Életmód
Szponzorált tartalom

Szülés utáni alakkorrekciós műtét: mikor indokolt?

Egy nő életében a babavárás, az anyaságra való készülés egy csodálatos élmény. Mindemellett az is tény, hogy a terhesség, a szülés és a szoptatás igencsak igénybe veszi a női testet. Van, aki elfogadja, van, aki nem tud megbirkózni a teste változásaival. Mit tehetünk egy ilyen helyzetben? Segítünk!

A női test változásai

A terhesség, a szülés és a szoptatás maradandó nyomot hagy:

  •  súlyfelesleg alakulhat ki, és a zsírpárnák egy része szülés után is megmaradhat;
  • a test arányai megváltozhatnak: van, akinek szélesedik a csípője, van, akinek a megnövekedik a melle;
  • a kötőszövet és a bőr rugalmassága megváltozhat: kialakulhatnak striák, szoptatás során megereszkedhetnek a mellek, a has bőre megnyúlhat.

Természetesen nem minden anyukánál következnek be a változások, és akadnak olyan kismamák is, akik pillanatok alatt visszanyerik szülés utáni alakjukat, de sajnos a többség nem ilyen szerencsés.

Tippek, tanácsok a szülés előtti alak visszanyeréséért

  • A striák kialakulása a terhesség ideje alatt a bőr megfelelő krémezésével némileg megelőzhető.
  • A mellizmok megnyúlása ellen érdemes kellő tartást adó melltartót viselni és mellizomgyakorlatokat végezni.
  • A szülés utáni diéta és a sport pedig segíthet megszabadulni a várandósság alatt felszedett kilóktól.

Van, hogy a diéta és a torna nem segít…

Előfordulhat, hogy minden igyekezet ellenére a korábbi forma visszaszerzése nem sikerül. A pluszkilók, a megnyúlt bőr a hason, a megereszkedett mellek, szétnyílt hasizom, a striák, a sikertelen fogyókúrák pedig önbizalomvesztéshez, lelki problémákhoz vezetnek egy újdonsült anyukánál, aki egy ponton lépni, változtatni akar – teljes joggal! Egy járható és eredményes út pedig a szülés utáni helyreállító plasztikai műtét.

Plasztikai műtét: több egy korrekciós beavatkozásnál

Egy korrekciós operáció, túl azon, hogy javít a kismama megjelenésén, helyreállítja az önbecsülését, ami által ismét kiegyensúlyozottabb, energikusabb és élettel telibb lesz. Nem hiába nyer egyre nagyobb teret a Mommy Makeover. A kifejezés az összes olyan plasztikai műtétet magába foglalja, melyek azokat a testrészeket érintik, amelyekre a várandósság, a szülés és a szoptatás kihat.  

Mi a menete egy ilyen eljárásnak?

Az első és legfontosabb: a helyreállító műtétbe/műtétekbe akkor érdemes belevágni, ha már nem szeretnél több gyerkőcöt vállalni, mivel egy újabb várandósság után ismételt beavatkozásokra lenne szükség.  

„A szülés utáni helyreállító plasztikai beavatkozást megelőzően teljes körű kivizsgáláson vesznek részt a paciensek. A szülés utáni alakkorrekció az egyedi sajátosságok alapján tervezhető. A mellek plasztikai műtétje vonatkozhat az implantátum behelyezésével való megemelésre, mellnagyobbításra, mellfelvarrásra, illetve mellkisebbítésre. A mellkorrekció kombinálható hasplasztikával is, amelyet gyakran egészít ki deréktáji zsírleszívás is. Az altatásban végzett beavatkozás 3-6 órát vesz igénybe.

A korrekciós műtét után egy éjszakát kell a kórházban tölteni. Az első két hétben pedig fontos kerülni minden megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú sétát. Két hét után fokozatosan térhet vissza a beteg a korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt” – olvasható a Budapest Plasztikai Intézet oldalán. (https://budapestplasztika.hu/hu)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top