Életmód

Ápolt lábak nyáron – így csináld

Mit szeretsz legjobban a nyárban? Ugye, hogy nem könnyű kérdés? Hiszen ha belegondolunk, csak hosszasan sorolhatnánk a napsütést, a hosszú nappalokat, a csodás természetet, és persze azt a szabadságot, amit a lenge ruhák ihletnek. Na meg a mezítlábas élményeket.

A lábápolás egyik legfontosabb időszaka a nyár. Ugyanis ilyenkor a végtagok sokkal több ingernek vannak kitéve. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak a meleg hónapokban kell törődnünk a lábunkkal, hanem azt, hogy ha kicsivel nagyobb figyelmet fordítunk rájuk, láthatóan és érezhetően meghálálják a befektetett energiát. Annál is inkább, hiszen azoknál, akik nyaranta a szandálok és a papucsok viselésekor hajlamosak arra, hogy a sarkuk kiszáradjon és bőrkeményedéseket növesszenek, a komfortérzet miatt és sok esetben a fájdalmas, repedezett sarkak miatt is elengedhetetlen az szakszerű lábápolás.

A körmök állapota sokat mond a láb tulajdonosáról. Ezért ha tombol a papucsok és szandálok időszaka, feltétlenül tegyük rendbe a körmeinket. Az a legjobb, ha egy kellemes lábfürdő előzi meg a pedikűrt, ugyanis így a körmök könnyebben vághatóak és a bőrkeményedések is egyszerűbben eltávolíthatóak. Akik szeretik az élénk, vidám színeket, a nyár tökéletes lakalom arra, hogy ilyenekkel lakkozzák a körmeiket.

Ápolt lábak nyáron - így csináld

Ha nagy a forróság, a langyos víz felüdülés a lábaknak, de a meleg lábfürdő vonzó a nyári napokon is. A vízbe ne felejtsünk illóolajat csepegtetni, hiszen nemcsak az a cél, hogy kiázzon a lábunk, hanem hogy a végtagjaink is wellnessezzenek. Ráadásul mivel szabadon vannak a lábaink, sokkal gyorsabban lesznek piszkosak, a forróság miatt pedig nem egyszer meg is izzadnak. A tisztálkodásra ezért még nagyobb figyelmet kell fordítani. Ha nincs lehetőséged arra, hogy megmosd a lábad, a nedves törlőkendők is jó szolgálatot tesznek.

Mivel a bőrkeményedések nemcsak kellemetlenséget okoznak, hanem a látványuk sem ideális, az ápolt lábak érdekében nyáron mindképpen szabadulj meg tőlük. Akik megküzdöttek már bőrkeményedésekkel, az újabb bőrszarusodás elkerülés miatt gyakran húznak éjszakára zoknit, miután alaposan bekenték sarkaikat. Így ugyanis könnyebben felszívódik a lábápoló és nehezebben szárad ki a bőr. Az ápolt lábak kapcsán a szőrtelenítésre is érdemes hangsúlyt fektetni. Egy-egy fárasztó, forró nap után pedig jöhetnek a frissítő krémek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top