Életmód
Szponzorált tartalom

Titkos szépségpraktikák kávéval

Bár jóban és rosszban is mindennapi társad a kávé, mégsem biztos, hogy tökéletesen ismered az összes hasznos tulajdonságát. Ha elolvasod az alábbi, meghökkentő dolgokat, garantáljuk, hogy holnaptól már nem csak frissítőként iszod majd a kávét, hanem szépítőszerként is használni fogod!

A kávé olyan, mint egy jó szerető: mindig tartogat valami meglepetést, és sosem tudhatod, vajon minden értékét megmutatta-e már neked. Most egy új oldalát ismerheted meg kedvenc reggeli italodnak: megmutatjuk, hogyan szépítheted magad vele!

A szépségedet kávéval is ápolhatod

1. A kávézacc csodaszer a ráncok ellen

Ha eddig azt hitted, hogy a lefőtt kávé „földi maradványait”, a zaccot egyenes úton a kukába kell transzportálni, mivel annak már semmi értékelhető haszna nincs többé, akkor óriásit tévedtél! Ha csak sejtenéd, micsoda kincs lapul a kotyogós kávéfőző tartályában, akkor kifejezetten gyűjtenéd ezt a mellékterméket, hiszen a zacc egy kevés tejjel és mézzel keverve – de magában is – fantasztikus hatással van az arc bőrére! Rakd fel pakolásként, majd 20 percig hagyd magadon, és meglátod, hogy frissebb, egyenletesebb és ragyogóbb lesz tőle a mindennapi rohanásban elgyötört, megfáradt bőröd. A kávézacc nagy előnye, hogy egyáltalán nem irritálja a bőrt, miközben koffein-, valamint jelentős antioxidánstartalmával hatékonyan tisztít, méregtelenít, élénkít és feszesít.

2. Nemcsak táplál, hanem radíroz is!

Amellett, hogy pakolásként kifejezetten jó hatással van az arc bőrére, és számos hasznos anyaggal táplálja azt, a zacc bőrradírként is első osztályú munkát végez. Akár pakolás után, akár azt kihagyva is alkalmazhatod ilyen célokra: a teendőd csak annyi, hogy ugyanúgy dörzsöld át vele a megfáradt arcbőrt, mint bármely más bőrradírral. A finom szemcsék tökéletesen eltávolítják az elhalt hámsejteket, és felfrissítik a bőrödet.

3. Belülről élénkít, a hajad pedig kívülről teszi ragyogóvá

A kávé kortyolgatása felélénkíti a szellemet és a lelket, és ez a belső energia rajtad átragyogva megszépít. Emellett „külsőleg” is ajánlott a kávé használata a fiatalosság érdekében, mint azt fenti két példa mutatja. A hasznos tulajdonságok sorának még nincs vége, hiszen van egy harmadik praktika is, amiről tudnod kell. Ez nem a bőröd, hanem a hajad szépségének és fiatalságának tesz jót. Íme a recept: keverj össze 1-2 teáskanál őrölt kávét egy kevés hajbalzsammal, masszírozd bele a hajadba és fejbőrödbe egyenletesen, és hagyd fent körülbelül öt percig. Ezután mosd le almaecetes vízzel, és meglátod, hogy a durva tapintású, fakó haj hogyan változik át egy pillanat alatt selymessé és telt, gesztenyebarna színűvé!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top