Ezo

Csillagjegyedtől is függ, milyen az otthonod – lakáshoroszkóp

Ahány csillagjegy, annyiféle lakberendezési stílus és érzék. Asztrológusunk összeszedte, kire mi a legjellemzőbb.

Lakáshoroszkóp KOS
A Kosok nem bonyolítják túl az életüket, így a lakásuk többnyire ötletszerűen berendezett. Szeretik az egyszerű építést és berendezést. Náluk inkább a praktikum, semmint az esztétikum érvényesül. Imádják a fémet és a fát is, ezért ha tehetik, gerendaházat vesznek vagy építenek. Kedvelik az intenzív színeket: a pirosat, a vöröset, a zöldet, különösképpen a méregzöldet. És persze a fényt és lángot, például gyertyák, mécsesek vagy kandalló formájában.

Lakáshoroszkóp BIKA
A Bikák lakása kifinomult ízlést tükröz. Tudatosan és rendkívül jó érzékkel válogatják össze az anyagokat, a színeket és a bútorokat. Ők született lakberendezők. Számukra a kényelem és a puha, meghitt hangulat a lényeg. Kedvencük a falusi jellegű, szolid stílus. Kedvelik az ülősarkot, a nagy foteleket és a masszív fából készült fabútorokat. Közel áll hozzájuk a barokkos, kissé túlzsúfolt berendezés, valamint az értékes bútorok és dísztárgyak. Vágyálmuk egy saját kertes ház.

Lakáshoroszkóp IKREK
Az Ikrek ott érzik jól magukat, ahol van tér és fény. Emiatt szellősen kell berendezniük a lakásukat. Függönyt ne, vagy csak szalagfüggönyt tegyenek fel! Ritkán van tökéletes rend a szobájukban. Valójában ők a funkcionális berendezés hívei. Gyakran „szereld magad” bútoráruházakból vásárolnak szívesen. A semleges hangulat kedvelői, a tárgyilagos, északi jellegű stílus áll közel hozzájuk. Szimpatizálnak a bérelt lakással, mert így könnyebb lakhelyet változtatni.

Lakáshoroszkóp RÁK
A Rákok vérbeli otthonteremtők. Számukra meghatározó fontosságú, hogy jól érezzék magukat otthon. Amint beköltöznek egy új helyre, azonnal nekilátnak lakásból otthont varázsolni. Kedvelik a lakályos sorházat kis kerttel és a nem túlságosan értékes, de barátságos berendezést. Imádják a virágokat és a növényeket. Otthonuk néha kissé rendezetlen, de mindig hívogató hangulatú. Hajlamosak telezsúfolni a szobájukat romantikus emléktárgyakkal. Kedvenc stílusuk: a biedermeier.

Lakáshoroszkóp OROSZLÁN
Az Oroszlánok otthona mindig előkelő és stílusos, olyan, amilyet a lakberendezési újságokban látni. Ilyen téren sem kicsinyesek: a pompázatos berendezés hívei. Szinte kötelező kandallót, jakuzzit vagy extra zuhanykabint építtetniük. A luxusban érzik otthonosan magukat. De nem a részletek a fontosak számukra, hanem az összhatás: a nagyvonalú, reprezentatív, olykor hivalkodó, színpompás, kreatív berendezés, továbbá az értékes festmények, egyedi műtárgyak.

Lakáshoroszkóp SZŰZ
A Szüzek otthona a lehető legegyszerűbb. Mentes mindenféle felesleges tárgytól, ami csak a port fogja. Jellemzően a legolcsóbb lakásmegoldást választják célszerű berendezéssel. Mindennek ellenére ragaszkodnak egyes, nem feltétlenül összeillő bútordarabokhoz. Kedvelik a természetes anyagokat és az antik tárgyakat. Néha saját maguk is restaurálnak. Szobájuk összhatása mértéktartó, a szobanövények is szolidak, szerények. A praktikum és a célszerűség jellemzi otthonukat.

Lakáshoroszkóp MÉRLEG
A Mérlegek esztétikai érzéke utolérhetetlen. Otthonuk a jó ízlés mintapéldája. Kedvelik a művészi hatású berendezéseket. Olykor túlságosan is a külsőségek érvényesülnek, így nem az otthonos, hanem a szép határozza meg, hogy milyen bútorok, színek kerülnek be. Kedvelt stílusuk: a szecesszió és az art deco. Nem a túlzsúfolt, inkább a levegős összhatásra törekszenek. Szeretik a füstszürkét, a világoskéket, ami bár kissé hűvös, de rendkívül elegáns.

Lakáshoroszkóp SKORPIÓ
A Skorpiók otthona pont annyira szélsőséges, mint a személyiségük. Vannak különböző korszakaik, illetve gyakran a helyiségeknek totálisan más a hangulata: az egyik szoba hűvös eleganciát áraszt, a másik szentély jellegű, míg a harmadik egy piros lámpás kuplerájra emlékeztet. A berendezés tükrözi a tulajdonos ideáljait. Széles a skála a „szemétdomb”-modelltől kezdve egészen a tökéletességre törekvő, zen stílusú berendezésig. Szóval cseppet sem egyhangú.

Lakáshoroszkóp NYILAS
A tipikus Nyilasok imádják a nagy tereket, mivel ők maguk nagyvonalúak. Ha tehetik, belsőépítész által egyénre szabottan, nagystílűen megtervezett lakást vesznek. Az újgazdag, nagyvilági stílus jellemző az otthonukra. Nem muszáj saját tulajdonú lakásban élniük, hiszen a Nyilas nagyságrendű (kb. 12 szobás villa) lakásokat bérelni is lehet. Kerttel nem szívesen bajlódnak, ahogy szobanövényekkel sem. Kedvelik a királykéket, a bordót, a bíborvöröset és a világító színeket.

Lakáshoroszkóp BAK
A Bakok ki nem állhatják a szentimentalizmust, viszont előnyben részesítik az áttekinthető, hűvös, tárgyilagos, szolid stílust. Ők a praktikus berendezés hívei. Tipikusan nem az otthonos, inkább iroda jellegű lakás jellemző rájuk. Vagy szegényes és takarékos, vagy visszafogottan reprezentatív a szobájuk. Nekik rendkívül fontos, hogy csak a saját tulajdonukban levő lakásban éljenek. A csempét, a kőlapot, a terméskövet kedvelik. Polgári, rendezett összhatásra törekszenek.
 

Lakáshoroszkóp VÍZÖNTŐ
A Vízöntők lakása épp annyira rendezetlen, hóbortos és polgárpukkasztó, mint ők maguk. A műteremlakás a kedvencük, mivel nagy belmagasságra és sok fényre van szükségük. Az álmuk egy ház egy hegy legtetején, vagy egy felhőkarcoló legfelső szintjén tetőterasszal. Jellemző az otthonukra az ötletszerű berendezés, gyakran bizarr, extravagáns tárgyakkal, szokatlan vagy hipermodern stílusjegyekkel. Nem ritka a funkciók keveredése: mosdókagyló a nappaliban, bőrfotel a konyhában.

Lakáshoroszkóp HALAK
A Halak lakása tele van meglepetésekkel, hiszen otthonuk éppoly színes, mint a szivárvány. Széles skálájú a stílusuk a „menekült”-modelltől kezdve (bolhapiacon és ócskásboltokban összeszedett bútordarabok) az Ezeregyéjszaka keleti álomvilágán át a „semmi lehelete”-modellig (rizspapír falak, sáspadló, zen stílusú tusrajzok). De pont ettől varázsolják el azt, aki belép hozzájuk. Kedvenc színeik a tenger színei: vízzöld, tengerkék, türkiz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top