Ezo

Kezdj új életet: a sikeres költözés titkai

Ha nem érzed jól magad, akkor menj! Miért ne lehetne igaz ez a mondás a költözködésre is? Nem kell félni a dobozolástól, megéri, ha az új otthonunkban majd nyugodtabbak leszünk.

Hagyd hátra a múltad!

Az új otthon kiválasztásánál a praktikussági okok (közel legyen a munkahelyhez, az iskolához) mellett próbálj arra is figyelni, hogy tényleg jól érezd majd magad ott. Ne érd be azzal, hogy „átmenetileg jó lesz!”. Legyen kényelmes és szerethető az új lakás. A költözés előtti dobozolásnál gondolj arra, hogy új életet kezdesz: dobj ki mindent, ami azokra emlékeztet, akik elhagytak vagy megbántottak. Ne rejtsd dobozkába a régi szerelmes leveleket, közös fotókat, ajándékokat, szemétbe minden ilyesmivel! Ezek a kacatok gátolják az energiát, hogy egy új kapcsolat részese lehess. A bútorokat, tárgyakat mosd le, tisztítsd meg minden olyan negatív energiától, amely rátapadt.

Kezdj új életet: a sikeres költözés titkai

Ha albérletben élünk, akkor jóval könnyebb a helyzet, bármikor megejthetjük a cuccolást, ha nem érezzük jól magunkat! Saját ingatlan esetében is hasznos elgondolkodni azon, hogy talán máshol boldogabbak lehetnénk, nem kell feltétlenül a falakhoz ragaszkodnunk! Szakítás, válás esetén praktikus új otthont keresni, amely nem emlékeztet majd állandóan az exre. Ha éppen a férjed, exed költözik el tőled, akkor se ragaszkodj az egykori közös otthonhoz. Cseréld le azonnal! Szabadulj meg minden fájó emléktől, amely még összeköt azzal az emberrel, akivel már nem is akarsz kapcsolatban maradni. A lakások falaiba beépülnek az energiáink. A fájdalmaink, sírásaink, szorongásaink ott maradnak akkor is, ha már elköltözött mellőlünk az, aki okozta őket.

Az első teendők az új lakásban

Kezdj új életet: a sikeres költözés titkai Mielőtt beköltöznél az új otthonodba, tisztítsd meg azt az előző lakó energiáitól! Az a legjobb, ha mindenekelőtt kifested – vagy albérlet esetén a tulajdonossal kifesteted – a falakat. Ha erre nincs lehetőség, akkor szellőztess, csinálj kereszthuzatot, és égess el minden sarokban egy-egy szantálfüstölőt. Mosd le fertőtlenítőszerekkel az ajtókat, a polcokat, az ablakokat, a fürdőkádat, és csak akkor vidd be a saját holmidat, ha mindezzel megvagy.

Ha hiszel a feng shui „varázslataiban”, akkor érdemes kiszámolni, kimérni, hogy a lakás mely pontján árad leginkább az energia a munkával, a párkapcsolattal vagy a tanulással kapcsolatban. Ezekre a helyekre tedd az ágyad, az íróasztalod. Ha nincs kéznél ismerős, aki ért a kiszámításhoz, akkor figyelj az ösztöneidre! Ne azért tedd ide vagy oda az ágyad, mert ott jól néz ki, hanem azért, mert ott nyugodtan tudsz majd aludni. Ha szükségesnek érzed, még eltologathatod a bútorokat.

Tegyél sok zöld növényt a lakásba. Ha nem világos, akkor olyasmit keress, ami bírja a félhomályt is.
Elhunyt családtagok fotóit nem szerencsés kitenni a falra, akkor sem, ha nagyon szeretted őket! Tedd albumba ezeket a képeket, és fel egy polcra. Engedd el a holtakat! Új élet előtt állsz, a jövőre koncentrálj, ne a múltra!

Helyettük olyan képeket válassz, amelyeken számodra kedves tájak vagy szimbólumok láthatók. Kedvenc filmjeid plakátjai is pozitív hatással lehetnek rád.

Rend a lelke mindennek!

Ha már kényelmesen beköltöztél, akkor is figyelj az egyensúly megtartására! Igyekezz rendet tartani a lakásban, ne halmozd fel a mosatlant, és mindennap vidd le a szemeteszacskókat a kukába! Ha időközben valamelyik bútort odébb tolnád, ne várj vele, ne halogasd, tedd meg azonnal. Merj változtatni, és törekedj arra, hogy mindig öröm legyen hazamenned!

Kezdj új életet: a sikeres költözés titkai

Magadban is tégy rendet, gondold át a kapcsolataidat, a teendőidet! Lefekvés előtt gondold át az elmúlt napot, és engedd el a problémákat! Ne úgy aludj el, hogy az idegeskedéstől görcsben áll a gyomrod! Mondd ki hangosan, hogy „megtalálom a megoldást erre a problémára”!

Ha környezetedben harmónia uralkodik, akkor előbb-utóbb belül is megtalálod azt a nyugalmat, amelyre vágysz, sőt az a társ is bekopogtathat az új otthonba, akire vársz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top