Ezo

Szépülj a Holddal!

A természetben mindent a négy holdfázis irányít. Miért a szépségápolással lenne másként? Hiszen idõszakonként eltérõen nõ a hajunk, tisztul a bõrünk. Fogadd meg tanácsainkat, és könnyebb lesz az õszi-téli megszépülés. Használd holdnaptárunkat!




 Újhold


1. Szabadulj meg a pluszkilóktól!
Ha diétázni vagy fogyókúrázni szeretnél, most fuss neki. Nemcsak sokkal hamarabb fog látszani az eredmény, de a kitartásod is meglesz hozzá.

2. Kísérletezz a külsőddel!
Kitűnő az időszak, ha valami újat szeretnél kipróbálni. Nyitottabbá válsz. Kísérletezhetsz extrém hajszínekkel és vad kiegészítőkkel egyaránt.
















 Holdfázisok novemberben


Az újhold és a telihold mindig az adott napra vonatkozik, bár az előtte és utána lévő egy-két napban is érezteti már a hatását. A növő hold az újhold napjától kezdődik és teliholdig tart. A fogyó hold pedig telihold napjától tart újholdig. A fogyó holdnál és a növő holdnál a félidőket jelöltük. 


 Nov. 5. vasárnap Telihold napja


 Nov. 12. vasárnap Fogyó hold

 Nov. 20. hétfő Újhold napja
 Nov. 28. kedd Növő hold
3. Könnyebben regenerálódsz

Gyorsabban gyógyulsz most, tehát ha egy szépészeti kúrát szeretnél elkezdeni, vagy egy régóta húzódó nyavalyával küzdesz, most vedd fel a harcot vele.

4. Add ki a mérgedet!
A böjtnapokat feltétlenül ilyenkor iktasd be. A salakanyagok, a mérgek és a fölös víz gyorsabban távoznak a testből. Most azt sem éled meg drámaként, hogy lemondj a kedvenc ételeidről, italaidról.

5. Szemezz bátran!
Ha új szemüveget szeretnél csináltatni magadnak, vagy kipróbálnád a kontaktlencsét, irány az optikus. Biztos, hogy később sem bánod meg a választást.

6. Szokj le most!
Ha valamilyen káros szenvedélyedtől szeretnél megszabadulni, most kezdd el. Sokkal könnyebben, nagyobb erőfeszítések nélkül teszed le még a cigarettát is.






 Növő Hold


1. Ne most szőrteleníts!
Ha ebben az időszakban akarsz megszabadulni nem kívánatos szőrszálaidtól, vedd figyelembe, hogysokkal gyorsabban és megerősödve fognak visszanőni.

2. Elő a fodrászollóval!
Hajvágásra kitűnő időszak. Ha hosszabb fazont szeretnél, akkor pláne most menj fodrászhoz, mert sokkal gyorsabban és egészségesebben nőnek majd a tincseid.

3. Ápold a fejbőrödet!
Ha korpásodik, viszket, ég a fejbőröd, ne halogasd tovább a kezelését. Most kezdj neki, mert hamarabb megszűnnek a kellemetlen tünetek.

4. Balzsamozd a hajad!
Ha töredezett a hajvéged, száraz, sérült vagy zsíros a hajkoronád, kezeld a megfelelő regeneráló készítményekkel, mert ilyenkor hatékonyabban javíthatod az állagát.





 5. Kerüld a hízlaló ételeket!
A táplálék, most jobban felszívódik. Akkor is felszedhetsz egy-két kilót, ha ugyanannyit eszel, mint máskor. Kerüld az eleve hízlaló dolgokat, a diétázásnak pedig neki se kezd.

6. Körömerősítés
Elsősorban akkor menj manikűröshöz vagy pedikűröshöz, ha gyengék, töredezettek a körmeid. Erősebbek lesznek, és gyorsabban nőnek.

7. Kezeld a benőtt körmöt!
Ha körmöd benövésre hajlamos, akkor a fájdalom megelőzése érdekében most vágd le. Így a legkisebb az esélye annak, hogy ismét rosszul nőjön vissza.

8. Regeneráló masszázs
A növő holdnál végzett masszázs erősítőbb és regenerálóbb hatású, mint máskor.

9. Töltődj fel vitaminokkal!
Ha a bőrödet feszesíteni szeretnéd, vagy feltöltenéd vitaminnal, akkor itt a legmegfelelőbb alkalom, hogy ilyen krémeket használj. Most nyitott vagy minden olyan dologra, amivel javíthatod az állapotát, vagy kényeztetheted.

10. Ne mérgezd magad!
Vigyázz a méreganyagokkal, mert sajnos azok is könnyebben beépülnek a szervezetedbe, mint különben. Óvatosan az alkohollal, a cigarettával, mert most a bőrödön is meglátszik kellemetlen mellékhatásuk.






 Telihold


1. Ne próbálkozz új szépségtrükkökkel!
Ma könnyebben lezársz mindent, de nem szívesen kezdesz új dolgokba. Úgyhogy ha egy mód van rá, nem most próbálj ki magadon új sminket, vagy vágass új frizurát, mert nem biztos, hogy a várt eredményt kapod.

2. Igyál sok ásványvizet!
Fogyassz teliholdkor annyi ásványvizet, amennyit csak tudsz, mert a nyomelemei jobban beépülnek, mint máskor.

3. Ne most feküdj kés alá!
Vérzékenyebb és érzékenyebb vagy ilyenkor az átlagosnál, ezért ha bármilyen műtéttel járó szépészeti beavatkozásra készülsz, például kozmetikai tetoválást csináltatnál, akkor ne mára időzítsd. Ellenkező esetben komplikációkra, hosszabb sebgyógyulási időre számíthatsz.





4. Érzékenyebb a bőröd

Halaszd el a gyantázást és az epilálást is, ha teheted. Mivel érzékenyebb a bőröd, jobban kipirulhat, és tovább megmaradhat a szőrtelenítés nyoma, mint egyébként.

5. Hagyd békén a pattanásod!
A pattanásokat ne ma nyomkodd ki, mert tovább megmarad a helyük, vagy könnyen kiújulhatnak.

6. Válassz illatot!
Érzékenyebb, kifinomultabb a szaglásod telihold idején, ezért óvatosan a parfümökkel. Nem kell most olyan sokat magadra fújnod, és az sem biztos, hogy a legerősebb kölnidet kell használnod. Viszont ha új illatokat szeretnél kipróbálni egy parfümériéban, most vágj bele bátran, mert ilyenkor sokkal jobban érzed a szagukat, mint máskor.

7. Fesd, színezd a hajad!
Ha most frissíted fel a hajszínedet, vagy fested be a lenőtt töveket, szebb lesz az eredmény. Élénkebb színűvé és csillogóbb fényűvé válik a hajad. Csak tartsd be a festési időre vonatkozó előírásokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top