Építőshow
Szponzorált tartalom

Boldogabbak azok a családok, amelyek többet játszanak (x)

A játék amellett, hogy közelebb hozza egymáshoz a családokat, boldogabbá és nyugodtabbá is teszi őket. A LEGO® Csoport legújabb tanulmánya, a Játssz Jól! Jelentés elkészítése során 9 országból 13.000 szülőt és gyereket kérdeztek meg, hogy megértsék, milyen szerepet tölt be a játék ma a családok életében, és hogy beszédtémává tegyék a játék fontosságát.

A kutatás kimutatta, hogy erős kapcsolat van a játékkal eltöltött idő és a családi boldogság között. Ott, ahol egy héten öt, vagy annál is több órát szentelnek a játéknak, tízből kilenc család – a megkérdezettek 88 százaléka – vallotta magát boldognak, míg azok, akik öt óránál kevesebbet fordítanak a játékidőre, csupán 75 százalékban látták magukat boldognak.

A jelentésből az is kiderül, hogy a szülők számára vitathatatlan, hogy a játék a tanulásban is segíti a gyerekeket. Szinte mindenki (95 %) hiszi, hogy a játék elengedhetetlen a gyerekek jóllétéhez, valamint, hogy létfontosságú eszköz a tanulásban. Ötből négyen (82 %) gondolják úgy, hogy azok a gyerekek, akik többet játszanak, sikeresebbek lesznek jövőbeli tanulmányaik és munkájuk során.

A szülők a játékos tanulást (76%) szintén az első számú oktatási módszernek tartják, megelőzve a könyvolvasást (67%), az osztálytermi tanítást (55%), a barátokkal történő interakciót (65%), valamint az interneten való böngészést (22%). Ennél is fontosabb, hogy ötből négy (83%) gyerek értett egyet azzal, hogy könnyebben tanul, ha játék is van a dologban.

A játék olyan alapvető készségeket fejleszt, mint az érzelmi, a fizikai, a szociális és a kreatív készség. Emellett az egyes tematikus LEGO szettek által a gyerekek különböző élethelyzeteket és a tudományok alapjait is megismerhetik. A LEGO City Sarkvidéki expedíció készletek kiváló példák arra, hogy a gyerekek izgalmas sarkköri kalandok közepette tudhatnak meg többet a földrajzról és a sarkköri kutatásokról.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top