Ezo

A Rák férfi

A Rák férfi esetében az élet nem szól másról, mint ami az anya alakjával kapcsolatba hozható. Ez a legerõsebb és egyben leggyengébb pontja egy kapcsolatban: szeretettel vagy gyûlölettel, vagy mindkettõvel szorosan kötõdik az anya figurájához.





 A Rák jegyű férfi

 






Előbb-utóbb minden Rák férfi szembekerül az életben a nagy döntéssel: vagy az „anyaszerepet” választja – ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy nekilát pelenkázni –, vagy egész életében az anyát keresi majd. A Rák az érzések, a mély lelki szükségletek és gyakran a függőség jegye. Ragaszkodik. Nem szeret egyedül maradni. Gyerekkorban ez az összetartozás és melegség utáni vágy természetesen az anya személyére irányul. A baj csak az, hogy felnőttként a Rák férfi továbbra is azt a nőt keresi, aki ápolja, védelmezi, aki mindig megbocsát neki, megérti, befogadja.

A Rák, amely egy nőies jegy, bizonyos értelemben konfliktusban áll a férfilélekkel. A modern pszichológia szerint az egyik legnehezebb dolog egy férfi életében az anya-fiú viszony tisztázása önmagában. Ha nem oldja ezt meg – mint sok Rák férfi –, sokat szenved majd a kapcsolataiban.

A Rák férfi általában fiatalon nősül. Kivéve az „anyagyűlölőket”, akik általában későn nősülnek, van, aki egyáltalán nem. Valójában nem tudják, hogy gyűlölik az anyjukat. Félnek a nőktől, ezért nem kötelezik el magukat. Ez egy elferdült típusa a Ráknak, az, aki menekül a saját érzelmi függősége elől.

A nyitottabb Rák férfinak huszonöt éves korára általában már családja van. Kedvességük miatt jó apa válik belőlük, feltéve, ha nem lesznek féltékenyek gyermekeikre az anyai gondoskodás miatt, amelyben ők részesülnek. Később, harmincas–negyvenes éveik felé, viselkedési mintájuk átfordul. Erősebb nőkhöz kezdenek el vonzódni – a gyakorlatias, gyakran intellektuális típushoz, akik érzelmileg összetartják a kapcsolatot. Hangulatváltozásaikat, kiszámíthatatlanságukat, dühkitöréseiket és félelmeiket – mindezeket meg kell érteni, és dédelgetni kell őket. Bár a Rák nem a válást szorgalmazó jegy, a Rák férfi sokszor vérbeli kalandor, de mindig visszatér az otthonába – a kérdés csupán az, hogy vissza akarjuk-e fogadni.

A Rák férfi sohasem könnyű szerető vagy férj. Először is túl összetett személyiség, aki meghazudtolja a társadalom által az erősebb nemről festett sztereotip képet. Körülményes és nem egyenes, minél mélyebb az érzés vagy a probléma, annál kevesebb az esély, hogy beszélni fog róla.
Az egyik pillanatban duzzog és mogorva, a másikban már gyengéd és érzelmes, de legfőképpen mély érzésű és tele van élettel. Majdnem minden érdekli, ritkán merev és intellektuális, inkább éles eszével megjegyzi, ami érdekli, hogy aztán megossza azt másokkal színes történet formájában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top