Ezo

Az Ikrek szerelmi élete

Az Ikrek jegy szülöttei hajlamosak bizony kicsit "lazábban" értelmezni párkapcsolataikat. Tehát, ha párod e csillagzat alatt látta meg a napvilágot, akkor számolnod kell az aktív társasági élet mellett kicsapongásaival is.




Ha meg szeretnénk érteni Ikrek csillagjegyű szerelmünk érzelmi életét, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy igénye az újdonságokra és a változatosságra óriási, nem is beszélve arról, hogy rendkívüli szerepet kap életében a kíváncsiság. Ezért némileg „lazábban” vagy felületesebben képes kötődni, hiszen sok új kapcsolatra, s néha kalandra is szüksége van.

Ideális a helyzet akkor, ha érdeklődési körünk hasonló, vagy közös a baráti társaságunk. Hiszen akkor ki tudjuk elégíteni Ikrek kedvesünk egyik legfontosabb igényét: közösen járhatunk el színházba, társaságba, kedvenc időtöltéseinket megoszthatjuk. Remekül tudunk együtt beszélgetni, azonban ne várjuk el azt, hogy Ikrek partnerünk szívesen bonyolódik mélylélektani fejtegetésekbe, vagy velünk tart egy olyan úton, ahol lelkünk legmélyét szeretnénk megismerni. Őt ugyanis minden ellenőrizhetetlen folyamat megrémíti, hiszen elsősorban intellektuális síkon kapcsolódik a világhoz. S mi lenne ellenőrizhetetlenebb, megmagyarázhatatlanabb dolog, mint az érzelmek tengere? Ebből az is következik, hogy megtörténhet, hogy nem kötődik olyan mélyen hozzánk, mint ahogyan mi azt szeretnénk.


Lehet, hogy a szenvedélyt is hiányolni fogjuk a kapcsolatból, hiszen az Ikrek típusú embernek sokkal többet jelent egy közös jó program , egy jó beszélgetés, mint a vad szex vagy a fantáziadús szerelmi játékok. Erotikus értelemben nem fogunk benne csalódni, ha szeretjük az erotika verbális formáit. Szex közben is beszélni fog, s ha ez kedvünkre való, akkor nagyon is izgalmasnak találhatjuk vele az együttlétet. Nem biztos, hogy a kielégültség állapotában oda fog bújni hozzánk, átérezve a kozmikus egységet, sokkal inkább elképzelhető, hogy azonnal a távkapcsoló után nyúl, s megnézi, hogy milyen műsor köthetné le a figyelmét. A tény, hogy szexuális és szerelmi téren az Ikrek egy kissé „langyos” jegy, azaz nem viselkedik túl temperamentumosan, magával hozza azt a következményt, hogy a szerelmi kapcsolatból, házasságból könnyen válik egyfajta testvéri kapcsolat, ahol a szexualitás egy idő után alaposan háttérbe szorul. Ez természetes következmény, bár – egy szinten – a szenvedélyt azért ébren lehet tartani.


Az Ikrek szenvedélymentességének azért van előnye is: biztos, hogy nem keresi a súrlódást a kapcsolatban, nem akar leigázni minket, s ő maga sem törekszik az áldozatszerepre. Az sem túl valószínű, hogy lelki, érzelmi manipulációkat folytatna ellenünk. Tehát nem nagyon kerül sor „nagyjelenetekre”, hisztikre, problémáinkat megbeszélhetjük vele. Bár bosszanthat minket – ha érzelmes típusú emberek vagyunk –, hogy nem érti, hogy miért csinálunk egy-egy érzelmi kérdésből akkora ügyet, tehát nem mutat elegendő empátiát irányunkba. Minden érzelmi kérdést intellektuálisan akar megközelíteni, s nem akaródzik neki megélni az ilyen alkalmakat. Az ő területe az ész és a racionalitás világában van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top