Élvezd az utat!
Szponzorált tartalom

3 app autósoknak, amitől kellemesebb az ingázás

A napi ingázással járó feszültséget néhány okos és hasznos telefonapplikáció segítségével egészen hatékonyan csökkentheted. Használd ezeket az alkalmazásokat, és a vezetés nem bosszúság, hanem élmény lesz a csúcsforgalomban is!

Kerestünk neked három olyan okostelefon-alkalmazást, amivel kényelmesebbé és kellemesebbé teheted a napi ingázást. A letöltésük mindössze pár percet vesz igénybe, a használatuk pedig egyszerű és könnyű, így a reggeli csúcsforgalomban nem veszik el a figyelmet a vezetéstől.

Vezetés közben jól jöhet az okostelefon – de elsősorban az útra, és ne a készülékre figyelj! (FOTÓ: ISTOCKPHOTO.COM)

Waze – ha a legjobb útvonalat keresed

A Waze talán az összes forgalomfigyelő applikáció közül a leghasznosabb. Nem csupán az aktuális közlekedési helyzetről ad pontos tájékoztatást, hanem a traffipaxokról, dugót okozó balesetekről és a parkolási lehetőségekről is felvilágosít, mindezt ráadásul ingyen. Nagyon hasznos az a funkciója, hogy amikor csatlakozol a Facebookhoz, láthatod a barátaidat is, ha ugyanarra a helyre tartotok, ezért pontosan tudhatod, mikor és hol kell felvenned valakit útközben – egyszóval szinkronban maradhattok az út végéig. Ez számos kényelmetlenséget és rengeteg időt megspórol neked. Ezenkívül számontartja az útvonaladhoz legközelebb eső benzinkutakat, így ki tudod előre választani, hogy hol érdemes megállnod tankolni vagy feltöltekezni egy kis kávéval, croissant-nal ahhoz, hogy élvezetesebb legyen a munkába vezető utad. A Shell kútjain például kifejezetten kellemes időtöltés felhörpinteni a napindító kávét, és megéri előre betervezni egy ilyen megállót is – ezek a szokások ugyanis csökkentik az ingázással járó stresszt, és kellemesebb élménnyé teszik a reggeli és délutáni ingázást.

Spotify – zenék a te ízlésed szerint

Autózás közben a legtöbb sofőr szívesen hallgat rádiót, hiszen a reggeli műsorok zenéi feldobják a hangulatot, friss energiával töltenek fel, és segítenek elütni az időt, miközben a dugóban vesztegelsz. Egy hátránya viszont van – nem te választod meg, milyen zene szóljon. Ha azt szeretnéd, hogy mindig a te hangulatodhoz és stílusodhoz igazodjon a muzsika, akkor a Spotify alkalmazása tökéletes választás a napi ingázáshoz. Több mint 20 millió zeneszám közül válogathatsz, sőt még keresgélned sem kell, elég csupán néhány kedvelt szerzőt vagy dalcímet megadnod, és a többit már ezek alapján választja ki neked az app. Ingyenesen is elérhető, de ha előfizetést is veszel rá, akkor reklámokat sem kell hallgatnod! Az előfizetéses verziót két napon át ingyen tesztelheted, és ha esetleg úgy látod, hogy nem éri meg kiadni rá havi 5 eurót, akkor még minidig ott az ingyenes verzió.

Hangoskönyvtár – irodalmi élmények a sofőrülésben

Az egyik legkedvesebb app számunkra ez, mert egyszerre szórakoztató, hasznos, tanulságos és tartalmas! Ha nincs időd olvasni, de a könyvek élménye már nagyon hiányzik, akkor nagyon jó szolgálatot tehet neked a Magyar Hangoskönyv lejátszó, a Magyar Elektronikus Könyvtár ingyenes applikációja. Ez egy katalógusböngésző alkalmazás az Országos Széchényi Könyvtár MEK és MVGYOSZ audiokönyv-katalógusához, amelynek segítségével több száz magyar és külföldi irodalmi alkotáshoz és fordításhoz kapsz online vagy akár offline hozzáférést. Ugye, mennyivel stílusosabb vezetés közben Arany János verseit vagy éppen Csehov drámáit hallgatni, mint fogcsikorgatva szidni a többi autóst és a forgalmat?

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top