Ezo

Csinálj kívánságfát a karácsonyfából!

A karácsonyfa és díszei sok-sok üzenettel bíró szimbólumok. Valamennyi elemnek megvan a maga miértje, kérése. A fenyő az örök halhatatlanságot, az új élet születését jelképezi, az angyalkák a jó hírek hozói, segítők, a gömbök planéták, a szaloncukrok az élet örömmé tételét szolgálják. Valamennyi szimbólum használata kérés, kívánság kifejezése.

Alkalmazzuk mi is ezt az ősi hagyományt, technikát, és díszítsük fánkat vágyaink szerint! Így fogjuk bevonzani azok valóra válását.

Hogy ne „halott” legyen a próbálkozás, cserepes, élő fa legyen a karácsonyfánk! Ha megvan a fa, találjunk neki méltó helyet a lakásban. Ha fontos a kívánságunk teljesülése, az azt tartalmazó és segítő fa is fontos helyen legyen. A karácsonyfához sok millió ember jóérzései kapcsolódnak, így sokszorozódik az azzal járó hatalmas pozitív rezgés is. Helyezzük hát – a feng shui szabályait és felosztását követve – a fát a lakás azon területére, ahol pozitív változást remélünk:

Ha a családi gazdagság, jólét a kérésünk, a lakás, illetve az adott szoba bejáratához képesti bal távoli sarokban helyezzük el a fánkat. Ha a családi egészség terén kérünk, ugyanúgy a bal oldalon díszítsünk, a két bal oldali sarok közötti közbenső részen. Kérhetünk szerelmet is (jobb messzi sarok), de tudnunk kell, hogy amennyiben „osztozunk” a fán, nagyobb a kívánságenergia az olyan célok irányában, amely a többi tulajdonossal közös. Ugyanebből az okból fontos, hogy a díszítésben mindenki részt vegyen, mindenki megtegye a maga kívánságáért a lépéseket.

Csinálj kívánságfát a karácsonyfából!

Ha megjelöltük a kívánság jellegét, és így helyet találtunk a fának, válasszunk irányszínt. Kevés szín, nagyobb harmónia elve alapján inkább kevesebb kívánságra összpontosítsunk, így egy-egy nagyobb energiát kap.

A színek ereje

Az arany és az ezüst a hírnév és a gazdagság színei, egyben a nap és hold jelölői, férfi és nő összhangja. A piros tüzes energia, ne vigyük túlzásba a használatát, a karácsony békés ünnep, inkább a nyugtató színeket (pl. zöld vagy pasztellszínek) helyezzük előtérbe. A kék a gondolatok, a komolyság, a hit és a bizalom jelölője, a lila pedig a spiritualitásé, a felszínen túli látás képességéé (szemüvegeseknek különösen ajánlott!). Mivel Ázsiában a fehér a gyász és az üresség színe, inkább kerüljük az új életet ünneplő karácsonyfánkról is. Ha mély szerelemre vágyunk, a rózsaszínt válasszuk, gyermekáldás esetén pedig a narancssárgát!

Csinálj kívánságfát a karácsonyfából!
Csinálj kívánságfát a karácsonyfából!

Apropó gyerekáldás: a mézeskalács elhagyhatatlan, igazi termékenységvarázsló bábu, amelyből készítsünk és rakjunk a fára sok pólyás kisdedfigurát!

A testi-szellemi egészség legjobban almával, dióval, egyéb gyümölcsökkel fejezhető ki, ráadásul a természethez a természet illik igazán.

Bármilyen szimbólumot, figurát alkalmazunk, igyekezzünk olyat választani, amely kultúrkörünk szerint a leginkább kifejező az adott téma szerint. Mindenkinek a saját kultúrájából származó jelképek jelentik a legtöbbet, adják és hozzák a legtöbb energiát!

Kívánjuk, hogy teljesüljön a karácsonyi kívánság!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top