Ezo

A Skorpió férfi

Minden ereje és bátorsága ellenére a Skorpió érzelmi igénye sokban hasonlít a Halakéhoz és a Rákéhoz. Gyengédség, elfogadás, bátorítás, szeretet, bajtársiasság. Mindez nagy mennyiségben. Kritizálás nélkül.





 A Skorpió jegyű férfi

 






Víz jegyként nem tudja elviselni a hűvösséget. Borzasztóan érzékeny. A közönyösség csupán álarc. Egyetlen Skorpió sem fogja kimondani a tényt, hogy megbántották vagy elhanyagoltnak érzi magát. Telepátiával kell átalakítani őt. A Skorpió női, sebezhető. A változékony hangulatok, az érzelmek hangsúlyozottsága, az erotikus kisugárzás és a szubjektivitás a Skorpió női arcának jellegzetességei.
Ahhoz, hogy együtt tudjunk élni egy ilyen férfival, meg kell őt értenünk, és ahhoz, hogy valóban megértsük, szeretni kell. És tisztelni: azt, amiből össze van gyúrva, ami hajtja, amit a magánya jelent, amit érzéseinek mélysége okoz neki egy olyan társadalomban, amely megköveteli a férfiaktól, hogy közönyösek legyenek, amit az érzékenysége jelent egy olyan világban, amely nem értékeli. Ha nem tudjuk szeretni, akkor jobb, ha egyedül hagyjuk, akkor soha, soha nem fog megváltozni nekünk. Csak egy Skorpió tudja megváltoztatni magát. És ha megkérik rá, akkor nagyon valószínű, hogy az ellenkezőjét fogja tenni.

A Skorpió férfi nincs oda a harsányan független nőkért. Másrészt viszont tiszteli az erőt, és ha valaki tekintettel van büszkeségére, ami nem engedi, hogy bevallja tévedését vagy hogy csatát vesztett, akkor nem létezik nála odaadóbb szerető, együtt érző, belátó és gyengéd. Ha megmutatjuk fájdalmunkat egy Skorpiónak, bármit képes megtenni értünk. Ha arrogánsak vagyunk vele, felszínesen kezeljük, megtámadjuk, akkor nincs rá esély, hogy bármit is kapjunk tőle – kellemetlenségeket kivéve.

És ne játszadozzunk vele. Ha egy Skorpió azt gondolja, hogy kigúnyolják, a világ legnehezebb embereként tud viselkedni. Büszkesége nem tűri a gúnyolódást. A féltékenysége pedig sosem fog elmúlni. Ahogy az az érzése sem, hogy neki kiváltságai vannak – a flörtölésre, a viszonyokra, bármire, amit úgy érzi, akar –, miközben partnere nem teheti meg ugyanezt, mert az övé. Ha a nőnek feltétlenül szüksége van másik kapcsolatra, akkor legyen rendkívül okos és diszkrét. Különben pokoli időszakra készülhet; a Skorpió férfi roppant nehezen képes megbocsátani a megcsalást. Ez a legrosszabb dolog, amit vele tenni lehet. A legjobb, ha hiszünk benne – és mellette vagyunk, amikor épp „a világ nem ért meg engem” fázison megy keresztül. A Skorpió kevés emberben bízik, mert kevesen bíznak benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top