Életmód

Ennyi mindent gyárthatsz otthon PET-palackból

Összeszámoltad már, mennyi műanyag palackot vásároltál ezen a héten? Bizony, valószínűleg nagyon sokat, hiszen ebben árulják az üdítőket, az étolajat, a bubis vizet és még sok egyebet, amire naponta szükséged van. Ezek a palackok szinte kivétel nélkül a kukában landolnak, pedig mennyi hasznos, jó dolgot is fabrikálhatnál belőlük! Például ilyeneket, amiket most mutatunk neked!

A környezet védelme egy kis időráfordítás igényel, és ha csak annyit töltesz ezzel, hogy néhány PET-palackot újrahasznosítasz a háztartásban, már sokat tettél érte! Egészen remek használati tárgyak készíthetők ugyanis ezekből a palackokból különösebb kézműves előképzettség nélkül is, ha pedig komolyan ráállsz a dologra, még cipő, szőnyeg vagy polárpulcsi is kikerülhet az újrahasznosító műhelyedből.

           

Konyhakert

A nagyobb flakonokban akár salátát is nevelhetsz! Garantáltan finomabb lesz a boltinál
Forrás: Pinterest

 

Fűszerkert a lakásban

Rengeteg friss fűszered lehet, ráadásul fillérekből!
Forrás: Pinterest

 

Praktikus tároló gabonának

Még a csíráztatást is megoldhatjuk vele
Forrás: Pinterest

 

Étel is tartható benne

A sütitárolás is megoldva, a frissen tartás garantált!
Forrás: Pinterest

Ha a fenti ötletek közül egyik sem nyerte el a tetszésed, vagy már megvalósítottad mindet, és még mindig marad felesleges PET-palack otthon, akkor a környezet védelme érdekében gyűjtsd őket külön minden más szeméttől. De előtte jó alaposan nyomd őket össze, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak. Az így összegyűjtött hulladékot dobd szelektív kukába – szerencsére ilyen már sok helyen van, így biztos nem kell nagyobb távolságot megtenned a kedvéért.

A Pölöskei Szörpök készítője szerint is nagyon fontos, hogy az üres műanyag palackok a nekik kijelölt helyre kerüljenek. A cég ügyvezetője, Nyúl Roland a környezetünk védelme kapcsán azt vallja, hogy „a bolygót nem nagyapáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptunk kölcsön. Ezért a Pölöskeinél is igyekszünk minden fejlesztést a környezettudatosság jegyében megtenni. Mivel sok magyar család konyhájában ott vagyunk, ezért kötelességünknek érzem, hogy a családokat arra biztassuk, hogy a szörpös palackokat is gyűjtsék szelektíven vagy használják azokat újra, az üvegeket pedig váltsák vissza. Ezek a kis dolgok is nagyon sokat jelentenek. Mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzunk a bolygónkra. Az unokáinknak is szükségük lesz rá.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top