Ezo

Kilengések története

Az ingázáshoz mindannyiunkban van készség, nem kell hozzá csodálatos, és kiemelkedõ képességgel rendelkezni. Sokan közülünk soha nem fedezik fel magukban a radiesztéziai képességet.





Nem állítom, hogy bármelyikünkből radiesztéta lehet, de az „otthoni” használathoz csak egy kis gyakorlás kell. Az ingával való kommunikáció több ezer éves tudomány. Magad is meggyőződhetsz róla, hogy segítségedre lehet problémáid megoldásában.

Mi az inga? Mire való?

Nem árt tisztázni, hogy az inga a radiesztéta egyik legfontosabb eszköze. Az inga csak jelzi az információkat, hogy mi mit kezdünk vele, már más kérdés. Neked is van veled született radiesztétikai érzékenységed. De ahhoz, hogy teljesen ki tudd használni az inga segítségét, nagyfokú figyelem, összpontosítás és sok gyakorlás szükséges. Az inga nem varázseszköz, csupán segédeszköz, amely jelzésre szolgál. Az inga tulajdonképpen nem más, mint közvetítő eszköz a tudat és a tudatalatti között.


Milyen anyagból készülhet?

Réz, arany, ezüst, bronz, fa, üveg – az anyagot választhatjuk asztrológiai jegyünk szerint is.





Milyen alakja legyen?
Kúp, gúla vagy csepp alakú a legideálisabb. De a láncon vagy zsinóron függő gyűrű is megteszi. Ám nagyon fontos, hogy a függő tárgy teljesen szimmetrikus legyen, mert amennyiben nem az, a használat során akár téves kilengéshez, nem egyértelmű jelzésekhez vezethet!
Súlya akkor jó, ha kb. 15 gramm, ha sokkal nehezebb, első próbálkozásra csalódást okozhat.
A tartózsinór 20-30 centi között ideális – a szakkönyvek leírása szerint kb. az alkarunk hosszával legyen egyenlő.

Legyen saját ingád! Ne kérd kölcsön, és ne használd másét!

Honnan tudhatod meg, milyen fokú a radiesztétikai érzékenységed?

Alapgyakorlatok:





1. Az inga zsinórját tartsd a jobb kezedben, bal karodat pedig nyújtsd ki, tenyérrel felfelé. Az ingát tartsd néhány centire a bal tenyered felett. Óvatosan lendítsd meg egyenes irányba, s hagyd, hogy maguktól történjenek az események. Egy idő után az inga körkörös mozgásba kezd. Próbáld ki fordítva is! A bal tenyeredet a föld felé tartsd: az inga most ellentétes irányba kell, hogy forogjon! Ha ez elsőre nem sikerül, ne add fel, néhány alkalom után már könnyedén menni fog. Ha jól megy ez a művelet, akkor elegendő töltés van benned ahhoz, hogy hasznodra váljon az inga alkalmazása.

2. Fogj néhány egyforma borítékot, és tegyél az egyikbe pár szem feketeborsot, a másikba köménymagot, sót, cukrot, stb… mindenfajta megjelölés nélkül, és utána ingád segítségével próbáld meghatározni, mi van az egyes borítékokban. Egyszerű, eldöntendő kérdés feltevés elvén működik az ingád. Természetesen a kérdezés előtt egyeztesd a válaszok irányát az ingával: azaz merre mutatja az igen, és merre a nem választ. Utána már kérdezhetsz! Pl.: Ez borsot tartalmaz? A válasz megérkezését követően értékeled azt.

3. Végy egy kártyapaklit, s húzz belőle néhány lapot. (pl. Tarot Kis Arkánum) A 2-es pontban leírtakkal azonos módon, rákérdezéses módszerrel gyakorolhatod az ingázási tevékenységet.





Az ingát bármikor használhatod, bármilyen életterületen. Pl.: megnézheted vele csakráid állapotát, vagy akár elveszett tárgyakat is kereshetsz vele.
Praktikus eszköz, mert kis helyen elfér, és használata nem igényel kiemelkedő képességeket.

Amennyiben az ingával már nagyon jó barátok vagytok, és úgy érzed, alkalmas vagy egy magasabb szintű kommunikációra, akkor a mellékelt két tábla segítségével is tudsz kérdéseket feltenni, és választ kapni az ingától.







Tippek, ötletek

• Az inga ajánlott tartása: ülj le kényelmesen és az asztalon támaszd meg a könyöködet zsinórját fogd ujjaiddal, így állítsd be az inga „nyugalmi” állapotát. • Ebben a pozícióban stabil lehet a tartás és biztosabb az eredmény.
• Az ingázás „fárasztó”, ½ óránál tovább ne használd.
• Ne használd puszta szórakozásként, apró-cseprő bizonytalanságok eldöntésére. Ha nincs kéznél az ingád, egy nyakláncra felfűzött gyűrű is megteszi.



***A radio (latin) szó jelentése sugárzás, az esztézia (görög) szó jelentése érzés, érzékelés. Tehát végeredményben a radiesztéta szó jelentése = sugárzásérzékelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top