Életmód

Villanófénnyel a szőrök ellen – kipróbáltuk a Philips Lumea szőrtelenítőt

Ha lehetne választani, hogy magas legyek vagy szőrtelen, akkor az utóbbit választanám. 12 éves korom óta szenvedek a szőrtelenítéssel, és magas vagyok. Vagyis csak eddig volt szenvedés, a Philips szőrtelenítőjének köszönhetően ugyanis most már csak magas vagyok… Kipróbáltam a Philips Lumea villanófényes szőrtelenítőt.

Értem én a viccet, de nem szeretem. A szőrösödés egy fiatal nő szemével pont ilyen, hatalmas vicc, kiszúrás a természettől. Nő, növekszik, előbújik mindenhonnan. Mint a kacatok a szekrényből, hiába támasztom az ajtót, egy óvatlan pillanatban rám borul az egész. Az évek óta tartó küzdelmem is ilyen, csak nem a kacatokkal, hanem a szőrtelenítéssel. Mindent kipróbáltam, amit csak lehetett. Vettem borotvát kettőtől öt pengéig, epiláltam, és folyt a könnyem, gyantáztattam és zokogtam. Cukorgyanta, szupergyanta, megakrém, gyantacsík, volt itt minden. Bármit megtettem volna pár hét boldog szőrtelen létért cserébe.

Kipróbáltuk a Philips Lumea villanófényes szőrtelenítőt

Meg egyébként számoltam is, ha nem szeretnék minden reggel borotvával bajlódni – mert nyáron azért tényleg szúr a láb másnapra –, akkor havonta nagyjából 10 ezer forintot költenék tetőtől talpig gyantára, ez éves szinten 120 ezer forint! (Édesanyám, de büszke lenne, ha látná, milyen jó, hogy a közgázra mentem.) Ez pedig tényleg nagyon. Amikor döntöttem, hogy valamilyen tartós – 3 hétnél tartósabb – szőrtelenítésbe kezdek, körbejártam a piacot. Villanófény, lézer mindenféle megoldás felmerült. Aztán rájöttem, mindegyikkel az a baj, hogy valahova oda kell járulnom az összes szőrös testrészemmel együtt, és nem tudom otthon elintézni. Egy kisgyerekes anyának pedig bárki elhiheti, nagyon nem mindegy, hogy be kell iktatnia az egyórás kitérőt vagy sem. Vettem egy nagy levegőt, és kipróbáltam a Philips Lumeát.

A folyamat egyszerű, a szokásos módon leborotválom magam, majd a megfelelő fejjel átvillantom a kezelésre szánt testrészeimet. Nagy szerencse, hogy a gép nemcsak kézre áll, de okos is, a villanófény erősségét magától beállítja, ezért nem kell félni attól, hogy a bőr megsérül. Úgy voltam vele, mielőtt az érzékenyebb részeknek nekikezdek, begyakorlom a villanófényes szőrtelenítést a lábamon. Lábujjaktól a combtőig mindössze 20 perc volt a két láb az első alkalommal. Hosszadalmas és fájdalmas folyamatra számítottam, mint a lézerezésnél. Itt viszont nem kellett sem bekenni, sem utánkezelni a lábamat. Haladtam felfelé és 3-4 centinként villantottam egyet. Az első alkalommal a combom hátsó részével kicsit szerencsétlenkedtem. De a második kezelésnél már sokkal jobb voltam. Most, túl a negyedik kezelésen, mindössze 10 perc alatt végzek a két lábbal.

Milyen az eredmény?

Türelmetlen voltam, és hetente lekezeltem a lábamat, 3-4 hét alatt a szőr sokkal puhább és kevesebb lett. (A leírásban a használatot kéthetente javasolják.) Egyszerűen olyan, mintha kikopott volna. Ami pedig elképesztően megnyugtató, hogy az állandó szőrtüszőgyulladások és szőrbenövések (amit aztán tűvel kell kipiszkálni) szépen lassan megszűntek. Ha valakinek erős a szőre, pontosan tudja, milyen érzés, amikor megkéri a párját, „légyszi a növekedéssel egyező irányba simogass…”. Borzasztó. Nem bántam meg, hogy kipróbáltam a Philips Lumeat. Most, hogy a lábammal már szépen lassan elbántam, jöhet a bikinivonal.

A karomon is kipróbáltam, pedig ott egyáltalán nem erős szőröm, de ha már itt a gép, hát baj nem lehet belőle. Legnagyobb meglepetésemre ott is működött, 2 alkalommal próbáltam, a szőr pedig sokkal lassabbab nő vissza, és szinte nem szőr, hanem pihe. Az pedig külön jó, hogy a többféle fejnek köszönhetően gyorsan és hatékonyan tudom használni bárhol.

Bámulatosan hatékony a Philips Lumea

Mi az az IPL szőrtelenítés?

Az IPL szőrtelenítés lényege, hogy a szőrben elnyelődik fényenergia, majd a szőrtüszőkben hőenergiává alakul át. Ennek köszönhetően nagyjából 70 fokos hőt kell elnyelnie a szőrtüszőnek, ennek következtében megsemmisül, elhal, és csak hosszú idő után képes újratermelődni.

5 ok, amiért jó választás a Philips Lumea

  1. Ár–érték arányban az egyik legjobb a piacon.
  2. Könnyű használni.
  3. Bármikor átvillanthatom a szőrteleníteni kívánt részt.
  4. Működik!!!!
  5. Otthon, a kanapén ülve is tudom használni.

További információt a termékről itt találsz.

Advertisement

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top