Ezo

Milyen állatot vegyek? – Állathoroszkóp kezdő gazdiknak

Csillagjegyünk meghatározza, hogy milyen gazdi lesz belőlünk. Játékos kisállathoroszkópunkban kissé eltúloztuk az egyes csillagjegyek tulajdonságait, de azt kerek perec kimondjuk, hogy kiből milyen állat számára válik ideális "nevelőszülő".

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakKOS
Milyen gazdi vagy? Akaratos és határozott. A Kos gazdi pontosan tudja, hogy ő a falkavezér a háznál. Ellentmondást nem tűr, kivéve ha kedvence olyan szemeket mereszt rá, mint a Shrekben a Csizmás Kandúr. Mert ilyenkor bizony a legkeményebb Kosok szíve is meglágyul, és máris átadják a falkavezérséget még egy macskának is.
Milyen házikedvenc való neked? A macskák valóban a fejedre nőhetnek, vagy felbosszantanak túl erős akaratukkal. A nagy testű juhászkutya-fajták viszont elbűvölnek intelligenciájukkal és engedelmességükkel.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakBIKA
Milyen gazdi vagy? Anyagias és gondoskodó. A Bika gazda szeret mindent megvenni a kis kedvencének. Az állatkereskedések szinte már nekik találják ki az újabbnál újabb almokat, állathordozókat, kalitkákat és tápokat. Apropó tápok: a Bikák könnyen esnek abba a hibába, hogy étellel kompenzálják a háziállatok vélt vagy valós sérelmeit.
Milyen házikedvenc való neked? A hörcsögök több szempontból is megfelelőek a Bikáknak: egyrészt mert a hörcsögöknek való játékszerek viszonylag olcsók, így nem kell rájuk fizetned a vagyonodat. Másrészt a hörcsögök raktároznak maguknak a finom falatokból és ez az előrelátás neked imponál.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakIKREK
Milyen gazdi vagy? Tájékozott és ötletes. A tipikus Ikrek gazdi először vesz egy szakkönyvet a leendő kisállatához. Majd vesz egy egész könyvtárnyi szakkönyvet és beregisztrál néhány témába vágó internetes fórumra is… Ha pedig már megvan a szükséges szaktudás, akkor megveszed a kis kedvencet, és rögtön el is várod tőle, hogy – ahogyan a szakirodalom is megígérte – azonnal kezdjen szórakoztatni.
Milyen házikedvenc való neked? Különleges madarak gazdijaként szórakoztathatod a leginkább a benned lakó etológust. Egy beó vagy egy jákópapagáj például még beszélgetni is megtanul majd veled.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakRÁK
Milyen gazdi vagy? Odaadó és babusgató. A Rákok rögtön családtagként kezelik a hozzájuk kerülő állatokat. A kerülőt értsük úgy, hogy a Rákok mindig megtalálják a kóbor kutyákat, a kidobott macskakölyköket és az éhező házikedvenceket. Ha pedig befogadták a kis árvákat, akkor a legszívesebben éjjel-nappal dédelgetnék és simogatnák őket.
Milyen házikedvenc való neked? Legyünk őszinték, egy halat is meg tudsz szeretni, de sohasem fogja élvezni a simogatásodat. A Rákok számára a legideálisabb választás egy macska. Lehetőleg menhelyről, mert akkor sokkal jobban megszereted majd.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakOROSZLÁN
Milyen gazdi vagy? Büszke és tekintélyes. Az Oroszlán, mint ahogy az névadójához, az állatok királyához méltó, uralkodni szeretne házikedvencein is. Ne ijedjünk meg, az Oroszlánok bölcs királyok: mindent megtesznek kis alattvalóikért, de cserében elvárják, hogy azok azonnal produkálják magukat, ha vendég érkezik.
Milyen házikedvenc való neked? Olyan állatra van szükséged, ami különleges, ugyanakkor jól tanítható is. A kisebb testű, oroszlánosra nyírt ölebek éppúgy ideálisak neked, mint a nagy testű, különleges fajták.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakSZŰZ
Milyen gazdi vagy? Precíz és aprólékos. A Szűz jegyű gazdi pontosan számon tartja kedvence korát, egészségügyi és fizikális állapotát csakúgy, mint az életciklusát. Profi módon választ eleséget, és ha csak teheti, másokkal is megosztja állatnevelés közben szerzett tapasztalatait. Mindezek mellett a Szűz gazdi a közös játékot is a tökélyre fejleszti.
Milyen házikedvenc való neked? Bármilyen állat boldog lehet egy Szűz gazdival, de a jegy szülöttei gyakran túl elfoglaltak ahhoz, hogy olyan kedvencük legyen, aki napi 24 órás jelenlétet igényel. Egy törpenyúl ideális választás a Szüzeknek, de vigyázat, a nyulakat sem szabad elhanyagolni!

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakMÉRLEG
Milyen gazdi vagy? Konfliktuskerülő és barátkozós. A Mérleg gazdi igazi barátot (néha szövetségest) keres házikedvencében. Épp ezért a határozott akaratú fajok gyakran a fejére nőnek. Ugyanakkor ha egy intelligens kisállat kerül a Mérleg otthonába, gyorsan összebarátkozik az új jövevény és leendő gazdija. Különösen igaz ez a Mérleg kamaszokra.
Milyen házikedvenc való neked? A vadászgörények – bármilyen meglepően is hangozhat ez elsőre – szórakoztató játszótársai lehetnek a Mérlegeknek. A szuperintelligens görényekkel azonban következetesnek kell maradniuk a Mérlegeknek – különben a kedvencek átveszik az irányítást!

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakSKORPIÓ
Milyen gazdi vagy? Maximalista és figyelmetlen. A Skorpió számára fontos, hogy a kedvenceid meghagyják a szabadságodat (tehát ne igényeljenek túl rendszeres törődést), ugyanakkor legyenek mindig egészségesek és jókedvűek. És persze az se baj, ha bohókás játékkal szórakoztatnak, ha pedig valamiben különlegesek is, az maga a főnyeremény. Hogy hazavihetsz-e bármit is a kisállat-kereskedésből, ami minden kritériumnak megfelel? Természetesen!
Milyen házikedvenc való neked? A Skorpiók ideális társai nem a skorpiók, sokkal inkább a különleges halak. Nagyon szórakoztat a folyamat, ahogyan kialakíthatsz egy természetes tavat (vagy akár a tengert) idéző környezetet a kedvenceidnek. Akik ráadásul nem reklamálnak, ha néha-néha csak etetni van időd.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakNYILAS
Milyen gazdi vagy? Különleges és büszke. A Nyilasok szeretik, ha a vendégek rácsodálkozhatnak a házi kedvenceikre. A leginkább azt élveznéd, ha a hátsó kertben (vagy a nagyszobában) egy egész ménes kápráztatná el a barátaidat. De a hely hiányában többnyire le kell mondanod arról, hogy ennyire nagyvonalú állattartásba fogj.
Milyen házikedvenc való neked? Mindenképp különleges állatot válasz, olyat, amit a gyerekek mókásnak tartanak. A törpemalac például nagyon kedves, és hálás házikedvenc, bár lakás helyett kertben érzi jól magát.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakBAK
Milyen gazdi vagy? Kíváncsi és kitartó. A Bak gazdi még a legszeleburdibb ebből is képes jól nevelt kutyát faragni. Ugyanakkor a kutyák mellett sok más állatnak is boldog gazdája lehet. Főleg azokat az állatokat kedveli, amelyek bepillantást engednek gazdájuknak az eredeti életmódjukba. Épp ezért a Bak gazdi is utánaolvas kedvence szokásainak és viselt dolgainak.
Milyen házikedvenc való neked? Teknősök és hüllők lehetnek szórakoztató társaid. Az ő terráriumukat ismeretterjesztő tévécsatornák helyett is nézheted, annak pedig kifejezetten örülsz, ha évtizedekig ugyanazt a teknőst gondozhatod.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakVÍZÖNTŐ
Milyen gazdi vagy? Extrém és figyelmes. A Vízöntők gyakran választanak szokatlan háziállatot. Főleg a jegy férfi szülötteinél találkozhatunk rovarokkal vagy csúszómászókkal a házi kedvencek között. A Vízöntő anyák pedig szokatlanul hamar bólintanak rá kiskamasz gyermekük azon kívánságára, hogy a nyaralás közben befogott békát hazahozhassák.
Milyen házikedvenc való neked? A kígyók és békák, valamint pókok mellett azért sok Vízöntő beéri jóval kevésbé ijesztő kedvencekkel. Ők azok, akik kopasz kutyákat, szőrtelen macskákat, vagy más extrém cica- és ebfajtákat választanak maguknak.

Milyen állatot vegyek? - állathoroszkóp kezdő gazdiknakHALAK
Milyen gazdi vagy? Álmodozó és szeretgetős. A Halak már gyerekkorában arról álmodik, hogy majd milyen nagy állatkertet tart maga körül, ha felnőtt lesz. Az idő előrehaladtával többnyire rájön, hogy ennek számos akadály mellett saját egyénisége is gátat szab: a Halak nehezen viseli, hogy a napirendjét kedvencéhez kell igazítania. De ha ezen túl is teszi magát, abba beleszakad a szíve, ha nyaralás közben a szomszédra vagy a barátaira kell bíznia a macskáját.
Milyen házikedvenc való neked? Olyan, amelyiknek a napirendje hasonlít a tiédhez. Az is fontos, hogy lehessen cirógatni, és legyen elég önálló akarata. A legjobban a kis macskák és a kutyakölykök járnak a Halakkal: a jegy szülöttei órákig képesek játszani kedvencükkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top