Ezo

Mikor menjünk fodrászhoz? – Elárulja a Hold

Az asztrológusok régóta tudják, hogy a szépségápolásban figyelembe kell vennünk a Hold állását is. Mielőtt bejelentkeznénk egy-egy hajvágásra vagy -festésre, érdemes egy pillantást vetnünk a holdnaptárra!

Mikor menjünk fodrászhoz? – Elárulja a HoldNövő Holdnál célszerű festetnünk, hajpakolást vagy dauert kérni, mert ilyenkor a hatóanyagok sokkal mélyebbre hatolnak a hajszálakba. A növő Hold idején festett hajszín sokkal tovább marad élénk és csillogó. Ilyenkor érdemes otthoni pakolásokat, balzsamokat is használni!

Fogyó Holdnál jobb nem fodrászhoz menni, ilyenkor irány a kozmetikus, ugyanis sokkal fájdalommentesebb és hatékonyabb a szőrtelenítés. Az ilyenkor vágott frizura nem lesz olyan tartós, ráadásul a festés vagy más vegyi beavatkozás sem a várt eredményt hozza. Igazán rossz holdállásnál még a korpásodás vagy a hajhullás is megindulhat a vegyszerek hatására!
A hagyomány szerint akkor a legeredményesebb a hajápolás, ha a Hold épp az Oroszlán vagy a Szűz jegyében jár. Néhány asztrológus szerint ezzel szemben a Mérlegben és a Kosban járó Hold kedvez a fodrászoknak.

Melyek a jó időpontok idén nyáron?
– Július 25-ig növő Hold lesz, addig érdemes tehát festetni, színeztetni, melíroztatni.
– Augusztus 9. és 13. között az Oroszlán, majd a Szűz jegyén halad át égi kísérőnk, ráadásul 11-étől növekszik a holdsarló.
– Aki a fenti időpontról lemarad, az augusztus 24-ig, a következő teliholdig menjen fodrászhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top