Életmód

Nem kell mindig magas sarok – oxford és dandy cipők tavaszra

Képtelenség folyton magas sarkúban járni, bármennyire is szeretnék napi 24 órában elkápráztatni a világot. Kell néha egy kis szünet, amikor a kényelem kerül előtérbe, ám azt még ekkor sem szeretnénk, hogy ennek a külsőnk se lássa kárát. Ilyenkor jöhetnek szóba a lapos talpú dendy és oxford cipők, amikben csinosak, bájosak, sőt még vagányak is lehetünk. Úgy néz ki, ez a stílus az idei tavasz nagy slágere lesz!

 

A nyolcvanas évek végén nagy divatja volt a férfias szabású női félcipőknek, amiket szoros farmerhez és földig érő szoknyához is hordtak akkor a nők. Szerencsére a divat azóta sokat változott, és az elegánsabb, harmonikusabb megjelenés vált trendivé. A lapos talpú cipők azonban nem mentek ki a divatból, sőt úgy tűnik, reneszánszukat élik. Megmutatjuk, hogyan lehet ezeket a kényelmes, de első ránézésre cseppet sem nőies darabokat elegánsan, szexin és vagányan hordani.

3 variáció oxford cipőre

Ez egy igazi áprilisi öltözet: az idő még bármikor fordulhat hidegre, de egy perc alatt verőfényes napsütés is kialakulhat. A rövid farmer alá vastag harisnyát húzhatunk, és ehhez a szetthez remekül passzol az oxford félcipő. Egy széles karimájú kalap alá bújva pedig igazán nőies marad a megjelenésünk lapos talpakon is.

Nem kell minidig magas sarok – oxford és dandy cipők tavaszra

Az ilyen feltűnő színű oxfordokhoz már kell némi merészség: ügyesen összeválogatva azonban kifejezetten kellemes hatás érhető el vele. A trükk az, hogy deréktól lefelé a cipő sötét részével harmonizál a ruhánk, felfelé pedig a világossal. És ügye milyen jól megy a zárt félcipő a rövid szoknyához?

Nem kell minidig magas sarok – oxford és dandy cipők tavaszra

Ez az összeállítás már inkább májusra való, amikor már melegebb az idő. A lapos talpú oxford mellé itt is jó ellensúlyt jelent a kalap, és a rövid szoknya is a nőies megjelenést erősíti. Ha ezt az összeállítást még jobban meg akarjuk bolondítani, akkor térd fölé érő színes zoknival tehetjük a megjelenésünk szexibbé.

Nem kell minidig magas sarok – oxford és dandy cipők tavaszra

Még több cipő az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top