Életmód

7 tipp, amivel munkamániásként is kikapcsolódhatsz

Mind ismerünk egy munkamániás személyt, vagy épp mi magunk vagyunk a munka megszállottjai. Ha utóbbiról van szó, íme, pár tipp, amit megfogadhatunk a lazítás és az egészségünk érdekében!

1. Ismerd be!

A legtöbb munkamániás, mikor a családja vagy a párja kérdőre vonja, miért dolgozik annyit, azt feleli: “nincs más választásom”. Valóban ez az igazság? Gondolkozz el, tényleg a főnököd kényszerít-e, vagy a saját korlátaid és elvárásaid miatt dolgozod túl magad?

2. Beszéld meg!

Ha a munkamániád rányomja a bélyegét az otthoni közhangulatra, és te is érzed a helyzet súlyosságát, fordulj szakemberhez! Egy-két mély beszélgetés egy terapeutával is rengeteget segíthet.

10 tipp, amivel munkamániásként is kikapcsolódhatsz

3. Légy szigorú!

De nem úgy, ahogy gondolod: ahelyett, hogy 11-12 órát dolgoznál, ragaszkodj a napi 8 óra munkához. 

4. Találj egy hobbit!

Ha van valami, ami a munkán kívül is fenntartja az érdeklődésedet, könnyebb szívvel adsz majd lejjebb a teendőkből.

5. Kapcsolj ki!

Ha bevallottan munkamániás vagy, és változtatni akarsz a helyzeten, a legjobb, ha hétvégékre teljesen kikapcsolod a mobilod. Nyaralásra pedig magaddal se vidd!

6. Vedd ki a szüneted!

Megérdemled, hogy komótosan, leülve fogyaszd el a reggelid, a vacsorád és az ebéded is. Ezért mindennap vedd ki az ebédszünetet, mert ezzel a gesztussal értékeled igazán a munkádat.

7. Tanulj meg nemet mondani!

Ez a legnehezebb feladat egy munkamániás számára, hiszen ha nem mondasz mindenre igent, az olyan, mintha nem tudnál mindent bevállalni – márpedig ez az igazság. Nem vagy szuperhős, ahogy senki sem az – néha nyugodtan mondj nemet! 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top