Ezo

A tarot titkai

A tarot ősi szimbólumrendszerének eredete a mai napig vitatott. Egyes források szerint az elsüllyedt Atlantiszról maradt ránk, és az ókori Egyiptomban lett újra nagy kultusza.

A XXI. században útmutatóként használják a jövendőmondók, de sokan otthon is kérnek tőle tanácsot, ám nem szabad túlzásba vinni a kártyavetést, mert függőséghez vezethet.

 

Mi a tarot?

Az ókori Egyiptomban a tarot a beavatási rítusokhoz volt használatos, manapság már mindenki számára elérhetők a szimbólumok üzenetei, leginkább kártyalapok formájában.

Bár a tarot használata könnyűnek tűnhet, mégsem ajánlatos csak úgy elkezdeni a „jóslást”. Sokkal többet árthatunk magunknak is és szeretteinknek is, ha kíváncsiságból kutatjuk a jövőt. Nem véletlen, hogy a kártyavetést is tanulni kell, a szimbólumrendszerek összetettek, és könnyű félreértelmezni az üzenetet. Mindenképpen nyitottság kell ahhoz, hogy úgy tudjuk átadni az információt, hogy azzal hasznára legyünk annak, aki a tanácsunkat kéri a tarot-n keresztül. Úgy is mondhatnánk, hogy az, aki a tarot-val foglalkozik, egyfajta üzenetközvetítő az univerzum és az ember között.

 

Kapcsolódó fórumok:

*tarot* »
OSHO Zen tarot »
tarot ingyen »

Kapcsolódó oldalak:

Tarot.lap »
Prana.lap »
Ezoterikus tanfolyam.lap »

Kapcsolódó cikk:

Mit üzen a tarot a Rák havára? »

Tiszteljük a tarot-t!

Nagyon fontos, hogy ne szórakozási lehetőségnek tekintsük a tarot lapjait, és ne is úgy vegyük kézbe, mint egy játékkártyapaklit! Hasznos eszközzel van dolgunk, amelynek viszont „lelke” is van.

Nem elég a csomagban található használati utasítás, ha komolyan szeretnénk ezzel foglalkozni, akkor keressünk tanítót, aki beavat minket a szimbólumok rejtelmeibe. A tarot-nak több száz változata létezik. A neves festők szinte mindannyian megalkották a maguk képeit, Leonardótól egészen Dalíig. A különböző népek is más-más lapokat használnak, a keltáktól egészen a kínaiakig. Hogy melyiket használjuk, majd a gyakorlás során úgyis eldől. Érdemes egy egyszerűbbel kezdeni, amin nincs sok zavaró rajz.

A tarot két részből áll. A nagy arkánum huszonkét lapján kívül ötvenhat kis arkánum található egy csomagban. Kirakásonként változik, hogy hány lapot használ a kártyavető. Minél nyitottabb a közvetítő, annál kevesebb lapra lesz szüksége ahhoz, hogy pontos válaszokat adjon a kérdezőnek.

 

Tarot otthon

Ha megszereztük az alapvető információkat a tarot-ról, és már nem kell a feljegyzéseinket bújnunk a kirakás közben, akkor kezdhetünk csak másnak is választ adni a kérdéseire. Legyünk tisztában azzal, hogy hatalmas felelősséget vállalunk, ha mások jövőjébe akarunk bepillantani! Sokan az életüket teszik fel egy-egy kirakásra, és aszerint alakítják a sorsukat, amit tőlünk hallanak. A tarot sokszor olyan kérdésekre is válaszol, amelyek nem hangzottak el, de a kérdezőt tudat alatt foglalkoztatják. Megijeszthetjük a velünk szemben ülőt, ha olyasmit mondunk, amire nem számít. Ha egy válaszban nem vagyunk biztosak, inkább ne mondjuk ki, mert magunkat is összezavarhatjuk! Tartsuk be az alapvető szabályokat, és vegyük komolyan ezeket az üzeneteket, akkor segítségükre lehetünk társainknak és magunknak is.

 

A szükséges kellékek

A tarot használatához mindenképpen szükség lesz egy csomagra, amelyet akár magunk is megvásárolhatunk a könyvesboltokban vagy az ezoterikus üzletekben. Vásárláskor figyeljünk az intuíciónkra, azt a dobozt válasszuk, amelyik a leginkább vonz!

A frissen vásárolt tarot-t „be kell avatni”! Csendesedjünk el, gyújtsunk fehér gyertyát, füstölőt, terítsünk az asztalra lehetőleg egyszínű abroszt! Kezünkbe véve a csomagot (szétválasztva az arkánumokat), köszöntsük, beszéljük meg vele, hogy használni szeretnénk, válaszokat várunk tőle. Tároljuk fadobozkában vagy valamilyen szép szövetzacskóban.

A függőség

Sokan esnek abba a hibába, hogy minden döntésük előtt kártyát vetnek. Ezzel megfoszthatják magukat a szabad akarattól, és egy idő után a tarot is téves információkat adhat. Csak fontos kérdésekben használjuk, és bízzunk benne! Egy kérdést csak egyszer tegyünk fel, nem szabad ugyanarról a témáról többször is faggatni a lapokat! A tarot mindig egyenes és érthető választ ad. Ha nem tudjuk értelmezni ezeket, akkor vagy nem vagyunk olyan állapotban, hogy folytassuk a kérdezést, vagy abban a pillanatban nem szabad a tarot-t faggatnunk, hanem az intuícióinkra kell hagyatkoznunk.

Hogyan válasszunk jóst?

Az otthoni kártyavetésnél biztosabb, ha „szakemberhez” fordulunk. Keressünk megbízható jóst, jövendőmondót, aki segíthet, ha elakadunk. Magunkat könnyen becsaphatjuk egy félreértelmezett válasszal, de egy idegen minden bizonnyal a tényleges üzenetet adja majd át nekünk. Az első találkozáskor nyugodtan teszteljük a kártyavetőt. A tarot a múltunkat is látja, kérdezzünk tőle valamit, amire a jós nem tudhatja a választ. Ha helyes választ kapunk, akkor nyugodtan faggathatjuk a jövőnkről is. Lényeges, hogy szimpátia és őszinteség alakuljon ki a jövendőmondó iránt. Ha nem merjük feltenni a kérdéseinket, akkor nincs értelme fizetni a szolgáltatásért. Sok képzetlen szemfényvesztő dolgozik ma Budapesten is, és nem mindig az a legjobb, aki a legdrágább. A mai árak 8–15 ezer forint között mozognak, ezért általában egy-másfél órán át foglalkozik a kérdéseinkkel a jós. Ennél többet ne adjunk érte, inkább keressünk mást!

 

Mikor használjuk?

Fontos döntések előtt érdemes kikérnünk a tarot tanácsait. Munkahelyi vagy kapcsolati váltások, alakulóban levő szerelem, anyagi kérdések, egészségügyi állapot, utazások, befektetés – ezek mind olyan témák, amelyekben segítségünkre lehet.

A tarot képes az igen-nem válaszokra is, de ezt mindenképpen bízzuk szakértőre! Az igazi jósok akkor is tudnak válaszolni, ha nem mondjuk ki hangosan a kérdést.

Ha bizalommal fordulunk a tarot felé, és komolyan vesszük a használatát, akkor hatalmas segítség lehet számunkra, és megkönnyítheti életünket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top