Ezo

A Szûz férfi

A szerelmes Szûz férfi egyik vágya, hogy szükség legyen rá, a másik a nagyvonalúsága, segítõkészsége, amikor támogatásra, beszélgetésre, megértésre vagy anyagi segítségre van szükségünk.





 A Szűz jegyű férfi

 






Mindig mindenhez ésszel közelít, a Szűz férfi sokszor kiszedi partneréből, hogy mi a problémája, és szeret tanácsokat adni. Ha kap egy megoldandó problémát, úgy fog nekikezdeni, mint egy sakkjátszmának, és elfogulatlan benyomásai hasznosak és építő jellegűek lesznek. Érezhetünk vele egyfajta biztonságérzetet, és szereti az igazságot, illetve a precizitást. A Szűz ritkán tetteti magát másnak, mint amilyen ő valójában. Nem szorítja sarokba partnerét, hogy az eljátssza a csodáló közönséget, ahogy egy Oroszlán vagy egy Kos férfi megteheti.

Másrészről a Szűz férfi önkontrollja és hűvössége bosszantó is lehet. Néha borzasztóan érzékeny szociálisan, és kerüli a tömeggel való érintkezést, mert „valaki” esetleg észreveszi, hogy nem áll teljes mértékben ellenőrzés alatt, vagy felfedezi, hogy van benne szenvedély. Az udvarlás és a szex nála mindig másodlagos a munkával szemben.

Ezt a komplex és néha kibírhatatlan alkatot az menti meg a valódi elviselhetetlenségtől, hogy a Szűz, ha nyugodtan és világosan mondjuk el neki az igazságot, mindig odafigyel. Ez az egyik legmegnyerőbb tulajdonsága. A Szűz egyszerűen nem tudja fogadni a dühös robbanásokat és a szenvedélyes jeleneteket vagy a hosszú, sírós beszélgetéseket egy halom eláztatott zsebkendővel. Sokszor láthatunk Szűz férfiakat, akik nem bírnak megülni egy helyben, egymás után szívják a cigarettákat, rágják a körmüket, és más, hasonló kis dolgokkal árulják el a jegyre jellemző nem túl erős idegrendszerüket.

Az a tény, hogy a Szűz férfi általában túlvállalja magát, nem segít a természeténél fogva egyébként is nyugtalan természetén. Rengeteg játékra, pihenésre és a természetre van szüksége, hogy gyógyítsa önmagát. Általában nem lehet azzal nyaggatni, hogy szakítson időt magára, mert a listája tetején a „munka” szerepel, ránk hárul tehát a feladat, hogy hízelgéssel rávegyük, meggyőzzük, vagy elcipeljük olyan helyekre, ahol kezdeti panaszkodása után akár azt is felfedezheti, hogy kellemes dolog a napon feküdni és semmit sem csinálni.

Érzékeny, feszült és komplex személyiség, ritkán agresszív, inkább valószínű, hogy hagyja az apróságokat és nehézségeket belül halmozódni, mielőtt közvetlen cselekvésre szánja el magát. Bizalom, nyugalom, melegség és biztonság szükséges a számára, hogy megmutassa titokzatosabb, érzékeny oldalát, azt, amelyért választottuk.

Túlságosan ingatag, változékony, és túlságosan fél saját maga azon hajlamától, hogy változzon, vagy attól a gondolattól, hogy valaki számára ő akadályt jelenthet. Ha elismerjük intelligenciáját, gyors felfogását, cinikus bölcsességét, szakértelmét, eszességet, kedvességét és érzékenységét, akkor egy nagyon ritka szeretőtípussal találkozhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top