Élvezd az utat!
Szponzorált tartalom

4 tipp ingázóknak – így lehet stresszmentes az utad

A rendszeresen ingázó autósok jól tudják, hogy az a 20-30 perc, amit reggel, munkába menet a csúcsforgalomban töltünk, többórányi kemény munka terhelésével egyenértékű az agy és a psziché számára. A lelki egészséged és a munkaerőd megőrzése érdekében próbáld meg csökkenteni ezt a stresszt! Íme néhány használható tanács ehhez.

Tudományosan is igazolt tény, hogy hosszú távon a munka minőségére és az egészségre is egyaránt rossz hatással van az ingázással járó feszültség. Az alábbi ötletekkel mérsékelheted ezt a stresszt, és kellemesebbé teheted a napjaid.

A vezetés is lehet élvezet – próbáld az ingázás jó oldalát látni, és legyél kedves az autóstársakkal! (FOTÓ: ISTOCKPHOTO.COM)

1. Szerezz egy útitársat!

A másik ember társasága önmagában is stresszoldó hatású, egy jó útitárs pedig többszörösen is az lehet az ingázásban! Az ugyanis, ha állandó partnered van a reggeli csúcsforgalomban és a délutáni hazautazáskor is, a következő előnyös dolgokkal jár.

Nem neked kell mindennap vezetned, hiszen ennek terhét megoszthatjátok egymás között. Ez pihentető dolog!

Van kihez szólnod útközben, és nem magadban fortyogsz, ha valaki felbosszant a forgalomban – márpedig a stressz hamar elillan, ha a kiváltó okát meg tudod beszélni valakivel

Eloszthatjátok egymás között az útiköltséget is – tehát a korábbihoz képest fele áron juthatsz be a munkahelyedre, ami minden bizonnyal igen örömteli és stresszoldó hatású tény.

2. Állj meg útközben!

Ha hosszabb ingázásról van szó, iktass közbe megállót! A Shell-kutakon kifejezetten jó kávé kapható például – miért ne ejthetnéd meg a reggeli kávézást az ő töltőállomásukon? Ehhez persze kicsit változtatni kell a szokásokon, és hamarabb kell otthonról elindulnod, de cserébe egy kellemes, stresszmentes utad lesz, és nem feszültségekkel telve, hanem jókedvűen és kellemes közérzettel érkezel meg a munkahelyedre.

3. Tégy kedves gesztust az autótársak felé

A reggeli forgalom sokkal kevésbé hasonlítana taktikai-ügyességi játékra és dzsungelharcra, ha az autósok figyelmesebbek, türelmesebbek és előzékenyebbek lennének egymással. Ezt persze minden sofőr tudja, de mindenki a másiktól várja az első barátságos lépést. Legyél te az, aki reggelenként egy apró figyelmességet, előzékeny, önzetlen gesztust gyakorol a munkába igyekvő autóstársak felé. Ha másra nincs lehetőséged, legalább mosolyogj át a szomszéd kocsiban veszteglőre. Az ilyen apróságok felvidítják a másikat is, és téged is jó érzéssel töltenek el. Márpedig a stressz ellen a legjobb fegyver a jókedv és a derűlátás.

4. Illatosítsd az autód!

Minden érzékszervünk közül az orr az, amelyen át a legerőteljesebb hatást lehet gyakorolni az érzelmeinkre és a lelkivilágunkra. Tudtad ezt? Használd ki ezt a tényt munkába menet úgy, hogy finom, nyugtató illatokkal illatosítod be az autód, és mélyeket szippantasz belőlük. Természetesen nem a tükörre akasztható „csodafenyőt” ajánljuk erre a célra, hanem olyan illékony olajokat, parfümszerű illatosítókat, amiket kifejezetten relaxációhoz készítettek. Persze fontos, hogy maga az autó is tiszta legyen, hiszen piszkos, rossz szagú ülések között a legjobb illatú parfüm sem tud érvényesülni. Tartsd tehát rendben a járgányodat belülről is, mert ez az apróság nagyban hozzájárul a mindennapi közérzetedhez, és csökkenti a napi ingázás stressz-szintjét.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top