Életmód

Programozd be a tested rákmegelőzésre!

Megnéztük, melyek is az egészséges életmód azon alapelvei, melyek betartásával a testünknek segíthetünk "rákmegelőző üzemmódba" kapcsolni.

Programozd be a tested rákmegelőzésre!Napjainkban sajnos egyre több család találkozik, illetve válik érintetté valamilyen formában rákos megbetegedéssel. Ez a megrázó élmény sokakban indít el vészjelzést, és érleli meg a gondolatot, miszerint igenis érdemes komolyabb figyelmet fordítani a megelőzésre. Ehhez szeretnénk néhány olyan hasznos tanáccsal hozzájárulni, melyeket a szakértők legfontosabbnak tartanak a rákmegelőzésben.

Frissítő testmozgás
A rendszeres testmozgás nem csak jobb, mélyebb alvást tesz lehetővé, hanem a felgyülemlett stressztől is segíts megszabadulni. A mozgás örömén túl még felszabadultabbá és fittebbé is válunk. A legutóbbi tudományos kutatások szerint a napi legalább félórás mozgás, hetente hatszor, bizonyítottan csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Egészséges étkezés
Becslések szerint a rákbetegségek közel 30 százaléka megelőzhető lenne egészséges táplálkozással. A ropogós, nyers élelmiszerek, illetve a teljes kiőrlésű gabonák, magvak, diófélék, zöldségek, gyümölcsök ennek ellenére sajnos nem minden háztartásban élveznek előnyt a gyorsételekkel, fehér lisztből készült pékárukkal vagy a finomított cukorbombákkal szemben. Az utóbbiak rendszeres nagy mennyiségű fogyasztása elősegítheti a gyulladást a szervezetben, gyengítheti az immunrendszer működését, sőt akár inzulinrezisztenciát is okozhat.

Étrend-kiegészítők – ha kell egy kis plusz
Az egészséges táplálkozás nem mindenkinek könnyű falat, de szerencsére ma már a feszített tempójú életvitel mellett, célzottan is bevihetjük az egészségjavító tápanyagokat, mégpedig ún. étrend-kiegészítő készítmények formájában. Az aktív összetevőkben gazdag, a szervezetben természetes módon is jelen lévő anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítők, nemcsak a gyógyulási folyamatban, hanem már a megelőzésben is hatalmas szerephez jutnak. A kúraszerűen vagy rendszeresen is szedhető különböző készítmények javíthatják az fizikai, értelmi, érzelmi állapotunkat, valamint enyhíthetik a fáradtságérzetet.

Programozd be a tested rákmegelőzésre!


Szellemi feltöltődés, lazítás

A rákmegelőzés egyik legnehezebb pontja a mentális védelem. A szellemünk pihenése legalább annyira fontos, mint a megfelelő testmozgás és a tudatos táplálkozás, hiszen a lazítás, a megújulás elengedhetetlen a rák egyik felelőseként számon tartott stressz csökkentésében. A túlhajszoltság, a munkahelyi, anyagi gondok ellenére igenis fontos időt szakítani a feltöltekezésre, és ha nem is tudjuk mindig „kézben tartani” a stresszfaktorunkat, igyekezzünk tenni ellene. Szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk a számunkra ideális kikapcsolódási módot, lehet az akár olvasás, moziba járás, meditálás vagy egy jó beszélgetés a barátainkkal.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top