Ezo

Bolygótan kezdő asztrológusoknak

Az asztrológusok összekapcsolják a bolygókat az állatövi jegyekkel, meghatározzák, hogy melyik bolygó melyik állatövi jegyben uralkodik, és ezeket emberi tulajdonságokkal ruházzák fel.

Bolygótan kezdő asztrológusoknak Nap: Fő személyiségjelölő, a tudatos ént, a teremtő erőt, az erők forrását, a vitalitást jelenti. Megmutatja a hatalomhoz való viszonyt. Minden horoszkópban a tudatos ént jelenti. Uralkodik: az Oroszlánban.

Hold: Az érzelmeket, az ösztönöket, a lelkiséget jelenti. Szoros kapcsolatban áll a termékenységgel, és minden változásnak a jelölője. Erősíti a személyiség természetes, ösztönös vonalát. Az anyaság, a család, az otthon, a születés, illetve a szülés jelképe. Uralkodik: a Rákban.

Merkúr: Sohasem távolodik el 30 foknál távolabb a Naptól. A gyorsaság, a változékonyság, a gyors észjárás, az éles ész, a világos értelem jelölője. Gyorsan tud kapcsolatot teremteni és megszüntetni is. A mitológiában Merkúr volt a tolvajok istene is, ami utalhat a kisebb stikliket elkövetőktől a fehérgalléros bűnözőkre is. Uralkodik: az Ikrekben és a Szűzben.

Vénusz: A kis szerencse bolygója. A szerelem, a harmónia, a szépség és a kellemes dolgok jelölője. És természetesen a pénzé, valamint a birtoklásé is ez a bolygó a felelős. A Vénusz határozza meg az ember ízlését, női horoszkópban a nőiességre utal, míg a férfiéban azt a nőtípust mutatja, aki hatással van rá. Uralkodik: a Bikában és a Mérlegben.

Mars: A kis szerencsétlenség bolygójának tarják. Férfiképletben megmutatja, hogyan szeret az illető, míg a női horoszkópban a zsánertípusról árulkodik. A Mars szélsőséges esetekben agresszivitást is jelöl. Kapcsolatba hozható a balesetekkel, sérülésekkel. Uralkodik a Kosban, és figyelembe veszik a Skorpiónál is.

Jupiter: A nagy szerencse bolygója. A szerencse, a bőség és a jó sors, a belátás, a bölcsesség, a törvényesség tisztelete, a hit és a jóindulata bolygója. A jog és a törvény képviselője, a horoszkópban utal a szerencsés lehetőségekre, az anyagi jólétre és sikerre. Jótékonyan hat a tanulásra, főként az idegen nyelvekre. Uralkodik a Nyilasban és figyelembe veszik a Halakban is.

Szaturnusz: A nagy szerencsétlenség bolygójaként tartják számon, és a karma jelölőjeként a küszöb őreként is. Korlátozások, akadályoztatások, gátlások éppen úgy jellemzőek rá, mint az állhatatosság, a kitartás, a józan gondolkodás és az irányítás. Gyakorlatias, óvatossá teheti az embert, de kegyetlenné is. Uralkodik a Bakban, és figyelembe veszik Vízöntőnőnél is.

Bolygótan kezdő asztrológusoknak

Uránusz: Legjobb hatásában ösztönzi az eredetiséget, a sokoldalúságot. Ha rosszul áll a horoszkópban, akkor inkább a különcködést, a lázadó szellemet, az excentrikusságot. Hatása villámcsapásszerű és meglepő. Hajlamos a perverzióra, a kicsapongásra. Ide tartoznak a zsenik is, hiszen a tudásnak azt a részét jelenti, ami nem azonos az intuícióval vagy a ráérzéssel. Uralkodik: a Vízöntőben.

Neptunusz: Erősítheti az idealizmust, a képzelőerőt és az érzékenységet. De a gondatlanságot, a határozatlanságot és a csalást is. Hozzá tartoznak a megérzések, az intuíciók, a művészetek, a titkok, a ködös dolgok is, a félreértések, a plátói szerelmek, de ide tartoznak a mérgek és a drogok is. Uralkodik: a Halakban.

Bolygótan kezdő asztrológusoknak

Plútó: Kettős jellegű, keveredik benne a tüzes-vizes, a férfias és a nőies elem. A válságok, a szélsőségek bolygója. Válságot teremt, de minden esetben a megoldást is biztosítja. Kapcsolatba hozható balesetekkel, de a regenerálódást is biztosítja. Uralma alá tartoznak a szervezett tömegek. Uralkodik: a Skorpióban.

Milyen jövő vár a 2011-ben születő gyerekekre?
Milyen jövő vár a 2011-ben születő gyerekekre?
Milyen jövő vár a 2011-ben születő gyerekekre?
Mi vár ránk 2011-ben?  Szerelmi horoszkóp 2011-re Milyen lesz a karriered 2011-ben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top