Életmód

Trükkök, amik sikeressé teszik a fogyást

Ha te magad nem is élted meg, a környezetedben biztosan van olyan ember, aki nagyon szeretett volna fogyni, de valamiért nem sikerült neki. Számtalan oka lehet, hogy egy fogyókúra kudarcba fullad.

A leggyakoribb, amikor a nagy elszántságot és a villámdiétát követően visszakúsznak a kilók, és nemhogy nem sikerül fogyni, hanem inkább hízáshoz vezet a drasztikus ételmegvonás. Nemhiába mondják a szakemberek, hogy az életmódváltással lehet maradandó eredményt elérni, amelynek az alapja a megfelelő mennyiségű étel bevitele és a felesleges, hizlaló, egészségtelen falatok elhagyása a rendszeres mozgás bevezetése mellett.

Mozogj!

Ahhoz, hogy biztosan sikeres legyen a fogyás, az elkötelezettség, az életmódváltás és a mozgás mellé jól jön néhány tuti tanács. A lényeg az, hogy ne hagyd összetörni az álmaidat. A kilók ugyanis az első időszakban gyorsabban olvadnak le, de később lassul a fogyás. Ezt az időszakot tudatosan kell kezelni és előre elfogadni, hogy így alakulhat. A menstruáció előtti napokban a nők ráadásul hajlamosak többet enni egy tanulmány szerint, így ha akkor nő az étvágyad, ne temesd a fogyásod.

Trükkök, amik sikeressé teszik a fogyást

Egy másik kutatásból az derült ki, hogy ha úgy eszünk, hogy közben látjuk magunkat egy tükörben, nem esik olyan jól a hizlaló étel. Az egészségesnek számító fogások esetében viszont nem találtak eltérést a tükörből és az anélkül táplálkozók evési kedve között a szakemberek. A megfelelő mennyiségű alvásról se feledkezz meg a fogyás érdekben. Ahhoz, hogy a tested a legjobbat hozza ki az új életmódodból, engedd, hogy megkapja a megfelelő mennyiségű nyugalmat. A súlyvesztésed is könnyebben megy majd, meglásd!

Életmódváltás segít

A fogyókúra akkor hatásos, ha nem villámdiétával próbálkozunk, hanem életmódváltást választunk. Ám mindenkinek a szervezete másképpen reagál a változásokra, és egészen biztos, hogy leszek nehéz pillanatok, amikor legszívesebben egy egész csokitortával vigasztalnád a lelked. Majd miután ezt megtetted, a pokolba kívánnád magad és összeomlanál. Na ezt ne csináld! Inkább engedd meg magadnak, hogy tökéletlen légy, és fogadd el, hogy vannak nehéz időszakok, amikor igenis jólesik egy kocka csoki. Ha megértő vagy magaddal szemben, könnyebb lesz mértéket tartani, és az énképed is szépen épül majd a fogyásoddal egyenes arányban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top