Életmód

Fogyókúrázniuk kell a bemondónőknek

Nyolc bemondónő kapott ultimátumot: vagy lefogynak, vagy leveszik őket a tévéképernyőről.

Az egyiptomi köztévé nyolc bemondónőjét állította meglehetősen pikáns helyzet elé. Ultimátumot kaptak: vagy lefogynak cirka egy hónap alatt, vagy kereshetnek maguknak más munkát. A tévénél ugyanis úgy látták, a túlsúlyos kolleginák rosszul mutatnak a képernyőkön. Mivel a döntés meglehetősen diszkriminatív – a férfi bemondók külsejét minden szempontból rendben találták –, a nőjogi szervezetek persze azonnal tiltakozni kezdtek. A Facebookon szólították fel a tévét arra, vonja vissza döntését, hiszen az alapból az alkotmányba ütközik.

A köztévé a tiltakozásra azt válaszolta, szó sem lehet róla, a túlsúlyos bemondónőknek le kell fogyniuk, ha a jövőben is szeretnének képernyőre kerülni. Meg különben is, a fogyókúra idejére megkapják a fizetésüket, pedig dolgozniuk sem kell. Az egyik fogyókúrára kényszerített bemondó a szaudi Al Watan nevű lapnak panaszolta, mennyire megalázó és botrányos a döntés. Egy másik bemondónő szerint az egész fogyókúrás hercehurcát nem lett volna szabad a nyilvánosság elé vinni, azt a tévé belső ügyeként is kezelhették volna. Így viszont rém kínos helyzetbe hoztak minden érintettet, sőt még azok családjait is.

Az egyiptomi sajtó igencsak megosztott a kérdésben, egyelőre folyik a vita, a tévé döntése üzleti alapú-e, vagy egyszerűen csak átgondolatlan. Utóbbira nagyobb az esély, ugyanis az egyiptomi köztévé szinte a nyomába sem ér a helyi kábeltévéknek, ahol jóval fiatalabb és csinosabb bemondókat alkalmaznak. Úgy tűnik, Egyiptomban a külső határozza meg a nézettséget. Mindenesetre a történet pikantériája, hogy a döntést a köztévé élére a közelmúltban kinevezett egykori bemondónő, Safaa Hegazy hozta meg.

Fogyókúrázniuk kell a bemondónőknek

(Comment.blog)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top