolgok iránt érdeklődnek, és általában hajlamosak a tépelődésre és arra, hogy túl sok lelki terhet rakjanak saját vállukra, amivel negatívan befolyásolhatják egészségüket.

Dhanur: december 15–16-tól január 14–15-ig
A Dhanur jegy szülöttei idealisták, optimisták, és árad belőlük az energia. Állandóan mozgásban vannak és folyamatosan keresik az élet értelmét. Ezért gyakran utaznak és vesznek részt különböző vállalkozásokban. Az életben állandóan szükségük van víziókra, és szívesen rávesznek másokat is arra, hogy kalandjaikban részt vegyenek. A csillagjegyek között a szerencse fiainak számítanak.

Makara: január 14–15-től február 12–13-ig
A Makara jegyűek becsvágyóak és szakadatlanul arra törekszenek, hogy magasra tűzött céljaikat elérjék. Állandóan űzi őket a vágy, hogy munkájukban és a társadalomban is legmagasabbra jussanak. Sokszor – bár nagyon fontosak számukra – a kapcsolataik és a családjuk szenvednek emiatt. Gyakran jelent problémát számukra, hogy képtelenek kifejezni érzelmeiket.

Kumdha: február 12–13-tól március 13–14-ig
A Kumdha jegyűek különlegesek és gyakran „kilógnak a keretből”. Excentrikusak, és nem illenek bele semmilyen sémába. Hatalmas szabadságvággyal rendelkeznek, ami sokszor megakadályozza őket abban, hogy elkötelezzék magukat. Mindig új impulzusokra vágynak, a régit hamar unalmasnak találják. Világos elképzelésekkel rendelkeznek egy ideális világról és mindent megtesznek annak megvalósítása érdekében.

Meena: március 13–14-től április 13–14-ig
A Meena az utolsó jegy, és egyszerre szimbolizálja a véget és az örökkévalóságot. A Meena jegyűeket a nagyfokú érzékenység, empátia jellemzi. Erős vágy él bennük a megváltás valamilyen formája iránt. Álmodozóak és gyakran nem is ebben a világban élnek, minek következtében a velük való kapcsolat és érintkezés nem mindig egyszerű. Ám, mivel érzelmileg motiváltak és romantikus beállítottságúak, sok ember szívesen tartózkodik a társaságukban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top