Ezo

Gyertyafényben ünnepeld a Földet!

Sötétbe borul a világ március 31-én este. A Föld óráján kapcsol le a villanyt te is!

A hétvégi programajánlót kiegészítenénk egy kellemes esti elfoglaltsággal, amihez simán csak le kell kapcsolni a villanyt, a Föld óráján.

Van tippünk, mit csinálj!
Van tippünk, mit csinálj!

Egy világméretű kezdeményezésről van szó, ami a környezetszennyezés és túlfogyasztás okozta károkra emlékezteti az embereket, vállalatokat és kormányokat. Az önkéntes akció keretei között nem kell egyebet tenni, mint március 31-én este lekapcsolni a világítást, áramtalanítani az elektromos készülékeket. 

2011-ben 5251 településen, 135 országban, benne 89 fővárosban, illetve a világ 10 legnépesebb városa közül 9-ben hunytak ki a fények március 31-én. Csatlakozott a kezdeményezéshez New York, Hongkong, Rio de Janeiro, London, Peking, Los Angeles, Moszkva, Párizs, Toronto, Sydney, Nairobi, Dubaj. 1551 látványosság borult sötétbe, köztük olyan világszerte ismert ikonok, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top