Élni akarok cikkek

“Biztonságot ad a babáknak, ha valamibe kapaszkodhatnak”

Ha egy baba alig több mint félkilósan, hónapokkal a kiírt idő előtt születik, kicsit magányosan küzd az inkubátorban, még ha sokan drukkolnak is neki a plexiüvegen túlról. Hogy ne legyen akkor sem egyedül, ha anya vagy apa épp nem állhatnak mellette, kis polipokat kap segítőnek. Megnéztük, kik azok, akik a csöppnyi segítőket odavarázsolják a sokszor náluk is alig nagyobb kicsik mellé.

Évek óta működik az a Koraszülöttekért Országos Egyesületből kinőtt Facebook-csoport, amelynek legfőbb célja, hogy puhaságot, melegséget költöztessen a koraszülött babák inkubátorába. Készítenek sok mindent a miniatűr sapkáktól kezdve a kis takarókon és ruhácskákon át a… polipig. De mi is ez a kis állatka, és mi dolga az életmentésben?

 Annáék szívesen fogadnak anyagfelajánlásokat, vagy aktív segítséget a danna@koraszulott.com e-mail címen. Az 1%-oddal itt tudsz támogatást adni: 18283114-1-06 Koraszülöttekért Országos Egyesület. Számlaszámuk: K&H 10402836-50526555-54691000.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top