nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
A világ legcsúnyább állatát keresik

A világ legcsúnyább állatát keresik

A kihalástól akarják megmenteni az előnytelen külsejű állatfajokat.
NLCafé
f Ajánlom

A brit Csúnya Állatok Védelméért Egyesület – igen, ilyen is van – szavazást indított, melyen a világ legcsúfabb állatát keresik. “Túl sokáig csak az aranyos, bolyhos állatok kerültek reflektorfénybe, mostanra pedig több száz faj tragikus módon kihalt csak azért, mert fájdalmasan csúnya volt” – hívta fel a figyelmet az egyesület vezetője, Simon Watt egy sajtónyilatkozatában.

A világ legcsúnyább állatát keresik

A szavazás célja, hogy felhívják a figyelmet a kevésbé előnyös külsejű állatfajokra, azok fennmaradása érdekében. A voksoláson nyertes állat lesz ezután a projekt “reklámállata”, mely a többi csúnya állatért is kiáll.

A világ legcsúnyább állatát keresik

A világ legcsúnyább állata címre tizenegy faj esélyes: a psychrolutes marcidus nevű mélytengeri hal (magyar nyelvű elnevezése nincs), a borneói nagyorrú majom, a denevér, a malacorrú teknős, az egyszarvú gyík, a kakapó, a mexikói axolotl, a Titicaca-tavi óriásbéka, a közönséges angolna, a ganajtúró bogár, valamint az óriás ugrócsiga. A jelöltekre a projekt YouTube-oldalán lehet szavazni, ahol minden állat mellett egy-egy brit híresség kampányol.

Megosztás Facebookon