Életmód
Szponzorált tartalom

2 ricottás sütemény, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

A ricottás pohárkrémhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod, viszont ha egy igazi ünnepi édességre vágysz, a lime-os, csokis ricottatorta kihagyhatatlan! A választás a tiéd!

Ricottás pohárkrém eperöntettel

Hozzávalók:

  • 250 g Szarvasi ricotta
  • 200 g Szarvasi mascarpone
  • 125 g tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kg eper
  • 1 dl cukorszirup

A ricottát a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé.

Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted az eperöntetet. A feldarabolt epreket turmixold le a cukorsziruppal. Szép, esztétikus poharakba kanalazd a krémet, majd zárd le az öntettel. Pár szem friss eperrel díszítheted a poharakat.

Lime-os, csokoládés ricottatorta

Hozzávalók:

  • 5 dkg liszt
  • 75 dkg Szarvasi ricotta
  • 3,5 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 1 db lime
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 25 dkg krémsajt
  • kikenéshez vaj
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 6 dkg csokoládéchips

Elkészítés:

A kekszet daráld finomra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazol, darált keksszel megszórod. A többi hozzávalót keverőgépben vagy kézi mixerrel épp csak egyenletesre kevered, nem kell sokáig, hogy ne keveredjen túl sok levegő a masszába. (Különben buborékos lesz a torta, és megrepedezik sütés közben.) Az előkészített formába öntsd ki a masszát, amit 140 °C-ra előmelegített sütőben készre sütsz. Akkor jó, amikor a széle már aranybarna, de a közepe még nem teljesen szilárdult meg. Tálalás előtt hűtsd langyosra (kb. 1 óra).

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top