Életmód

Tippek, trükkök a frissességért

Hosszú és fárasztó autóút előtt állsz? Ezeket vidd magaddal, és frissebben fogsz megérkezni, mint gondolnád!

Vezetni jó, de fárasztó is lehet, főleg, ha hosszú útra indulunk, és a táj nem a leglátványosabb. Segítünk, hogyan maradj friss, és hogyan érkezz meg biztonságban a célhoz!

Tippek, trükkök a frissességért

 

Használj frissítőkendőt!

A nyári melegben mindig jól jön a nedves törlőkendő: használhatod az arcodra, áttörölheted vele a karjaidat, lábadat, nagyszerűen frissít. Ha mellé testspray-t is viszel magaddal, akkor még egy izzasztó út után is olyan lehetsz, mint aki most lépett ki a zuhany alól. Megfizethetetlen élmény, amikor egy fárasztó út után felfrissülve szállhatsz ki a kocsiból!

Szerezz be egy nyakpárnát!

A nyakpárna megváltás lehet, ha fájós nyakkal ébredtél, de akkor is, ha egy hosszabb útra készülsz. Megfelelő alátámasztást ad a nyakadnak és ezáltal az egész hátadnak, javítja a tartásodat. A nyakpárna nagyon sokat segíthet a fájdalom enyhítésében vagy akár a megelőzésben, ami nem utolsó szempont, mivel így nem vonja el semmi sem a figyelmedet a vezetésről.

Pótold a folyadékot!

A folyadék pótlása rendkívül fontos, nemcsak azért, hogy szervezetünk, emésztésünk jól működjön, hanem a stressz és a fáradtság elleni küzdelemben is nagy segítségünkre lehet. Ha megfelelő mennyiségű tiszta folyadékot iszol, akkor tovább bírod a gyűrődést, nem fáradsz el olyan hamar, a szemed sem szárad ki, és a reakcióidőd sem csökken olyan gyorsan, mintha szomjaznál. Ha pótolod a folyadékot, meglátod, a stresszes helyzetek kezelésében is jobb leszel!

Pihenj!

Akármennyire is sietsz, ha azt érzed, hogy fáradt vagy, állj meg pihenni! Ne várd meg, amíg a szemed, ne adj’ Isten a fejed lebicsaklik az álmosságtól, mert könnyen a saját és mások életét veszélyeztető helyzetbe is sodorhatod magad! Keress egy benzinkutat vagy egy pihenőszakaszt, húzódj le, és aludj 1 órát! Ha nincs ennyi időd, akkor relaxálj 30 percet, kapcsolj nyugtató zenét, de semmiképp se erőltesd a vezetést, ha már kettőig sem látsz!

 

Még egy kis autókázás az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top