Élni akarok cikkek

A terhesség alatti diétával a koraszülés is megelőzhető

Azok a kismamák, akik a terhesség alatt is odafigyelnek az étrendjükre, nem csak az alakjukra, de saját és születendő kisbabájuk egészségére is vigyáznak.

 A “kettő helyett evés”, amire sok kismama hivatkozik, egyáltalán nem kéne, hogy dupla adagokat jelentsen. Sőt, a szakértők szerint, azok a nők, akik a terhesség alatt is odafigyelnek és tartják a diétájukat – miközben minden megfelelő tápanyaghoz hozzájutnak – kisebb eséllyel néznek szembe a szülés után cukorbetegséggel és magas vérnyomással.

A terhesség alatti diétával a koraszülés is megelőzhető

De a babának is jót tesz, ha az anyuka már a várandósság heteiben kiegyensúlyozott étrendet, mellette pedig valami edzésformát is követ: a Queen Mary University of London kutása szerint a terhesség alatti diétával olyan komplikációk is megelőzhetők, mint a koraszülés. A diéta azonban nem jelent súlycsökkenést: mindössze a meglévő súly megtartásáról és a túlzott súlygyarapodás megelőzéséről kell, hogy szóljon.

 Egy norvég kutatás is alátámasztja a terhesség alatti diéta hatékonyságát a koraszüléssel szemben: eszerint, a sok zöldséget, gyümölcsöt és halat fogyasztó kismamák kevesebb százalékban adtak idő előtt életet gyermeküknek, mint azok, akik gyorsételeket, zsírokat és cukrokat is jobban megengedtek maguknak.

 Independent, Science Daily

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top