nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ezo
A Kos férfi

A Kos férfi

A Kos férfi a lovag õsképe, igazi hímsoviniszta, akit alaposan meg kell rázni ahhoz, hogy észrevegye: túlzott védelmezése és tolakodása nincs ínyünkre, hogy mi is képesek vagyunk megvédeni magunkat.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Kos jegyű férfi

 


Sok nő persze nem is akarja megvédelmezni magát, vagy elég okosak ahhoz, hogy ezt észrevétlenül tegyék, és így nem sebzik fel a Kos férfi törékeny önérzetét. Kétségtelen, hogy egóját tojáshéj védi. Igazi férfi, igazi macsó. Gyakran úgy érzi, akkor is fenn kell tartania ezt a látszatot, ha belül nincs minden rendben. Gyakran túlfeszíti a húrt, hogy fenntartsa a rettenthetetlen férfi imázsát. Jót tenne, ha egy kicsit megpihenne, és felismerné, hogy ő maga is ember, de ezt nehezen ismeri el, hiszen a mítoszok mesés világában él.

Képes arra, hogy egyszer nagylelkű gesztusokat tegyen, melyek kikezdhetetlen költőiséggel áradnak, máskor azonban nyers és érzéketlen lesz, és belegázol a másik érzéseibe. Ha rossz a kedve, gyakran fel sem fogja, hogy más, érzékenyebb embereket milyen mélyen megbánthat, ha pedig képzelt lova nyergébe pattan, elvárja, hogy mindenki más komoly arccal, saját céljait félretéve bámulja őt.

A Kos hajlamos a nő eszményképét imádni, amit azonban valóságosnak lát. Nehéz visszarángatni a földre, hogy lássa, két hús-vér ember valódi körvonalai emelkednek ki a legendák ködéből. Könnyebb egy ideált szeretnie, mint egy igazi nőt, hiszen a valódi asszonyra egyéniségként kellene tekintenie. Ehhez le kell lassítania, gondolkodnia és alkalmazkodnia kell, ebben azonban nem igazán jeleskedik.

A Kos igen sebezhető jegy, ha a nőkkel való kapcsolatról van szó. Épp e sebezhetősége okozza, hogy gyakran túl keményen bánik a nőkkel, ez a paradoxon mindegyik tűz jegy sajátja, de a Kosra különösen igaz.
Egy kiváló tulajdonságát azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni: szereti a változást, és önmagát is szívesen alakítja. Néha arrogáns, sértődött és morcos, de sosem önelégült. Ha megérti, hogy egy kapcsolat állandóan fejlődik, változik és állandó odafigyelést igényel, örömmel vesz részt benne.
Megosztás Facebookon