Ezo

Vízöntők és a divat – “Nem érdekel, hogy nézek ki!”

A Vízöntők jellemzően figyelemmel követik a divatot, de azért akad néhány fekete bárány is.

Új horoszkópsorozatunkban olyan kérdésekre keressük a választ, hogy hogyan vezetnek, rajzolnak, sportolnak, játszanak az egyes csillagjegyek szülöttei. Legutóbb a Szüzek vezetéstechnikájáról és a Bikák konyhaművészetéről írtunk, ezúttal pedig a Vízöntők divatérzékét és öltözködési stílusát vesszük górcső alá – de persze a többi jegy szülötteiről sem feledkezünk meg. 

Vízöntők és a divat – „Nem érdekel, hogy nézek ki!”


„Nem nagyon érdekel, hogy én miben vagyok, de a divatot ennek ellenére követem, mármint tudom, mi a divatos. Másoknak kifejezetten szeretek és tudok is tanácsot adni. Nem rohanok a boltokba, mert utálok próbálni meg választani, de szoktam arra vágyni, hogy legyenek jó cuccaim. A kényelmes ruhákat szeretem, ha valami feszélyez, akkor nem veszem fel. Inkább a sötét színek jönnek be, és a bővebb cuccok. És igen, kurva jó ízlésem van.”
– Petra (Születési dátum: január 26.)

Az asztrológus elemzése: Petra a Vízöntőkre jellemzően lezserül és polgárpukkasztóan nyilatkozik. Ez látszik az öltözködési stílusán is. Nem sokat törődik azzal, hogy mi a divat, mégis követi azt. Sőt teremti is. Ha ő valami szokatlant kezd el hordani, azt hamarosan utánozni fogják a többiek.

„Nem fontos a divat, nem követem, nem foglalkozom vele. Általánosságban véve nem érdekel, hogy nézek ki, és a külvilágnak mi arról a véleménye. Ennek megfelelően többször nézek ki szerintem szakadtan, slamposan, mint normálisan. Elsősorban az határozza meg, hogy mi van rajtam, hogy melyik ruhám tiszta, és melyik volt legelöl/legközelebb. Fiatalon sportosan öltözködtem, most szívesen járnék GANT-ben meg Nautica cuccokban, de az számomra megfizethetetlen. Szerintem nincs ízlésem.” – Viktor (Születési dátum: február 17.)

Az asztrológus elemzése: Viktor igazi férfi, aki nem sokat foglalkozik azzal, hogy mit vesz fel. Valójában a legfrissebb divat is így alakul: pólóra trikó, öv nélküli, lecsúszó farmer, gyűrött kockás ing, slampos, szakadt tornacipő stb. Szóval Viktor valószínűleg a  legtrendibb módon öltözködik… 

„A divat kevésbé fontos, mint az ápoltság és a harmónia. Nem követem a legújabb trendeket, amellett hogy tudom, mik az új irányok, mik a »kötelező elemek«. Szeretem a klasszikus, jól kombinálható darabokat. Például vannak olyan ruhadarabjaim, amiket évek óta hordok, és azokat kombinálom egy-egy új, trendi darabbal. Nem szeretem, ha az öltözékem »túl sok«, szeretem viszont, ha kettő, maximum három szín van rajtam. Újdonsült anyukaként elsősorban kényelmesen öltözöm, de ha ki kell öltözni, akkor visszafogottan elegánsnak mondanám az öltözetemet. Igyekszem a babakocsis sétákhoz is „normálisan” , harmonikusan felöltözni, és nem csak azt magamra kapni, amit éppen érek. Így úgy érezhetem magam, hogy anyukaként sem kell megtagadnom női mivoltomat, és nem esek ki a trendekből sem. Szerintem van érzékem a divathoz, legalábbis én úgy érzem, és mások is mondták már, azért merem mondani.” – Zsuzsi (Születési dátum: január 24.)

Az asztrológus elemzése: Zsuzsi nem tipikusan Vízöntő: nem elég vagány. Ez talán betudható az anyaszerepnek. Ugyanakkor bevallja, hogy van érzéke a divathoz, és hogy tudja, mi a legaktuálisabb trend. Valószínűleg egyre merészebb lesz, amint kijön a tradicionális anyaszerepből.

„Azt, hogy a divat és a trendek fontosak lennének számomra, nem merném kategorikusan kijelenteni, inkább úgy fogalmaznék, hogy odafigyelek arra, mit veszek fel. Nem az aktuális divatot követem, inkább magamnak és a környezetemnek szeretnék tetszeni azokban a ruhákban, amiket felveszek. Bár az is tény, hogy ami éppen nem trendi, azt én sem hordom, mert azért érzékelem az épp aktuális hullámokat. Többet foglalkoznék vele, ha anyagilag nem lenne megkötve a kezem, így viszont az adott lehetőségeimhez mérten igyekszem csinos lenni. A farmer az egyik leggyakoribb ruhadarab, ami megtalálható rajtam, a szoknyát egyszerűen a komplexusaim miatt mellőzöm. Felül a csinosabb felsőkre, újabban blézerekre szavazok. Színben a fekete áll hozzám legközelebb, ez praktikus okokból alakult így, de mostanra tényleg megszerettem, és azt hiszem, jól is áll. A színes mintás, virágos és pöttyös felsőket is nagyon szeretem, a cipők esetében pedig a balerinacipő és a csizma jellemző rám. A kényelemmel szemben általában fontosabbnak tartom, hogy csinos legyek, slamposan, melegítőben például nem szívesen megyek az utcára. Szeretném azt hinni, hogy jó az ízlésem, a lehetőségeimhez mérten igyekszem is mindig ízlésesen és igényesen öltözködni. Sokszor fáj a szívem, mert általában nem engedhetem meg magamnak azokat a darabokat, amiket hordanék. Így maradnak az olcsóbb helyek és a turkáló, ahol azért elég sok kincsre rá lehet bukkanni.” – Enikő (Születési dátum: február 8.)

Az asztrológus elemzése: Enikő okosan teszi, ha turkálókba jár, hiszen ott olyan egyedi darabokat találhat fillérekért, amik tuti, hogy nem jönnek szembe. Az, hogy csinosan öltözik, valószínűleg a munkájával kapcsolatos elvárás. A kényelem a Vízöntő lazaságából adódó igény. A fekete mellett a „mintás, virágos, pöttyös”, sőt ezek kombinációja teheti izgalmassá az öltözködését.

Korábbi tematikus horoszkópjainkat itt találod.

Bikák a konyhában: „Megy a főzés, de nem vagyok egy Ramsey”
Beszari vagyok, de jól parkolok: Szüzek a volán mögött

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top