Élni akarok cikkek

Koraszülést jelezhetnek előre a terhesség alatti, gyakori reggeli rosszullétek

A terhesség alatti, reggeli rosszullétekkel minden kismama megküzd, ám ha ezek feltűnően gyakorivá, netán súlyossá válnak, akár koraszülést is előrejelezhetnek.

  A terhesség velejárói a reggeli rosszullétek. Az émelygés, esetleg a hányás szinte minden  kismamát érintenek, és aggodalomra egészen addig semmi ok, amíg ezek a rosszullétek nem befolyásolják jelentősen a napjaikat.

Koraszülést jelezhetnek előre a terhesség alatti, gyakori reggeli rosszullétek

Átlagosan a kismamák 50-60%-a tapasztal reggeli rosszulléteket a terhesség első heteiben. Normális esetben a hányingerrel átitatott reggelek nem tartanak soká, ám ha a terhesség 10-16. heteiben is jelentkeznek, nem árt különösen odafigyelni a kismama táplálkozására.

Egy, a témával foglalkozó kutatás szerint, azok a kismamák, akik hosszú időn át tapasztalták a reggeli rosszulléteket, amik így a mindennapi életvitelüket is befolyásolták, 23%-kal nagyobb eséllyel hozták idő előtt világra gyermeküket. A kutatók szerint az ok, hogy a terhesség ilyenkor súlyvesztességgel, sőt akár alultápláltsággal is társulhat, és ez vezethet a koraszüléshez.  

today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top