Ezo

Rendszám számmisztika

Nevetségesnek hangozhat, de igaz, hogy a tárgyaknak is van személyisége. Különösen igaz ez az autónkra.

Vele szoros barátságba is kerülhetünk, különösen, ha úgy tekintünk rá, mint egy társra, vagy alkalmazottra, aki szolgál minket, és nap mint nap segít eljutni a célunkhoz.
Tárgyaink, így az autónk is addig szolgál minket megbízhatóan, hűségesen, amíg ezt értékeljük. Ha képesek vagyunk megköszönni a szolgálataikat, akkor hálából még tovább, még megbízhatóbban fognak támogatni bennünket.
A számmisztika segítségével beleláthatunk autónk lelkébe és a viselkedésébe is.
Az előbbihez elegendő a rendszám számait összeadnunk, és egy számjegyre egyszerűsíteni.
Utóbbihoz a betűk pontértékét is hozzá kell adnunk a számokhoz.

Ehhez az alábbi táblázatot kell használni:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
A B C D E F G H I
J K   M N O P Q R
S T U V W X Y Z  

Például: IHZ 462
Az autó lelke (belső értékrendje): 4+6+2= 12  1+2=3 Vagyis a lelke 3-as.
Az autó viselkedése: I=9, H=8, Z=8  9+8+8+4+6+2=37  3+7=10  1+0=1 Vagyis viselkedésében az 1-es szám dominál.

Akiknek volt már ilyen autója, azok meg tudják erősíteni az igazságtartalmát a számmisztikai következtetéseknek.
De megfigyelni, bárki megteheti…

1-es szám:

Mindig mindenben és főleg mindenhol első akar lenni. Fontos, hogy érzékeltessük vele, hogy mi az, amiben ő tagadhatatlanul az első: Ha nem ő az első autónk, akkor ő az első piros, az első 1.8-as, az első légzsákkal ellátott, stb. autónk!
Az elsőség abban is megnyilvánul, hogy imádja, ha a gazdája megelőz egy másik autót. De rosszul viseli, ha a másik mögött kell kullognia.
Szereti és élvezi a sebességet. Épp ezért vigyázni kell vele, mert az 1-es autó hatására az ember hipp-hopp átlépi a sebességkorlátot.
Elég hiú, ezért sokat és sokszor kell őt dicsérni. Nem baj, ha nevetségesnek tűnik, de érdemes kipróbálni. Hálás lesz az autó, főleg, ha meg merjük dicsérni mások előtt is. Kifejezhetjük, hogy büszkék vagyunk az autónkra, és az ő képességeire, adottságaira.
Természetesen a kényeztetés is jár neki. Minden csillogó, illatos, ápolószer, vagy díszítő tartozék növeli az önbizalmát. Igaz, hogy ennek nincs hijján, de annál jobban szereti az ilyen „ajándékokat”.

2-es szám:

A 2-es autó együttműködés területén utolérhetetlen. Szolgálja és segíti a gazdáját. De mivel nagyon érzékeny, ezért meg kell kérni őt erre. Értékelni fogja, ha mi is értékeljük őt.
Érzékenysége abban is megnyilvánulhat, hogy a „strapát” nem jól viseli. Vagyis pl. nehéz terepen, sok terhet szállítva könnyen lerobbanhat. Ezt elkerülendő hangosan, vagy legalább magunkban fogalmazzuk meg, hogy milyen fontos, hogy most egy konkrét feladatot meg tudjunk csinálni autónk segítségével.
Mivel a 2-es szám páros szám, ezért keresi a „párját”. Ezért számára jó, ha a garázsban van egy másik autó is, vagy a parkolóban állnak mellette. Ugyanakkor a közlekedés során nagyon kell vigyázni arra, hogy ne kerüljön túl közel a másik autóhoz, mert mágnesként magához vonzhatja, és abból koccanás lehet!
A kényeztetés neki is jár. Ez akkor a leghatékonyabb, ha hálából tesszük. Ezzel köszönjük meg, hogy segít minket eljutni a céljainkhoz. A „segítség”, a „segíteni” szavak a 2-es autónál a kulcsszavak!

3-as szám:

A 3-as autó igazi vidám társ. Mindig felderíti a gazdája hangulatát. Minden alkalommal öröm beleülni, és vezetni, mert azt sugározza magából, hogy minden rendben van. Vele nincsenek problémák, csak megoldások. Pl. ha dugóba kerülnek, akkor hirtelen megindul a sor. Vagy útlezáráskor a terelő úton olyan szép helyen kell áthaladni, hogy leesik az ember álla. Vagy ennek során olyan információkat kap meg az autó gazdája, amik valóban hasznosak, és a továbbiakban megoldást hozhatnak különböző témákban.
A 3-as nemcsak vidám, és megoldás centrikus, de igényli a kommunikációt is. Ezért ha nem szégyelljük, akkor beszélgessünk vele. Osszunk meg minél több gondolatot. Akár hangosan is tervezgethetünk, elmondhatjuk, mennyi helyre kell ma eljutnunk, stb. Amennyiben ezt kínosnak érezzük, akkor az is jó, ha telefonon beszélünk ezekről a témákról egy másik emberrel. Egyébként is imádja a 3-as, ha minél több információ, „pletyka” birtokába jut!
A zene hallgatás igazi kényeztetés a 3-as autó számára. Sokat és változatos stílusban hallgassunk zenét. Rendkívül boldog lesz ettől az autónk!

4-es szám:

A 4-es autó hűségesen és kitartóan képes szolgálni minket. Nincsenek nagy igényei. Bírja a terhelést, nagy teherbíró képessége van. Szereti, ha hasznos lehet. Számára az okoz igazi örömet, ha egy nehéz feladat sikeresen megoldódott, amiben neki is szerepe volt. Dicsérni csak ilyen konkrét és valós teljesítményért szabad. A külseje miatt felesleges dicsérgetni. Ugyanis nem szereti a külsőségeket. Ha költeni akarunk rá, akkor a teljesítményével, az állag megóvásával törődjünk, vagy az élettartam növelése legyen a célunk.
Biztosak lehetünk abban, hogy a 4-es autó sokáig fog szolgálni minket. Ha hosszútávra akarunk autót választani, és azt a lehető leggazdaságosabban akarjuk üzemeltetni, akkor válasszunk 4-es rendszámú autót! Ugyanis a 4-es kulcsszava a tartósságon és a szolgálaton kívül a gazdaságosság. Fontos számára, hogy ne pazarolja se a gazdája pénzét, se az idejét.
Emellett rosszul viseli a váratlan helyzeteket. Szeret a megszokott útvonalakon ugyanannak a gazdának „szolgálva” közlekedni. Nem kedveli, ha másfelé, vagy másképp kell mennie. Ettől „nyűgös” lehet…

5-ös szám:

Az 5-ös autó kalandor. Nélkülözhetetlen számára a szabadság és a függetlenség. Jó, ha a gazdája ilyen szellemben él, és szereti a kalandokat, a váratlan helyzeteket. Az 5-ös autóval igazi élmény együtt élni. Biztos, hogy unatkozni nem lehet mellette! Sokszor megtréfálhatja a gazdáját kisebb, nagyobb üzemzavarokkal. Mivel rendkívül kreatív, sose lehet előre, hogy épp mivel „áll” elő. Pl. nem nyílik az ajtó meleg tavaszi napon, vagy indításkor „se kép, se hang”, stb. Aztán hirtelen minden rendbe jön, és mintha semmi se történt volna elindul, és halad, mint egy „kis angyal”.
Az is előfordulhat, hogy eltéved vele a gazdája. A legjobb térképpel, vagy GPS-el felszerelkezve is megtörténhet, hogy az 5-ös autó ilyen kalandokba viszi a gazdáját. Amit ilyenkor felesleges tennünk, az a dühöngés. A legjobb, ha derülünk a helyzeten, és keressük a jó oldalát a történteknek. Már csak azért is, mert az 5-ös jóindulatú szám. Így nem a bosszantásunk a „célja”. Sokkal inkább a rugalmasságunk és optimizmusunk „tesztelése”.
Az 5-ös imádja a változatosságot, és az esemény dús életet. Egyetért azzal, hogy „úgy szép az élet, ha zajlik”.

6-os szám:

A 6-os autó szereti a szépet. Imádja, ha kényeztetik. Minden ízléses, finom szert, díszt értékel. Hagyja magát, ha arról van szó, hogy szebbé, csillogóbbá akarja a gazdája varázsolni.
Ugyanakkor kicsit lusta és lassú. Nem szereti, ha sürgetik, ha hajszolják. Képes megmakacsolni magát. Úgy viselkedhet ilyenkor, mint egy öszvér. Csak „szép szóval”, jutalom kilátásba helyezésével győzhetjük meg.
Igényes és kissé kényes, azért nem mindegy, hogy milyen üzemanyagot tankolunk bele, vagy milyen olajat töltünk bele! Épp ezért ne spóroljunk ezekkel!
És ne fukarkodjunk az elismeréssel sem. Főleg a külcsínt, autónk szépségét dicsérjük sokat és sokszor. Értékelni fogja, és meg fogja hálálni.
A 6-os páros szám, ezért keresi a „párját”. Igényli a társaságot. Ezért jó, ha a garázsban áll egy másik autó is (ami természetesen nem szebb nála), vagy a parkolóban állnak mellette. Ebből az is kiderül, hogy a jelenlétében tilos más autót dicsérni, mert neheztelésből, bosszúként leállhat, lerobbanhat. Ha új autót készülünk venni, és őt le akarjuk cserélni, akkor lehetőleg azt se az ő „füle hallatára” beszéljük meg!

7-es szám:

A 7-es autó magának való, de megbízható, korrekt. Nem lázong, nem hoz minket kellemetlen helyzetbe. Az se baj, ha kissé elhanyagoljuk, mert rendkívül szívós, sőt kicsit fakír is. Az utolsó csepp „vérét” is odaadja a gazdájáért. Ha ő lerobban, akkor már tényleg nagy a baj. Ott minimum alkatrész cserére van szükség. Javítgatni, foltozni már nem lehet azt a hibát, mert a 7-es a legvégsőkig húzta az igát.
A külsőségek egyáltalán nem számítanak. Nem zavarja, ha koszos. Nem bántja, ha ütött-kopott. Sokkal fontosabb az a bizalmi, bensőséges, elkötelezett hangulat, ami összeköti őt a gazdájával. Többet számít, hogy a gazdája megbízzon benne, és ennek hangot is adjon. Semmint, hogy fényezésre költsön.
Az elvek nagyon sokat jelentenek számára. Ezért az a legjobb, ha a gazdája is hasonló értékrend szerint él. Vagyis következetes, tisztességes, igényes és nem elégszik meg a felületes ismeretekkel, hanem törekszik a mélyebb megismerésre. „Szó-szátyárság” helyett a lényegre törekvés képviseli az értéket számukra.

8-as szám:

A 8-as autó harcias, kihívást, küzdelmet kereső. Ezért a forgalomban nagyon óvatosan kell vele közlekedni, mert provokatív fellépésével képes kiharcolni, hogy vita, vagy versengés legyen egy teljesen hétköznapi előzésből. Kicsit mindenkit ingerel a megjelenése, a hangja, stb. Nehéz vele feltűnés nélkül közlekedni, ezért a gazdájának készülnie kell arra is, hogy a rendőrök sokkal többször ellenőrzik, mint a többi autót. 8-as autóban nem lehet ilyesmit megúszni, vagy „kidumálni”! Ha bármilyen papír, irat nincs rendben, akkor abból büntetés lesz. Ez abból adódik, hogy a 8-as számmal a maximális törvény betartásával lehet csak közlekedni.
Ugyanakkor a 8-as szám a siker, a pénz száma is. A gazdáját hozzásegíti a sok pénzhez. Főleg, ha ez az ember bátor, mer kockáztatni, maximálisan beleadja a tudását, a lelkesedését, az energiáit az adott témába. És ha ez a 8-as autó viszi arra a tárgyalásra, vagy munkára, akkor szinte garantált a siker!

9-es szám:

A 9-es autó imádja a nagy távolságokat. Szívesen és örömmel viszi gazdáját külföldre. Meg se kottyan neki pár ezer kilométer. Különösen akkor megy készségesen, ha valami nemes ügyről van szó. Az elesettek, a kiszolgáltatottak megmentője ő. Szereti a természetet, és minden élőlényt. Nagy valószínűséggel a 9-es autó inkább defektet kap, semmint elüssön egy állatot.
A természet és az élet védelmén kívül fontos számára, hogy gazdája tökéletesen becsületes, igazi jó ember legyen. Ha ez így van, akkor hosszú ideig, hűen fogja szolgálni. Ha viszont a gazdája pénzéhes, tisztességtelen, akkor rendszeresen cserben fogja hagyni. Rengeteg bosszantó helyzetet fog produkálni. És ezt addig fogja tenni, míg el nem adja végre a „rossz” gazda.
A 9-es autót nem érdekli a külsőség, pompa, és a körülmények sem. Tökéletesen jól fogja érezni magát egy lakótelep nyitott parkolójában, és egy luxus ház fűtött garázsában is. A lényeg, hogy ki a gazdája, és mire, milyen ügyek intézésére használja őt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top