Egészség

A hidratálás legtermészetesebb formája: víz

A folyadékpótlás legtermészetesebb és legegészségesebb formája az ásványvíz/forrásvíz.

Mi az előnye más italokkal szemben?

A víz nem tartalmaz semmiféle hozzáadott elemet: sem cukrot, sem adalékanyagokat csak azt biztosítja, amire szükségünk van: az egészséges hidratációt. Lehetőség szerint mellőzzük a cukrozott italokat magas kalóriatartalmuk miatt, ezeket alkalmanként szabad csak fogyasztani. Számos kutatás bizonyította, hogy azok a személyek, akik a fogyókúra mellett vizet isznak könnyebben veszítenek súlyukból, mint azok, akik cukrozott italokat.

Honnan ismered fel, ha dehidratált vagy?

Enyhe fokú dehidráció esetén jelentkezik a szomjúságérzet, súlyosabb esetben csökken a vizelet ürítések száma és sötétebb lesz a színe, előfordulhat fáradtságérzés és fejfájás, de a szájszárazság, szédülés is a dehidratáltságot jelzik. Ne várjuk meg, amíg szomjasak leszünk, mert az már szervezetünk vészjelzése, igyunk akkor is, ha nem vagyunk szomjasak.

A hidratálás legtermészetesebb formája: víz

Hogyan osszuk el?

A 1,5 liter folyadék elfogyasztása nem azt jelenti, hogy egy órán belül meg kell innod ezt a mennyiséget. Oszd el egyenletesen a nap folyamán. Ha 2dl-s poharakból iszol, nyolcszor tölts magadnak: 1 pohárral ébredés után, ezzel pótolod az éjszaka során elveszített vizet. 1 pohárral reggelinél, majd 2 pohárral ebédnél. Uzsonnára, 16 óra tájban, 1 pohárral, majd a vacsora közben 2 pohárral fogyassz. Végül lefekvés előtt is igyál meg egy pohár ásványvizet/forrásvizet.

Hasznos tipp:
Gyakran elfelejtesz inni? Ragassz a hűtődre egy cetlit, elég ha annyit írsz rá: víz. Vagy írd be a telefonodba minden napra ugyanarra az időpontra. Ha jelez a telefon tudni fogod, hogy innod kell. Rövid idő elteltével szokássá válik majd az ivás és elhagyhatod ezeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top